Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Får barna selv velge fotball-lag?

#1

Polyanna sa for siden:

Her i huset er det Ålesund som er "laget". Når/da Ålesund er/var i Adecco-ligaen så var det Brann som var eliteserie-laget, men nå ser det ut til at vi har fått relativ stabilitet i det der, så da ER det altså ÅFK. Jeg er jo ingen fotball-dame, men har litt motvillig fått sympati med dette sjarmerende laget med gørstygge drakter.

Nuvel, uansett. Storebror er selvsagt utstyrt med flagg og skjerf, dratt med på kamp, og det som hører til. Han syns til og med det er spennende, følger glatt med i to omganger og spør og graver.

Så til diskusjonen: Jeg spurte ham ved middagsbordet, retorisk ment, "hvilket fotbal-lag heier du på, da?"

"Lyn!", svarer poden! :sjokk: Mannen min holdt på å gå i gulvet. :fnise: Lyn er da utvalgt fordi det er "nesten Lynet (McQueen)", samt "Ada i barnehagen sier at de er best!".

Stakkars, stakkars Polymannen.

Så da er spørsmålet: Skal han få velge dette selv? Eller skal vi fortsette å dytte på ham ÅFK-greier? Hva gjør dere?


#2

Maverick sa for siden:

Her er det bare en ting å gjøre, Polyanna. Manipulering, hjernevasking og bestikkelse. :nemlig:


#3

007 sa for siden:

Det aC sa. Poden var, i en periode, Man U-supporter. vetet kom med åra, heldigvis.


#4

Maverick sa for siden:

Jeg har en mor og en bror som er Lynsupportere. Moren er i tillegg ManU-supporter. Det er en hard kamp å holde barna på riktig sti, men det går med stadige forsyninger av nye plakater, lov til å sitte sent oppe og se på kamp, og ikke minst usedvanlig stygge blikk til de frekke slektningene som prøver å lokke mine øyenstener ut på vidvanke.


#5

mosol sa for siden:

:rofl:
Det er KLART han må få velge selv. Polymannen må nok bare innse at gutten er østlending, hehe.


#6

Maverick sa for siden:

Skal han nå først velge Oslolag synes jeg at han bør coaches av noen som kan lede ham inn på riktig vei. :glis:


#7

Albertine sa for siden:

Vil ikke kalle det manipulering, men vi har iallefall oppnådd gode resultater. Poden vil konsekvent være Liverpool når vi spiller PlayStation. :) (Det er bare når pappa setter foten ned og vil være Liverpool selv at han motstrebende går med på å være Brasil.)

Men det er en ting jeg har lurt på: Når lagene i Tippeligaen leier ut spillere til andre lag, burde ikke de heller spille i Adeccoligaen da? :gruble:


#8

MsM sa for siden:

Nei, sånt får de selvsagt kun velge selv dersom de velger RiKTIG! Mine barn har selvsagt fått Liverpool effekter, og har fortått at der er det eneste rette:ja:.
Jeg, derimot, som er datter av en Arsenal-supporter måtte ganske tidlig ta et bedre valg (til pappas fortvilelse), og det er selvsagt helt greit.

Moralen er altså, at så lenge barna velger LIVERPOOL og LSK (dersom vi bryr oss om norsk fotball, altså. Det siste er ikke sååå viktig), så kan man trygt overlate valget til dem selv.
Hvis de velger feil vil må vi som ansvarlige voksne ty til manipulasjon og indoktrinering og bestikkelse. Til deres eget beste, såklart:nemlig:.


#9

Polyanna sa for siden:

:mumle:

Vi begynner å ane ulempene ved vestkantklivet.

Her om dagen kom mellomsøster hjem og proklamerte: Emilie har sagt at jeg skal ønske meg en ponni! :dåne:


#10

Tussa sa for siden:

Klart han må få velge sjøl. Ingen barn bør gå gjennom en barndom som Aafk-supporter.

Heia HØDD!


#11

Maverick sa for siden:

...akkurat den derre Lynet/Lyn-greia var litt kinkig her også, gitt. Heldigvis appellerte det til perfeksjonisten i pjokken at det jo slett ikke staves på samme måte.


#12

Tuneland sa for siden:

:knegg:

Gutta her er så lite manipulert av fotball - bortsett fra det størstebror greier å banke inn i de - at de tror at fotball=Rosenborg.


#13

Anne C sa for siden:

Jeg og gubben er Vålerenga og Liverpool fan(I den grad vi kan kalles fan....). Vi blir selvfølgelig glade om gutta heller mot det samme. Men vi blir jo litt svett når en onkel kjøper Lillestrøm smokk til minsten og en annen onkel har kjøpt Leeds "kopper og kar" greier til de......


#14

Maverick sa for siden:

Oisann. Sånn ting mister man. Eller gir til Fretex. Eller brenner. Gjerne i hagen til "den snille giveren".


#15

Anne C sa for siden:

Den smokken ble fort borte for å si den sånn...... De Leeds-greiene er i bruk og storebror tror han holder med Leeds...... Men heller Leeds enn LSK......


#16

era sa for siden:

Selvfølgelig får de velge selv så lenge det er Vålerenga....


#17

emm sa for siden:

Dette får selvfølgelig velge selv:jupp: De kan velge mellom VIF eller Liverpool. Vi godtar selvsagt at de velger begge deler også. :raus:


#18

Candy Darling sa for siden:

Selvsagt. Helt selv. :lyve:

:heia BRANN! Nei, heia MOSS! Nehei, heia BRANN!!!:


#19

Senna sa for siden:

Her skjer manipuleringen for fullt i barnehagen, så da gjør det ikke noe at foreldrene bryr seg mindre om fotball. Et par ansatte som til stadig stiller i Viking klær + at de på fredag hadde Viking fest. Så nå står det skrevet Viking FK med kritt på veggen og de spiller Viking sanger til den store gullmedaljen. Mellomste dro avgårde i arvet Viking genser i dag, men proklamerer at han heier på alle lag så det så. Ellers så har han både Chelsea og Man U fotballtrøyer i skapet etter at en lite fotballinteressert mamma var på London tur. Chelsea er jo den kjekkeste selvsagt, for det laget heier onkel på.
Og siden pappen heier på Brann så er det ikke rart han er forvirret og heier på det meste. :D


#20

Røverdatter sa for siden:

Her er problemstillingen mer om barna kan velge selv om de vil like fotball. :p


#21

Anne C sa for siden:

Men hvis jeg kunne bestemt alt så hadde jeg foretrukket at de droppa hela fotballen. Jeg er IKKE noe bra eksemplar av en mamma til fotballspillere......


#22

Benmurphy sa for siden:

Blir feil fotballklubb litt som om junior liker Jar Jar Binks?

Ben "desperatly trying to relate or care" Murphy


#23

Inagh sa for siden:

For å si det slik, min kjære er ikke det minste bekymra for karriererevalg evt sexualitet hos Storebror... Men en ting er sikkert - begynner han å heie på ManUre, ja da er det rett ut. :knegg:

Neida, men det er vel ikke til å stikke under en stol at guttungen blir hjernevaska, kledd i Liverpooldrakter som han har vært siden han spratt ut av magen min, og 12 timer etter allerede var medlem av Liverpool fan club.

Storebror har for øvrig følgende remse: "Vi heier på Liverpool, Strømsgodset, Odense og Barcellona." De to siste av det at vi har vært mye i Odense og at pappa har vært på jobb i Barcellona. :nemlig:


#24

Guava sa for siden:

Gutten min på 6 år spurte en dag om han var nødt til å like Rosenborg. Jeg svarte ham at han ikke var nødt til noe som helst og spurte om han heller ville like et annet lag. Nei han ville ikke det. Kameratene likte Rosenborg, men han så ikke helt vitsen med å like et fotballag når han ikke var interessert i fotball. "De er interessert i fotball, jeg er interessert i verdensrommet."


#25

Tjorven sa for siden:

Nå er det jo litt for sent for deres del, Polyanna. Men man må bare starte tidlig nok. Vi hvisket" 'enga/Liverpool er verdens beste fotballag" i ørene deres på nattestid fra de var HELT små. I tillegg må man jo sørge for at man bor på rett sted slik at den lokale påvirkningen også går i den retningen man selv ønsker. Derfor er det best å bo på østkanten. :glis:


#26

MorStine sa for siden:

:rørt: over så mange kloke FP'ere som har samme fotballkombi som oss, Vål'enga/Liverpool:jippi:

Her er de hjernevasket så det holder:knegg: Neida, men det er vel ikke til å stikke under en stol at vi som foreldre er forbilder for ungene, ergo er det kun Enga som gjelder. Hva engelsk fotball gjelder er de ikke enig med hverandre, ei heller oss. Vi er Liverpool, de er ManU og Arsenal:sukk:

Men nå er norsk fotball og norsk klubb viktigere for oss, liker å kunne være tilstede når de spiller, det får vi ikke gjort med det engelske laget...


#27

era sa for siden:

-nei, man kan til en viss grad tigi interesse for fotballen i en kort perjode. (tilgi- ikke glemme) Jar Jar Binks stiller i en helt annen kategori, men fortvil ikke det er mange fine institusjoner å vokse opp på om skaden allerede er skjedd, man kan nå se slike ting ved fostervannsprøve før uke 18.


#28

Skilpadda sa for siden:

:rofl:


#29

Miss Norway sa for siden:

Lar man barna selv bestemme om de har lyst å rusle i grøftekanten på E18? Nei.

Lar man barna selv bestemme fotballsupporteri? NEI.

Man synger Brannsangen som vuggesang fra dag en, gjør man.


#30

safran sa for siden:

:pekele:


#31

Maz sa for siden:

Selvsagt oppmuntrer man barnet til selvstendige valg. Det gjelder også livets trivialiteter som vilke 11 idioter man heier på når 22 mann sloss om en ball.


#32

Lenam sa for siden:

Jeg er fotballjente, men sambo hater det. Da storebror ble født sukket han tungt og sa "Ja, ja, jeg skal da vel sikkert elske ham selv om han blir fotballspiller. :knegg:


#33

ming sa for siden:

Her i huset er det kun lov å heie på Bodø/Glimt og Viking. Dersom ungene prøver seg på noe annet (eksempelvis Rosenborg - her skjer det en utidig sterk påvirkning i barnehage og på skole), får de ikke mat. :nemlig: Dette har vi informert om fra dag en (på tross av at min og mannens fotballinteresse er langt under middels), men jeg har likevel mistanke om at ungene ler av oss og lagene "våre" bak ryggen vår. Tro det den som kan. ;)

De kan uansett Bodø/Glimt-sangen bedre enn Rosenborg-sangene. :knegg:


#34

Harriet Vane sa for siden:

Dette er en sak som er avgjort i familierådet hjemme. Alle får nemlig bestemme to regler til familiereglene, og mannens ene er "Alle skal heie på Brann og Liverpool". (Eller er det regler for TV/data, godteri og tur) Så Ham-Kam på klare seg uten meg denne sesongen.

Lyn? Over min manns lik.


#35

Candy Darling sa for siden:

Jeg kan for øvrig melde at Sneipen, 3,5 år, er en av 28 i landet som faktisk kan Mossesangen. :mumle:


#36

Maverick sa for siden:

Jeg hadde i går kveld to barn som hoppet i sofaen (de fikk lov av meg) og ropte "Kom igjen, Enga!" simultant og klappet. :stolt:


#37

Mamma Rosa sa for siden:

Her er vi to voksne og to barn som heier på Enga.
Jenta heier på LSK, "for det gjør alle vennene". :sur:

Eldstemann hadde en liten Rosenborg periode, men det gikk heldigvis fort over.
Fornuften har seiret.

Ja, ungene får velge selv når de først skjønner at det finnes flere lag.


#38

tutta sa for siden:

:rørt:

Klart han kan få velge selv, så lange han velger LYN! :hjerter:
Vi har mange ledige seter :blunke:.


#39

Maverick sa for siden:

:grineler:

Det er jaggu sant. I wonder why.


#40

Karamell sa for siden:

:knegg: Mannen driver manipulering i retning RBK og Liverpool.
Men poden er glad i Brannsangen og egentlig ikke interessert.


#41

007 sa for siden:

Selvfølgelig har dere det. :haha:

#42

annemede sa for siden:

Barnehagen bedriver seriøst hjernevasking av ungene. Storesøster kan flere Brannsanger allerede.


#43

tutta sa for siden:

Vi liker å ha noen hundre kvadratmeter å boltre oss på her i vest:D.
Greit å ikke bruke øvre del av tribunen, da får man gjerne følelse av å være i blokk.:knegg:


#44

Storm sa for siden:

Nå er Ullevål Stadion ganske mye større publikumskapasitet enn lille Brann Stadion da.


#45

007 sa for siden:

Og så har Brann ganske (les: veldig) mange flere supportere som fyller tribunen enn det Lyn har. :knegg:

#46

Maverick sa for siden:

Det er vel Oslolag som fyller Ullevål bedre enn Lyn. :knegg:


#47

tutta sa for siden:

Ja, det er det. Men det er ikke rart, når det kommer busslast med supportere fra Ringerike og Hedemark:D.


#48

Maverick sa for siden:

Ja, tenk det. Supportere. Fiffige greier. :knegg:

Gleder meg til de to hjemmekampene mot Lyn i Colasvingen. I år. Igjen. :glis:


#49

safran sa for siden:

:knegg:


#50

tutta sa for siden:

Blir moro det. Derbyspøkelse svikter aldri :glis:.


#51

Maverick sa for siden:

Uavgjort er tydeligvis en seier for Lyn. ;) Dere tjener jo masse penger på det også, og får holdt VG-svingen varm til neste bortelag som kommer på besøk. Fine Bastionen. :rørt:


#52

tutta sa for siden:

Uavgjort er ikke tap;).


#53

Maverick sa for siden:

Merker meg at du ignorerer alle de andre morsomme hintene mine. :knegg:


#54

Snippa sa for siden:

Velge selv? Er du GAL?
Til en viss grad når de er helt små og ikke skjønner sitt eget beste, men når vettet kommer snikende er det rett lag eller ut ;)


#55

Lucifer sa for siden:

Helt overbevist om at faren her i huset hadde kastet dem ut om de svarte Vålerenga, Rosenborg eller Brann, men andre lag hadde muligens gått til nød. Her kan de kun Lillestrøm-sanger og har lassevis av LSK-effekter.

Nok ledige seter der ja. Kan skjønne hvorfor???


#56

Tjorven sa for siden:

Nå ble jeg i skikkelig godt humør. Sitter her å nynner på den fantastiske supportersangen "20 000 tomme seter heier på LYN!" Det var suppoertsang med selvinnsikt det. Swinge gjør den også!

Men den erstatter aldri "når sola skinner over 'enga" som nattasang.


#57

safran sa for siden:

Vålerenga har jo stort sett sanger som driter ut andre. Det sier i grunnen ganske mye, syns jeg.


#58

Maverick sa for siden:

Lyn har jo som eneste mål å slå Vålerenga. Det sier også en del. :knegg:


#59

safran sa for siden:

Jeg tror du skal sjekke kildene dine, aC.


#60

Maverick sa for siden:

Du også, safran. Jeg gjetter på at Enga ikke har så veldig mange flere "drite ut andre"-sanger enn resten av lagene.


#61

safran sa for siden:

Og hvor sa jeg at Vålerenga ikke har så veldig mange flere "drite ut andre"-sanger enn resten av lagene?


#62

Maverick sa for siden:

Njah, da ser jeg ikke helt hvorfor det skal "si så mye" at Enga har mange nidsanger. :glis:


#63

safran sa for siden:

:overlegen: Det sier noe om harryfaktor.


#64

Maverick sa for siden:

:haha:

Antall sanger øker forholdsmessig med antall supportere. ;)




#67

Nebbia sa for siden:

Vålerenga evner ikke å slå Lyn. Det sier også en del.


#68

Maverick sa for siden:

:gidder ikke krangle med Nebbia:


#69

007 sa for siden:

:Nebbia har ikke peiling:

#70

Nebbia sa for siden:

Pøh!

:mangler subjektive og irrasjonelle supportergener:


#71

MorStine sa for siden:

:tilber:


#72

Maverick sa for siden:

Stakkars Nebbia. :dakars:


#73

safran sa for siden:

:knegg: Ja, akkurat.

#74

Candy Darling sa for siden:

Brann:
Kapasitet: 21 000
Tilskuere 2007: 17 225 (snitt)

Lyn:
Kapasitet: 25 000
Tilskuere 2007: 7663 (snitt)

Jepp. Det er størrelsen på stadion det kommer an på. :knegg:


#75

Storm sa for siden:

Finner du tall for gjenomsnittlig tilskuertall noen år tilbake også, Scarlett? Bransupportere forsvinner jo som dugg for sola ved motgang.


#76

Pippilopp sa for siden:

Her i huset er far den som driver med indoktrinering av poden. I bhg er det "Vål'enga" som er det gjeveste, det ble slått "hardt" ned på av far. Det er nemlig bare to lag å nevne, RBK og Man.Udt.


#77

Maverick sa for siden:

Auda. Det håper jeg du skjønner at du må gjøre noe med med en gang, Pippilopp. :nemlig:


#78

Maverick sa for siden:

Jeg lurer forresten på hvor høyt det Lyn-snittet hadde vært uten den Lyn-Enga kampen som logisk nok er regnet med. :glis:


#79

Pippilopp sa for siden:

:ja: Jobber med saken.


#80

Maverick sa for siden:

Du kan begynne med å lære ham litt "kom igjen Enga" heiarop før søndagens kamp. :glis:


#81

Nebbia sa for siden:

Jeg lurer på hvor mange poeng Vålerenga har samlet i kamper mot Lyn de siste 25 årene.

:RBK-supporter på søndag:

Ok, jeg skal slutte nå. Jeg lover! :D



#83

Candy Darling sa for siden:

Alt for MinaX. :værsågod:
Det har vært ført statistikk i 49 sesonger, den dårligste for Brann var i 48/49: 5531.

Den dårligste i heisårene var i 1981: 7684 (altså omtrent som for Lyn i fjor).

Lyns bestenotering var for øvrig i 1968, med 8089 tilskuere i snitt. Og bare for moro kan vi jo nevne at VIF-kampen i fjor var noe over snittet, ja: 20 152 tilskuere. Brannkampen hjalp også Lyns statistikk kraftig, den var på andreplass med 12 072.

Nok, MinaX? :humre:


#84

Nelly Nickers sa for siden:

Samme her. Gutten kom hjem fra skolen en dag, eller var det i barnehagen mon tro, og forkynte at han likte Vålerenga. :dåne: Noe ingen andre i familien er enig i. :knegg:


#85

007 sa for siden:

Som alt annet, selvfølgelig. :humre:

#86

Acsa sa for siden:

Mener dere dette på alvor, eller tuller dere bare? :blånn:


#87

007 sa for siden:

Ramme alvor. :nemlig:


#88

Acsa sa for siden:

Må Storesøster finne et lag å heie på, siden hun har begynt å sparke fotball?


#89

Maverick sa for siden:

Ja. Jeg har et par veldig gode (faktisk de aller beste!) forslag.


#90

Acsa sa for siden:

Det virker som miljøet hennes er litt splittet mellom Vål'enga og Lillestrøm. Onkelen hennes meldte henne inn i kanarifansen da hun var 5 måneder men har overhodet ikke fulgt opp på noen måte, så det hadde jo unektelig vært litt gøy om hun heia på noe annet. :D


#91

Maverick sa for siden:

Unektelig. Miniklanen herjer. Storebror skal inn der neste vår. :glis:


#92

Polyanna sa for siden:

Bittelille Ålesund har et snitt på over 10 000, tror jeg. :bidrar:


#93

tutta sa for siden:

Jeg blir kjempe glad å høre "20000 tomme seter". Viktig med selvironi:jupp:.


#94

tutta sa for siden:

:highfive:¨

Derbyspøkelse svikter aldri :riktig:.

[url="javascript:;"][/url]


#95

Føniks sa for siden:

Barnet kan styres med elegant hånd i riktig rettning. Les: VIF og Spania.


#96

tutta sa for siden:

Lynusklubben har større pågang av medlemmer enn miniklanen :dulte:

Plixemannen har vært medlem i bastionen siden har var 3uker og medlem i Lynusklubben i litt over 1 år.....
Han er kjempe stolt når han kommer i barnehagen i Lynhettegenser og sier heia LYN!! :rørt:


#97

Maverick sa for siden:

Jeg husker et par sønner som hoppa rundt i sofaen her en søndag nå nettopp og ropte "kom igjen, Enga" og klemte hverandre lykkelig når de scora. Og scora. Og scora. :rørt:


#98

Føniks sa for siden:

Man kan knapt bli lykkeligere.:rørt:

Som sagt gleder meg til EM. Alle ungene i hver sin drakt og mor da.


#99

Maverick sa for siden:

Åh! Føniks! Har jeg sagt hvor jeg har fått jobb? :hyper: Nei, det har jeg ikke. :sender prikk:


#100

Føniks sa for siden:

Da kan jeg vel tilbringe noen timer der fra 7.juni. :digger: Godt lille L er rundet 6 månder og kan begynne med litt mat og være hjemme med far.

Grattis med kul jobb.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.