Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ovnsbakt, fylt løk

#1

Dixie Diner sa for siden:

Dette er så godt! Dette passer til 4 småsultne eller 2 veldig sultne personer:

4 store løk
2 fedd hvitløk
Frisk eller tørket rosmarin
1 dl fløte
1 dl revet parmesanost
salt og pepper
4 tykke skiver bacon, parmaskinke, spekeskinke etc.

Sett ovnen på 200 grader.
Skrell løkene og kok dem hele i 15 minutter. Avkjøl dem. Skjær toppene av dem og grav ut innmaten med en skje. Pass på så ikke løkene går i stykker, det skal være litt igjen på sidene. Sett løkene på en papirkledd stekeplate.
Hakk løk-innmaten og hvitløksfeddene fint. Varm opp en kjele med litt smør eller olje i. Fres løk, hvitløk og rosmarin. Hell i fløten og gi det et oppkok.
Ta kjelen av platen og rør i parmesan, salt og pepper. Fyll røren i løkene og fest baconskivene (ustekte) rundt utsiden av løkene med tannpirkere.

Stek dem i ovnen i ca. 25 minutter. Serveres som tilbehør eller egen koserett. Kan også fylles med feks. kjøttdeig/kjøttsaus og annet.


#2

Nabojenta sa for siden:

Å fy søren, dette hørtes godt ut. Skal sannelig prøves.


#3

Tertit sa for siden:

Høres kjempegodt ut!


#4

Dixie Diner sa for siden:

Det er helt snadder. Jeg lager faktisk et par til lunsj nå. :sikle:


#5

Lykkex3 sa for siden:

Da er tilbehøret til lørdagsmiddag klart. Det hørtes utrolig godt ut!


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Åhh, dette hørtes godt ut.


#7

LilleLeo sa for siden:

Hm, ikke dumt som tilbehør!


#8

Pepper Lemon sa for siden:

Denne hørtes kjempegod ut! Jeg skal liksom ikke spise fløte og bacon og sånt jeg da, så jeg må lage meg en mager variant. Kanskje litt flådde tomater istedetfor fløte? Eller kesam? Noen som har forslag til erstatning?


#9

Salt sa for siden:

Aaah, det er SÅ godt! Er ikke lenge siden jeg lagde dette sist, nei..


#10

Amic@ sa for siden:

Mmmmm... det hørtes vanvittig godt ut!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.