Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å kjøpe brukt piano

#1

Fadese sa for siden:

Jeg har veldig lyst til å lære meg å spille piano, så jeg titter litt på annonser på finn.no. Så da lurer jeg på:

  • Er det spesielle merker som er spesielt gode eller merker man helst bør styre unna?
  • Hva med eldre piano - vil kvaliteten tapes etter hvert? Er det en "grense" for hvor gammelt et piano bør være?
  • I noen annonser står det at pianoet er nystemt. Jeg trodde kanskje det uansett ville være nødvendig å stemme det på nytt etter flytting, men det er kanskje ikke sånn? Hva koster forresten stemming?
  • Vet noen sånn cirka hvor langt (eller sier man bredt?) et piano er? Pianoet må jo sto et sted ...

Og jeg er helt nybegynner, så jeg stiller ikke så høye krav. Men jeg har tenkt å begynne på kurs, og jeg vil nødig kjøpe et piano som jeg etter hvert begynner å irritere meg over. :ambisiøs:


#2

Ru sa for siden:

De kan godt være gamle, men da må deler byttes ut etterhvert. Som regel i hvert fall.
Spør vår felles venninne, den lilla heksen. Hun kan vel piano, vel?

Dere har fint plass til et piano. :nemlig:
Jeg har nemlig bestemt at vi har plass, og vi har jo nesten identiske leiligheter.

Forresten, det kan jo hende at det er bedre å begynne med et lite keyboard? Koster ikke mye, trenger ikke stemmes; og aller best: lyden kan skrus av. Er man småbarnsforeldre, så er man småbarnsforeldre.


#3

Fadese sa for siden:

Ja, både du og heksa har jo vært her og sett hvor mye plass vi har å ta av. :fnise: Nå var det riktignok unntakstilstand da du var her, men likevel ...


#4

Guava sa for siden:

Jeg er ingen ekspert, men det er forskjell på merker i følge musikere jeg kjenner.
Det er også stor forskjell på et pianos alder, hvordan det har blitt "oppbevart" og om det har vært flyttet mange ganger.
Jeg har et piano som står hos mine foreldre. Det er et supert merke visstnok, sjeldent og er gammelt.. Dessverre faller det en tone i halvåret og må stemmes ofte hvis det skal holdes i sjakk. Alternativet er å ha helrenovering på det innvendig, noe som koster flesk.

Et piano som flyttes må ofte stemmes.
Det må det også hvis det blir utsatt for store temperatursvingninger.

Jeg har få råd å komme med. Jeg aner ikke hva pianostemmere tar for å stemme nå for tiden.

Her hjemme har vi elektronisk piano, en grei løsning siden jeg ikke vil hente mitt digre piano 86 mil og siden vi vet at vi ikke blir i dette huset fram til vi blir pensjonister.
Et elektronisk piano kan ikke sammenlignes med et skikkelig piano, men det er den løsningen vi har falt på enn så lenge.


#5

Joika sa for siden:

I verstefall.. om pianoet er gammelt, så risikerer du at det ikke nytter å stemme det.
Om det i det heletatt lar seg stemme så kan det "skli" tilbake...


#6

Maverick sa for siden:

Hvis pianoet er på stålramme kan det stemmes, men de gamle fine på treramme kan dessverre svært sjelden stemmes ordentlig. :sukk:


#7

Irma sa for siden:

Jeg tror jeg hadde kjøpt et sånt elektronisk hvor man kan bruke hodetelefoner og justere lyd og sånn, og som tar litt mindre plass enn et gigapiano. (Banner jeg i kirken nå? :sparke: )


#8

Maverick sa for siden:

Irma: :sjokk: Ja. Skamme seg. Vaske munnen sin.


#9

Filifjonka sa for siden:

Vi hadde ett av den gamle typen som var veldig vanskelig å stemme, eller ihvertfall varte effekten veldig kort. Hvis man skal ha et piano til å spille på, ville jeg kjøpt et nyere. Vi kjøpte det for ganske små barn som skulle lære å spille, og jeg ble sjarmert av utseendet og de fine lysestakene. :flau: Men det ble veldig fort irriterende at det ble så fort ustemt, tangenter sluttet å virke osv.


#10

Michelle sa for siden:

Ja det gjør du:nemlig: I følge vår gamle pianolærer så må det være et ordentlig piano for å kunne lære å spille på riktig måte. Men det kommer jo ann på hvilke ambisjoner du har osv og hvilken type musikk du vil spille.
Skal jeg være ærlig så blir det nok et elektronisk om vi må bytte ut vårt gamle engang. Det er lettere og tar mye mindre plass. Håper det ikke er nødvendig på lenge.
Lurer bare på hvordan vi skal få det gamle ned fra loftsstuen for det var et puslespill å få det opp dit.
Sist vi stemte pianoet så kostet det 1500 kr men det er noen år siden sist. Vi har syndet grovt der på dette punktet.


#11

allium sa for siden:

Hvis et gammelt piano skal være bra, må det være et topp-merke. Steinway for eksempel. De er gode når de er 100 år gamle også. Men de koster deretter.

Ellers skal visst pianoer spilles inn, og er best om de er noen år gamle.

Aspheim i Oslo selger brukte pianoer de har pusset opp, og de er veldig hjelpsomme med å informere om hva som er lurt å kjøpe. Du kan jo ta en prat?

Sist jeg stemte mitt piano, kostet det ca. 600 kroner. Det bør nok stemmes etter flytting, men jeg mener å huske at det skal stå en stund først. Da er det jo bra om det ikke låter helt forferdelig. Jeg tror det er enklere å stemme også, hvis det ikke er fullstendig på bærtur på forhånd.


#12

Guava sa for siden:

I så fall har jeg bannet i tråden før deg :knegg:
Vi har elektronisk piano, og selv om det ikke er optimalt slik jeg ser det så er det veldig praktisk. Keyboard som ble nevnt over blir ikke det samme. Vi har nemlig et rimelig bra keyboard og det blir noe helt annet enn å spille på et piano.


#13

Fadese sa for siden:

Jeg har mest lyst på et ikke-elektronisk piano.
Men hva er som gammelt å regne, da? 60-tallet?


#14

allium sa for siden:

Mine foreldres 60-tallspiano er ihvertfall helt utmerket. Jeg tror nok "gammelt" er atskillig eldre.


#15

Harriet Vane sa for siden:

Som nybegynner ville jeg helt klart akseptert et pent brukt piano til 5-10 000. det viktigste er at det ikke lyder "sprøtt", at klangbunnen er hel og at treet er greit. At det er stemt er ikke viktig, bare det er stembart. Det kan gjerne være 100 år for den del. Jo eldre de er, jo tyngre er de, men dere bor jo ikke veldig høyt opp, så det går nok fint.

Plass har du, helt klart. Det er jo snakk om prioritering. Bra prioritering, spør du meg.


#16

Fadese sa for siden:

Det var rundt den prisklassen vi hadde tenkt. Vi skal nok få plass, men at det er "helt klart" at vi har plass, er jeg ikke så sikker på. Jeg prøver å overbevise mannen om at han kan finne en annen lagringsmåte til cdene sine, men det er som å snakke til veggen. Og bokhyllene kan vi heller ikke flytte. Kanskje stereoanlegget og høyttalerne kan flyttes? :gruble:


#17

-ea- sa for siden:

Hva med å flytte mannen? :knegg:


#18

Fadese sa for siden:

Det er han som skal kjøpe pianoet til meg, så da er jeg like langt eller kort. :fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.