rine sa for siden:
Noen som har en oppskrift på ordentlig grove runstykker?
Helst uten hvetemel, (med spelt?)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
rine sa for siden:
Noen som har en oppskrift på ordentlig grove runstykker?
Helst uten hvetemel, (med spelt?)
Salt sa for siden:
Speltrundstykker (ca 45 stk)
400 g sammalt spelt
800 g fin spelt
50 g margarin/smør eller 1 dl olivenolje
5 dl vann
1½ ts salt
2½ dl melk
1 pk tørrgjær
Varm melk, smør/olje og vann til ca 40 grader. Bland alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen og la den arbeide i 5-6 minutter. Heves til dobbelt størrelse. Elt deigen del opp i ca 45 emner som formes til rundstykker. Sett på stekebrett og pensle med egg. Etterheves i 30 min. Stekes ved 225 grader i ca 10 min.
Grove speltscones
150 g sammalt spelt (merke Helios demeter)
100 g siktet spelt
2 ss små havregryn
2 ss solsikkefrø
evnt 2 ss hvetekli, havrekli eller speltkli
litt salt
2 toppede ts bakepulver
1 ss vegetabilsk olje
1 egg og 1 eggeplomme
ca. 2 1/2 dl vann
Bland det tørre i en bolle. Rør inn olje, egg og vann. La svelle i ca. 30 min (det gjør sconene litt saftigere og mindre smulete). Sett med skje på bakepapir (blir ca. 9 stk), stek ved 225 grader i ca. 17 minutter.
Det kan hende du må prøve deg litt frem med vannmengden, det kommer an på melet. Hvis sconene flyter utover og er flate etter steking, har du brukt for mye vann.
rine sa for siden:
Takk-skal prøves ut i morgen:jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.