Jeg har begynt å reagere mer på melk enn tidligere, spesielt oppvarmet melk. Men jeg har jo av og til lyst til å ha saus på maten, og reportoaret mitt på sauser uten melk er ikke så veldig stort. Jeg lager en veldig god sjy/appelsinsaus, men det er omtrent det. Har dere noen gode forslag? Som passer til litt av hvert?
Mel + smør og spe med kraft, det er jo en utmerket saus. Jeg bruker ikke alltid noe mer i brun saus, jeg runder den gjerne av med fløte eller lett creme fraiche, men må ikke. Eller bruke maizenajevner i varm væske. .
Ja, det er maizena jeg bruker i sjybaserte sauser, fløte og creme fraiche er veldig nono for magen min. De to siste gangene jeg har spist noe med masse melk eller litt fløte i så har jeg ligget med magekramper resten av kvelden.
Buljong er flott. De har økologisk kjøttbuljong på helios nå, ellers bruker jeg rapunzel-buljongen fra helios. Hvis du takler smør ville jeg brukt en smørklatt for å runde av smaken. Jeg har smakt soyafløte i saus og det var ikke verst, altså!
Huff, kjedelig å høre at du reagerer på melken. Det var slik det begynte med meg også, men jeg har heldigvis blitt mye bedre etter at jeg kuttet ut mesteparten av melken.
Jeg bruker aldri noe ku-greier i brunsausene mine. Det er kun i kyllinggryta og hvit saus ( :knegg: ) at melkeprodukter blir blandet i, og det går finfint. Det gjelder å bruke sjy/buljong/vin. ;)
(Vi har kun plantemargarin, jeg har stort sett aldri spist noe annet, så hvorvidt det vil utgjøre en forskjell aner jeg ikke. )
Litt smør går faktisk ganske greit. Har de fått kjøttbuljong også nå, så bra! Jeg har bare grønnsaksbuljong derfra nå, og saus av det passer ikke så veldig godt til alt. :niks:
Men kan dere komme med litt oppskrifter også, ikke bare tips til hva jeg kan bytte melka med? :storforlangende: Gjerne sauser med litt ulik smak, ikke bare sjyaktige greier eller brun saus.
Ru: jeg har faktisk blir verre jo mer melk jeg har kuttet. Før fikk jeg "bare" diare, nå får jeg magekramper også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.