Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: Handler dere på Fretex?

Handler du på Fretex?

  • Nei, og jeg gir dem ikke varer
    4 stemmer
  • Nei, men jeg gir dem varer
    17 stemmer
  • Nei, men jeg handler brukt andre steder
    7 stemmer
  • Ja, ofte, og jeg gir dem varer
    10 stemmer
  • Ja, en sjelden gang, og jeg gir dem varer
    34 stemmer
  • Ja, men jeg gir dem ikke varer
    5 stemmer
  • Jeg støtter ikke Frelsesarmeen av prinsipp
    1 stemmer
  • Dustepåll
    0 stemmer
#1

Luftslottet sa for siden:

Ser at flere sier at de ikke kaster, men at de gir til Fretex.
Men er det noen av dere som handler på Fretex?

Det er liten vits i at folk gir brukte ting til Fretex om ingen eller et lite fåtall handler der. Da kunne man like gjerne kasta ting direkte i bosset.

Påll kommer.


#2

Maz sa for siden:

Jeg har ikke handlet mye der, men jeg kan godt stikke innom og snuse litt, og jeg er innom på loppemarked også.


#3

polarjenta sa for siden:

Vi har handlet litt der, mannen er nok flinkere enn meg til det. Mitt problem er at jeg glemmer av hele butikken siden det ligger litt usentralt til. Vi har også gitt noe til dem.


#4

Tinka sa for siden:

Ja, ofte, og jeg gir dem varer.


#5

Kirsebær sa for siden:

Nå er jeg så stor at Fretex ikke har klær i min størrelse lenger, men jeg har handlet mye der opp igjennom tidene.
Jeg er er ikke så flink til å gi klær til Fretex, da...


#6

Honda sa for siden:

Nei, men jeg handler brukt andre steder

-.-Vi har ikke fretex her.
Men har en bruktbutikk og rødekors


#7

Blå sa for siden:

Ja, ofte, og jeg gir dem varer.

Det meste av klær og sko jeg kjøper kommer fra Fretex. Jentene får også en del derfra, men de arver så mye at det er begrenset hva de trenger. I tillegg kjøper jeg bøker og blader der.


#8

Camomilla sa for siden:

Ja det hender jeg gjør det.
Rydder vi går det til Fretex.


#9

løve70 sa for siden:

Nei, jeg gjør nok ikke det. Jeg gir dem masse da...


#10

Hasselnøtt sa for siden:

Det regulerer seg vel selv, tjener de ikke penger, så legger de ned butikkene. De driver business de også.

For øvrig hender det at jeg handler der, men jeg har aldri kjøpt klær. Jeg har kjøpt møbler og kjøkkenutstyr - dersom jeg har funnet noe morsomt.


#11

Kate sa for siden:

Nei. Jeg handler ikke brukt tøy noen steder.


#12

turi sa for siden:

Ja, når vi kjører forbi så må jeg inn og snuse etter bøker. Har kjøpt litt småtteri ellers også! Men på den Fretexen vi har i nærheten så er det blitt ganske dyrt, møbler finner en mye billigere på Finn.


#13

Blåbær sa for siden:

Prøvd å gi til fretex flere ganger, men har blitt møtt med stengte dører ett par tre ganger, og ikke har de container heller. Handlet der noen ganger, men ikke så ofte som jeg selv skulle ønsket. Min lokale fretex har hatt litt problem med bemanning tror jeg, for ofte kommet til låst dør i åpningstiden. Nå har butikken deres flyttet, og jeg skal prøve på nytt.

Kjøper og selger endel brukt på nett da.
Ca 1/3 av barneklær og utstyr er kjøpt brukt.


#14

Luftslottet sa for siden:

Det er sant, men jeg tenkte ikke på at vi skulle være solidariske og handle på Fretex for at ikke butikkene skulle legges ned. En del bekjente av meg bruker Fretex som sovepute. "Jeg kan med god samvittighet forbruke så mye jeg vil, for jeg kaster det ikke selv om jeg kjøper nytt. Jeg gir det til Fretex og da er jeg miljøvennlig." :rolleyes:

Ville undersøke om det var flere som tenkte sånn.


#15

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg handler på Fretex. Både klær og ting.

Nei, det kunne man ikke. Klær som ikke blir solgt via Fretex i Norge blir sendt til andre land eller laget om til tepper og filleryer. I tillegg lager råtnende klær vi kaster på søppeldynga store mengder metangass, så fra og med neste år skal det bli forbudt å kaste tekstil (av ull og bomull) i søpla.

Det er for øvrig ett annet problem med forbrukskulturen i vesten, siden så mye av hva vi kvitter oss med med blir sendt til Afrika f. eks, og det er at det er i ferd med å kvele Afrikas egen tekstilproduksjon.


#16

Guava sa for siden:

Vi har ikke Fretex her vi bor nå, men der vi bodde før handlet jeg både på Fretex og en "second hand" butikk som var privatdrevet.
Her handler jeg gjerne på loppemarked hvis jeg kommer over ting som trengs der.

I tillegg til det Glitter nevner om bruk av tekstiler hos Fretex lages også pussefiller som brukes på bilverksteder. Jeg synes det er bra at gamle klær kan brukes på det viset i stedet for at slike pussekluter og annet lages av helt nye fibre.

Når det gjelder det å levere klær så putter jeg klær i Fretexcontainer av og til, men jeg leverer også til loppemarkeder. Som oftest spør jeg først venner og bekjente om de vil ha noe av det og gir det bort.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Ja, Fretex er en av mine yndlingsbutikker. Mange Fretex-butikker er helt jalla, men den vi har her i Sandnes er ganske ny og SVÆR og flott. De har enormt med klær, møbler, leker, blader, bøker og servise og lignende, og jeg har handlet ganske mye der. Man finner veldig mye flott om man bare tar seg tid til å lete blandt alle koneklærne, og noen av kuppene jeg har gjort der har bla. vært en svær rosa Barbie-bil til vesla (50,- kroner) og en haug med pene Norgesglass til 5,- kroner stykket.


#18

Pasta sa for siden:

Vi handler ikke på fretex siden det ikke finnes en slik butikk her.
Jeg handler på loppemarked og bruktbutikk, men ikke klær (vi er så heldige at vi arver mye klær). De klærne som finnes på bruktbutikkene her er så stygge at jeg hadde aldri kommet til å gitt dem bort, men heller laget vaskefiller av dem.
Jeg gir bort klær som ser ok ut til røde kors eller i fretex container. De bomullsklærne som er utslitte blir vaskefiller.


#19

Søster sa for siden:

Sånne freaka distriktshipstere er alltid ute før meg, jeg synes oslofretexene ofte er veldig utplukka. Det må da i det minste bety at en god del andre handler der. Jeg gjør det tilnærmet aldri. Til mitt forsvar kjøper jeg heller ikke mengder med nytt, ungene bruker mye arveklær og andre arver fra oss. Jeg er faktisk så heldig at jeg arver fine klær av to svigerinner selv.


#20

Bokormen sa for siden:

Vi har ikke freetex, men en tilsvarende butikk. Vi er innom der kanskje annenhver mnd. Noen ganger er det bare skrot der, andre ganger kan man gjøre et kupp. Dessverre er de ikke noe flinke til å rullere klærne, en del ting i grelle 80-tallsfarger har hengt der i årevis. Men de har alltid masse regntøy f.eks, 20 kr per del, og bunadskjorter har jeg kjøpt der flere ganger, de koster 20-30 kr. Ubrukte pensko finner man også ofte, til 25 kr.

To ganger i året er det stort bruktsalg her, da finner man billige ski, akebrett, skisko, festdrakter, penklær, vogner og masse vanlige klær. Veldig greit å hamstre litt skiftetøy til barnehagebruk, man kan få mye for en hundrelapp. Jeg plukker ofte med en utedress og en par vintersko som kan ligge i barnehagen, vi har sjelden hatt behov for det, men man vet jo aldri. Ved enden av sesongen gir jeg det til barnehagen.


#21

him sa for siden:

Jeg synes ikke det er så rart at det ikke er samme gruppen som leverer og kjøper på Fretex. Her i byen har vi forresten en "kul" Fretex butikk. Men varene går til andre ting en direkte gjensalg (som Glitter poengeterte tidligere i tråden.) Selv handler jeg ikke brukt på Fretex, men på nett (spesielt Finn). Jeg handler generelt lite på butikker.

#22

-ea- sa for siden:

Jeg har ikke handlet klær på Fretex, men møbler, kjøkkensaker og leker. Fretex'en vår selger en del nye sokker, strømpebukser og undertøy, og det har jeg kjøpt hver gang jeg har vært innom.

Og så har jeg kjøpt og solgt gjennom Finn. Det er så enkelt, for da kommer folk hjem til deg og henter tingen, og man slipper å bakse f.eks. en stor komfyr ut av huset. :cool:
For meg som kjøper er det også enklere å handle hjemme hos folk, da har man ingen åpningstid å forholde seg til.


#23

Kate sa for siden:

Har de annet enn tøy på Fretex? :nek: Jeg som trodde de bare solgte brukte klær. Jeg elsker gamle møbler og slikt. Vi har ikke Fretex her i byen, men når vi har vært ute og reist har jeg alltid latt være å dra på Fretex siden jeg trodde de bare solgte tøy. :knegg:


#24

Propella sa for siden:

Jeg har pleier ikke å gi tøy til Fretex. Jeg gir som regel bort til familie og venner. Jeg handler ikke der heller. Det er ingen butikk i nærheten av her jeg bor.


#25

Miromurr sa for siden:

Jeg gir varer til fretex, og handler der en sjelden gang. Mannen drar relativt ofte innom for å se etter LP-plater. Det virker som fretex her i byen er rimelig populær, de kule tingene har alltid gule "solgt"-lapper på seg.


#26

Maverick sa for siden:

Jepp. Bøker, møbler og klær. Fiiineste sofaen min! :hjerter:


#27

LilleLeo sa for siden:

Ja, en sjelden gang, og jeg gir også en sjelden gang.


#28

Enhjørning sa for siden:

Stemte at jeg handler på Fretex, men at jeg ikke gir klær.
Det er rett og slett fordi vi ikke har Fretex her - men ser jeg en Fretexbutikk når jeg er på ferie, f.eks, må jeg innom og kikke.
Nå sist fant jeg en nydelig svart velourblazer til bare 40 kroner. :D
Men hadde vi hatt Fretex i nærheten, hadde jeg gitt også!


#29

Røverdatter sa for siden:

Vi har ikke Fretex her, og jeg handler sjelden brukt. Den eneste bruktbutikken vi har her lukter kjeller og mugg, og er så støvete og skitten at jeg aldri ville kjøpt noe der. Det hadde jeg nok uansett aldri brukt.

Jeg kaster sjelden brukelige ting (jeg lagrer dem heller hjemme i bodene våre :himle: ), men når noe er modent for søpla så kaster jeg det enten i gjenvinningscontainer eller leverer det på fyllinga hvor det sorteres etter innhold.


#30

bina sa for siden:

Nei, jeg handler ikke på Fretex. Jeg gir til dem av og til. Jeg tenker som så at jeg gir ikke til Fretex for at merke-mødrene på FP skal finne seg et rimelig kupp, men at de som ikke har anledning til å gå i butikken og kjøpe klær til barna sine enten kan få eller få kjøpe godt brukbare klær rimelig.

Så kan det hende at noen syns jeg med det er fordomsfull fordi jeg anser det å handle på Fretex som en "fattigmanns-greie".


#31

Tallulah sa for siden:

Det var da en underlig holdning. Hvis man har råd til nye klær så skal man støtte overforbruket og drite i miljøet liksom?


#32

Miromurr sa for siden:

Jeg synes du er fordomsfull. :nemlig:


#33

LilleRosin sa for siden:

Vi handler noe på Fretex. Sportsutstyr til barn, bukser til mannen min og ymse annet om man skulle finne noe. Vilket jeg sjelden gjør - jeg synes ikke Fretex her i byen er spesielt bra.

Vi gir også til Fretex ja.


#34

LilleRosin sa for siden:

Og så klør jeg meg litt i hodet over bina.


#35

polarjenta sa for siden:

Syns du er en smule fordomsfull ja.


#36

leliane sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg var flinkere der... :skrape:


#37

Enhjørning sa for siden:

Ja, her var det fordommer i alle retninger.
For det første var det en tråd om merker her for litt siden, og ut fra den syntes jeg ikke akkurat at det er så veldig mange "merke-mødre" her inne.
Og skal jeg ha dårlig samvittighet fordi jeg finner mye fint på Fretex til en billig penge?
Til opplysning, jeg ser ikke på merker, hverken på Fretex eller andre steder.
Derimot synes jeg det er en fin tanke med gjenbruk, selv blant de mer bemidlede av oss - selv har jeg ikke allverdens god råd jeg heller, men det er en annen sak og egentlig ikke relevant.
Eller kanskje jeg skulle slutte å handle på Fretex så jeg ikke "stjeler" fra de stakkars barna med fattige mødre?


#38

Dixie Diner sa for siden:

Bina: HÆ? Dette handler da like mye om miljø som det å ha "dårlig råd"?! Nå har jeg aldri ...


#39

Maya80 sa for siden:

Ja både handler en del der å gir bort ting. Her i byen hvet jeg fretex går veldig bra også.


#40

Gaia sa for siden:

Nei, jeg handler aldri på Fretex, men jeg gir gjerne klær til dem. Jeg foretrekker å handle få, dyre plagg med godt snitt, som jeg gjerne bruker til det er utslitt. Vi arver gjerne klær og gir også klær videre. Dessuten går jeg gjerne på loppemarked. Aller helst sammen med pappaen min, som elsker å tråle loppemarkeder på jakt etter bokperler.


#41

cora sa for siden:

Jeg er stadig innom, men det er sjelden jeg finner noe til meg selv som passer. Det hender at jeg kjøper klær til barna.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.