Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvis du vurderer å skaffe deg hund, hvilken rase? Og hvorfor akkurat den?

#1

Left sa for siden:

Ja det lurer jeg på.
Selv skal jeg ikke ha hund enda, men med tid og stunder blir det antakelig en Rottwailer eller en Schäfer. (skrives det sånn)?


#2

Tertit sa for siden:

Jeg skal IKKE ha hund, siden jeg allerede har to katter, en undulat og en dverghamster. Men HVIS jeg skulle valgt hund ville jeg valgt en Berner Sennen. Det er noen skikkelig store, flotte familiehunder med godt lynne. En slektning har en Berner og jeg ble sjarmert fra første stund.


#3

~TM~ sa for siden:

Vi har hatt både rottweiler og schæfer. Nå er jo hunder individer de også, men mitt generelle inntrykk er at schæfere er mye mer lettlærte enn rottweilere. Rottweileren vår var dorsk og hatet regnvær. Han var mest interessert i mat, men når han først fikk opp "driven"var han god flere ting, bl.a. å gå spor. Schæferen vår hadde mye mer driv, og lærte lettere. Til gjengjeld var han også mye mer "vimsete".

Vi har hatt begge hundene mtp å trene dem til tjenestehunder, og i så måte fungerte schæferen best selv om den av helsemessige årsaker ikke kunne bli tjenestehund. Etter min mening er begge hundene brukshunder. De fortjener å leve aktivt og bli brukt slik at de har litt å bryne seg på og bruke kreftene sine på. Jeg synes ikke den slags hunder bør brukes som rene kose-/familehunder selv om de kan ha aldri så godt gemytt.


#4

Mor til 4 sa for siden:

Skulle jeg hatt hund igjen så tror jeg det hadde blitt en shetland sheepdog for det har vi hatt før, det er en nydelig hund. Jeg er ikke så begeistret for store hunder,

www.nssk.no/


#5

Albertine sa for siden:

Den gangen jeg skulle kjøpe hund satte jeg meg ned med hundebok og leste opp og ned om gemytt og bruksområder, og jeg valgte ut fem hunderaser jeg kunne forske videre på. Jeg har alltid drømt om en border collie, men vet at jeg aldri kunne ha gitt den hunden det den trenger. De er lykkeligst når de får bo på gård og gjete sauer. Flatcoated retriever likedan, de er nå engang fuglehunder og trenger trening. Rhodesian ridgeback slo jeg fra meg da jeg så en stå og hutre i regnet utenfor REMA; en sånn en kunne jeg ikke ha i Finnmark. Så da sto jeg igjen med berner sennen og leonberger, store, fine familiehunder begge to. Jeg ringte de respektive valpeformidlerne, og han som formidlet berner sennen sa at han skulle sende meg liste og la på. Men leonbergerdama pratet i vei om rasen og avslørte en glød for disse hundene som smittet over på meg, og jeg endte opp med en liten leonbergervalp. Fantastisk hund, jeg savner henne fortsatt. :love:


#6

Superior sa for siden:

Boxer! Jeg kjenner flere som har/ har hatt, og de har alle vært gode familiehunder, stygge så de er pene, rolige, og lettlærte.
Jeg har hatt både german shepard ( sháfer ?, aner heller ikke :knegg: ) , amerikansk cocker spaniel og japansk spisshund. Cockern brukte jeg til agility.

Jeg ville hatt en boxer til sykling og dressur.


#7

Fadese sa for siden:

Jeg har forstått at Riesenscnauzer ikke røyter, så i så fall ville det vært veldig interessant. Minuset er at den krever mye mosjon og er, etter hva jeg har forstått, ikke så lettdressert.

Ellers må jeg jo si at jeg er veldig glad i schäfer, siden jeg hadde det som barn. Hun var ekstremt god og snill, og jeg blir fortsatt litt vemodig av å tenke på henne. Men jeg husker med gru på hundehårene som festet seg på tepper og klær og hvor det måtte være. Ja, det var faktiske verre enn det katten vår legger fra seg.
Men altså, vi skal ikke ha hund.


#8

Misteri sa for siden:

Tror jeg ville hatt en terveuren igjen viss jeg skulle hatt hund. Eller en engelsk setter. Det er de jeg kjenner best til og føler jeg har nok kunnskap til å oppdra. ;)

Shæferen er jeg faktisk litt redd for, ikke redd, redd, men enstelig. Har blitt bitt 2 ganger av forskjellige shæfere.


#9

Siri sa for siden:

Jeg elsker fuglehunder. Men det var dette jaktinstinktet da... :sukk: For ikke å snakke om røyting. Ellers er det viktig for meg å ha en hund som tåler en støyt (dvs ingen liten veskehund), heller ikke en hund som skremmer vettet av folk - typiske vakthunder som rotweiler og schäfer er uaktuelle.


#10

Nina sa for siden:

Har hatt tilsammen tre Riesen, alle tre har røytet, en av de ganske mye også. Vet ikke om jeg bare har vært uheldig, eller om de egentlig ikke skal røyte. Det om dressur og mosjon kan jeg skrive under på. :nikker:


#11

Veronal sa for siden:

Vi hadde lenge bestemt oss for en fransk bulldog etter at vi fant ut at den passet familiens gemytt. Dette var før jeg innså at alle de obligatoriske tisseturene om morgenen kom til å bli et ork og makulerte hele hundeprosjektet.


#12

allium sa for siden:

En sånn:

Staffordshire bullterrier.

Det er ikke det samme som pitbull og amstaff.

Men det spørs om jeg noensinne orker tanken på morgenturene.


#13

Maylen sa for siden:

Vi har en Gordon setter. Fuglehund. Skal brukes i jakt.


#14

Maylen sa for siden:

En venninne av meg har en sånn. Hun er verdens skjønneste Staffordshire bullterrier. Går veldig godt sammen med barn.


#15

Left sa for siden:

Hadde ikke tenkt å ha den som kosepute i sofaen heller. Det er som du sier dyr som trenger stimulans. Det holder ikke med 3 minutters dritepause på naboens plen :knegg:


#16

Embriksmamma sa for siden:

Jeg har hatt mange hunder, og min definitive favoritt er Flat Coated Retriever. En krevende rase, men så gir de utrolig mye igjen også :)

Det er kjempemorsomt med hund og jeg vil gjerne ha det igjen - når ungene har blitt store og jeg får goood tid.


#17

Miss Norway sa for siden:

Holmenkollhamster*).

Fordi det er den eneste rasen jeg "kan" (vokst opp med). Mr. Norway jakter, men foreløpig orker vi ikke alt luftestyret så det får vente til hele familien kan bidra.

*) Engelsk setter (her en valp... :hjerter: )


#18

m^2 sa for siden:

Flat Coated Retriever! Jeg elsker den rasen og har hatt to selv. Jeg skal ha meg en til, men det er en rase som trenger endel tanketrim i tillegg til fysisk trim for ikke å bli fullstendig svinsete og svimete og kjede seg, så da vil jeg ha god tid så den får seg noen timer hver dag. Trene jakt (de er apportører, og utrolig dyktige i feltsøk), agility (som er knallgøy men litt stressende for bikkja) og litt lydighet. Kunne også tenkt meg ravinehundtrening eller ettersøkshundtrening. Jeg vil også gjerne ha etpar måneder hjemme med den så jeg får grunntreninga ordentlig på plass.
Dette bildet er skjønne nufsa mi som jeg fikk da lillegutt var nyfødt - hun døde dessverre for noen år siden :sukk:

(jeg har retusjert lillegutt litt - det ser litt rart ut...)


#19

Fruktflua sa for siden:

Jeg elsker Jack Rusell, men det er en småhund og det tror jeg neppe jeg skal ha igjen.
Jeg tilbragte en hel dag på et dyrehospital for å skrive reportasje for et par år siden, og der møtte jeg på et Aussie (australsk fårehund) -valpekull og moren deres. Det er noe av det nydeligste jeg har sett på valpefronten. :hjerter: De var kanskje ikke regelrett tøffe (jeg liker hunder som ser litt tøffe ut) som voksne, men for et gemytt! Hundeeierdama fortalte meg masse om rasen, og jeg har også lest masse om rasen i ettertid. Skulle jeg hatt hund, så hadde det mest trolig blitt en Aussie. :rørt:


#20

m^2 sa for siden:

Aussie er nydelige!!! Jeg kjenner flere med Aussie, og de jeg har sett er virkelig oppegående bikkjer også :jupp:
(men jeg synes de uten hale ser rare ut da :sparke: )


#21

Carrera sa for siden:

Om jeg skal ha hund, så blir det en Rotweiler. Flottere hunder finnes ikke. Ikke i mine øyne i hvert fall.


#22

Lykkex3 sa for siden:

:knegg: da har jeg hørt det også!

Vi har hatt gordon setter, men måtte dersverre gi bort den fordi mellombror fikk veldig allergi allerede fra de første mnd av.

Om vi skulle hatt, eller når vi skal ha, så blir det nok en engelsk setter, helst tispe. Mannen er lidenskaplig jeger og tilbringer maange timer i skogen, så det hadde nok vært en perfekt jaktkamerat for han.


#23

Pamina sa for siden:

Enten en Kongepuddel - som skal være kortklipt. De er inteligente, enkle å trene, røyter ikke og har som regel et enkelt og godt gemytt og er gode familiehunder og orker lange turer.

eller en Jack Russel! De er så tøffe, det er stor hund i lite format, de er gode turkompiser, men er også strie terriere, så jeg tror kanskje ikke de er ideelle med småbarn. Men de er alldeles fantastis søte, sjarmerende og til å spise opp.


#24

Left sa for siden:

Eller kanskje jeg skal gjøre som min kjære bror. Kjøpe meg en Labradoodle. Bare navnet tilsier at man burde ha en sånn.

De er faktisk veldig fine.
Tispa hans er leddet på midten, så hun kan faktisk stå helt rolig, men allikevel komme seg i litt av en fart bortover gulvet... bare fordi hun logrer sånn. Jeg tror det må være Norges lykkeligste hund. Tispa hans er sort, men ellers helt lik denne.


#25

Miss Norway sa for siden:

:knegg: Propelldrevet doodle-bikkje. Genialt.


#26

emm sa for siden:

Det var skjønn hund det:hjerter: Vet du om de røyter veldig?
Vi hadde hund i et år, men måtte omplassere den fordi den var aggressiv. Hadde hundetrener hjem til oss i to omganger, og han rådet oss til det på grunn av barna. Det var fryktelig vondt, og har gjort at vi vegrer oss veldig for å skaffe en ny hund. Hundetreneren har tilbudt oss å bli med oss i jakten på det perfekte individet for vår familie. Men jeg må tenke litt.
Jeg synes forresten at Westier også er kjempefine!


#27

Left sa for siden:

Tror ikke den røyter så veldig nei. Det er er mer puddelpels enn labrador for å si det sånn. Den er livlig, veldig barnevennlig, lærenem og i det hele tatt en flott familiehund.


#28

Magica sa for siden:

Vi har en sjelden rase. Hunden heter Mira og er en Alpinsk Dachsbracke. Det er en jakthund som går på drev og ettersøk. Hun blir ca 37 cm høy over ryggen, og det er yppelig størrelse syns jeg. Orker ikke en stor ruvende hund.

Ekstremt glad i skogen og veldig tøff. Snill med ungene er hun og, og så er hun litt avlang. :knegg:

Her er mer om rasen: www.dachsbracke.no/


#29

syllan sa for siden:

Jeg har hund, blanding av Border collie og Flat coated retriver:hjerter:

Men skal jeg ha en til så blir det mest sannsynlig en american Bulldog eller en Boerboel:)

AMBull

Boerboel:


#30

Salt sa for siden:

]Jeg har hatt 3 Jack Russell før, så jeg tror det blir en til av de. Tar sikte på å gå til anskaffelse av en når vi kommer tilbake fra Moskva. Det er en stooor hund i en liten kropp, kjempesmarte som er enkle å trene, også har de så UTROLIG mye personlighet, og det elsker jeg.. Vil helst ha en glatthåret tricolor, slik som min elskede Milo. :hjerter: Evt funker en broken også, slik som broren til Milo er.. :knegg: Ikke så veldig kresen når det kommer til den rasen allikevel, skjønner jeg...

:Savne:


#31

SpetakkelRandi sa for siden:

Jeg skal ikke ha hund akkurat NÅ men min drømme hund er en cocker spaniel:

Enten en rød eller en sjokolade farget:

De er nydelige hunder med nydelig vesener. De er vennlige, snille, livlige, og elsker å gå tur og å leke.. Litt mye pels og ørestell så derfor venter jeg til ungene er større.


#32

Bobbelur sa for siden:

Jeg har skjønt at disse hundetrenerne er superflinke til å se an familien og finne en passe rase. Instruktøren på kursene vi har gått på er brukt en del til slikt har jeg skjønt, og med hans kunnskap så er det ikke så rart. (Ja - jeg synes han er fantastisk flink. ;))
Westier er nydelige, og veldig like den rasen vi har - Cairn.
(det ligger noen bilder av tispa vår her - bildene ble for store til å legge inn her) Rasen er visstnok ikke den enkleste å dressere, men for meg så er hun akkurat passe sta og gir meg akkurat passe med utfordringer.


#33

nolo sa for siden:

Jeg er oppvokst med puddel i huset, og kunne godt tenkt meg en selv med tid og stunder. Det eneste aberet er pelsstellet, jeg måtte lært meg å klippe, men de røyter ikke, og er smarte og morsomme.Vi har hatt Cavalier King Charles, og hun var den snilleste og søteste hunden jeg har kjent, men fytti for en røyting.


#34

Olvina sa for siden:

Labrador Retriever er Hunden for meg, oppvaksen med labrador som eg er. Ypperlege familiehundar med godt lynne, men dei likar å ha litt å jobbe med. Eg likar også veldig godt Berner Sennen og New Foundlandshund. Foreløpig er vi dessverre utan hund, men eg håpar det ordnar seg med tid og stunder.


#35

Storm sa for siden:

Ingen tvil i mitt hjerte, Golden Retriever. :hjerter: Flott familiehund.


#36

Pamina sa for siden:

Golden er flotte, vokste opp med en slik fra jeg var 6 -21, og det er den tristeste dagen i livet mitt da han døde. Jeg kunne ikke fått en ny en, for jeg har så mange gode minner om Peik - og det ville ikke vært fair mot en ny en å bli konstant sammenliknet med verdens herligste Golden Retriver.


#37

Storm sa for siden:

Jeg har vokst opp med tre Golden Retrievere; alle var helt unike, spesielle, snille, gode og veldig forskjellige og med ulike karaktertrekk. Det har ikke vært problematisk det du sier med at man sammenlikner med forrige hund. Litt som at man ikke er mer eller mindre i hvert av barna sine.


#38

Ru sa for siden:

Vel, jeg er vokst opp med dachs, både dverg, korthåret og strihåret. Mannen er vokst opp med Voerster.
Jeg vil ha Dachs, han vil ha Voerster. Vi får vel finne på en mellomting, om det noen gang blir av. Akkurat nå bor vi i leilighet, og for meg som er vant med stor hage der hundene kunne løpe fritt ute, så er det omtrentlig dyreplageri å skaffe hund pt.


#39

Storm sa for siden:

Du får få noen til å parre en Voerster med en Dachs, og kjøpe en av valpene. Da får du en mellomting, bokstavelig talt.

:knegg:


#40

Ru sa for siden:

Neineinei!
[noparse]:panikkenbrerseg:
[/noparse]

Det blir vel en av hver, kan jeg tenke meg. Mannen må gjerne skaffe seg en voerster, men han får lufte den selv. :enkel:


#41

Fibi sa for siden:

Min drøm er å få min helt egen Shäfer. :hjerter: Men jeg tror det blir med drømmen. En ny shäfer kunne aldri levd opp til den vi hadde da jeg var yngre.

Jeg har også lyst på Leonberger. Mulig også mellomschnauzer, men har ikke satt meg så mye inn i gemyttet. (Dverg Sh. er UAKTUELLT etter den idioten av en hund foreldrene mine fikk. :knegg: Makan til blånn bikkje skal du lete lenge etter!)


#42

mami sa for siden:

Labrador er hunden for meg. Vokste opp med en som var min beste venn :)

Naa har jeg blitt mamma til en liten labrador valp paa 10 uker.


#43

Inagh sa for siden:

Det er bare rein og skjær fornuft som gjør at vi ikke skaffer oss hund. Vi har rett og slett ikke tid og anledning til det ansvaret det er å få en slik venn i hus. :trist:

Men om vi noensinne får anledning til å ha hund, blir det definitivt en Irsk ulvehund:

Hvorfor?

Irsk ulvehund er vakker, snill, rolig, trofast, barnevennlig - en herlig, herlig hund. :hjerter:


#44

Albertine sa for siden:

Inagh, du glemte GIGANTISK. :nemlig:


#45

emm sa for siden:

Det eller en ponny liksom:knegg:


#46

Fruktflua sa for siden:

Ja, også blir de bare 6-7 år. :( Men herlig vakre er de. :)


#47

Nabojenta sa for siden:

En Grand Danoise, eller ...

Amerikansk Bulldog.

:hjerter:


#48

Inagh sa for siden:

Ja, dessverre - et av aberene med de gigathundene jeg elsker. :nemlig:

Jeg har forresten også ustyrtelig lyst på en Grand Danois i samme slengen, mens vi er inne på giganter:

:hjerter:


#49

Fruktflua sa for siden:

De er helt skjønne.


#50

emm sa for siden:

Visste ikke at de levde så kort. Hva er grunnen til det da?


#51

Interference sa for siden:

De skal ikke røyte. Men de krever en del pelsstell.
Riesen er nydelige hunder.
Og min perfekte riesen/border collie blanding, er en super vofs som slipper ca 10 hårstrå i uken. :knegg: Kunne godt tenke meg en slik blanding igjen en gang.


#52

Nina sa for siden:

Det var dette med teori og praksis da. :dulte:
Hun jeg har nå røyter veldig mye, de to andre har røytet lite.


#53

Interference sa for siden:

Ja jeg vet. :knegg: Derav skal ikke.
Men det er utrolig nydelige hunder da! :hjerter:


#54

Nina sa for siden:

Ja ikke sant. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.