Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Snarveier til rene og pene flater?

#1

Bobbelur sa for siden:

Vi bor i et område med veldig mye kalk i vannet. Jeg sliter derfor utrolig mye med å få dusjkabinettet til å se rent og pent ut - og holde seg slik en ukes tid i alle fall. Kalk og såpe fester seg skummelt fort - er det noen som har gode tips - utover å drukne meg og kabinettet i eddik? (Får litt pustevansker der gitt!)

På kjøkkenet vårt ble det satt opp alu-plater bak benkene. Det ble gjort mens mine foreldre var på besøk, og det nyttet ikke å be min far om å ta ting litt pent slik at vi klarte å beholde platene pene en stund. Nå er det klin umulig å få dem rene nok til å sette dem inn m babyolje - må jeg gå løs på dem m stålull (blir lite pent egentlig) eller vet noen om et vaskemiddel som funker??

(Alt dette må jeg nok beregne å gjøre selv siden min Kjære Ektefelle ikke ser behovet for rene alu-plater o.l)


#2

Donald sa for siden:

Jeg angrer mitt valg på mye stålfronter på kjøkkenet. Det er noe dritt. Jeg har det ikke over kjøkkenbenken, men hadde jeg hatt det ville jeg vurdert å sette en glassplate foran. Er det fettflekker du sliter med? Prøvd sterkt salmiakkvann og skuresvamp?

Når det gjelder kalkflekker bruker jeg nylonvask og skuresvamp som nevnt over. Men nå er det forskjell på hvor mye kalk folk har i vannet og graden på flekkene.

Lykke til.


#3

Mams sa for siden:

Vi kjøpte noe greier når vi var i Sverige sist, rustfritt stål fronter ble som nye igjen.
:løper og sjekker hva det heter:
MP52 Rostfritt.
SPrayboks sak, man sprayer på og tørker av og pflatene blir så fine alle.

MP52 er vel bare "merkenavnet" for gubben kjløpte også MP52 møbelpolish.
(kan ikke hell skjønne hvorfor han kjøpte det, våre møbler har ALDRI vært i nærheten av det tidligere)


#4

Mauser sa for siden:

Oransje fettløser fra Lidl (lurer på om ikke de har en kalkløser også?). Den tar ALT.

Dusjen: Når du en gang har vasket den helt ren, gå over med RainX, Prelle eller tilsvarende glassimpregnering (egentlig til bilvinduer, fås i alle bilrekvisitabutikker). Da fester ikke kalken seg mer.


#5

Bobbelur sa for siden:

Takk for tips!

Jeg får suse innom Lidl før butikkene blir borte altså.
Og platene over kjøkkenbenken er ikke så fettete som de er såpeflekkete og kalkflekkete og... Det er nemlig verst på platene over oppvaskkummen. :grøsser:

Jeg ante ikke at det var så mye kalk i vannet her da vi kjøpte huset i fjor - det er skikkelig en pein in zhe æss. Jeg ser virkelig frem til den dagen vi får vann fra samme kilde som resten av fylket ja. :ja:



#7

Propella sa for siden:

Installer et kalkfilter først som sist. Da slipper du problemet. Du slipper å få stygge flekker og du slipper at vaskemaskin, vannkoker og alt annet du har vann i blir ødelagt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.