Carrie sa for siden:
Jeg har testet ut noen nye oppskrifter i en glutenfri kokebok jeg har kjøpt. Den heter "Glutenfri bakst" av Charlotte Andersson.
Dette tyttebærbrødet er noe av det beste jeg har smakt. Minner litt om konsistensen til Ingers Rugbrød. Har variert oppskriften, laget det på kefir og biola. Har brukt frosne tyttebær for å unngå sukker også. Jeg tenker det ikke er noe i veien for å erstatte med melkefritt heller, for de som måtte trenge det. Dessuten lages det med natron. Bilder kommer.
Grove Tyttebærbrød. 2 stk
4 ts natron
1 liter naturell yogurt
10 dl glutenfri brødmix, grov
2 dl knuste linfrø
1 dl fibrex/sukkerroefiber
1 dl pofiber
2 dl solsikkefrø
1 ts salt
2ss mørk sirup
2 dl tyttebærsyltetøy
1 sl hasselnøtter
Strø 2 former (1,5 liter). Sett stekeovnen på 175 grader.
Ta frem to store boller. I den første blandes alle tørre ingredienser unntatt natron. I den andre bollen blandes yogurt godt med natron. Tilsett sirup og tyttebærsyltetøy og rør godt igjen.
Rør ingrediensene i begge bollene sammen. Rør godt, gjerne med kjøkkenmaskin. Deigen blir ganske flytende.
Hell deigen i to smurte og strødde former.
Stek brødene på nederste rille i ca. 1 time.
Kos deg med deilige nystekte brød!