Pingis sa for siden:
Å rive parmesan på vanlig rivjern (svigermor) er så krøkkete, synes jeg. Noen som har noen lurere redskap?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Pingis sa for siden:
Å rive parmesan på vanlig rivjern (svigermor) er så krøkkete, synes jeg. Noen som har noen lurere redskap?
Nebbia sa for siden:
Parmesan er best i store biter og bør skylles ned med en god vin. :D
: prøver å hjelpe :
Pingis sa for siden:
Pft! Kan jo ikke ha store biter i carbonaraen, da.
Miromurr sa for siden:
Parmesan er best i store biter, men kanskje ikke i carbonaraen. Jeg synes alessi sine parmesanrasper med oppsamler under er fine å ha på bordet, så kan alle raspe så mye som de vil ha.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg bruker en sånn bitteliten rivjern-greie, en slik. Men oftest bryter jeg parmesanen i små biter og kjører den i hurtigmikseren og oppbevarer den revet i kjøleskapet. Kjøpte med meg to SVÆRE stykker fra Italia i sommer, brøt dem ned i mindre biter og frøs ned, så tar jeg opp litt og litt fra fryseren og kjører i mikseren.
Kneazle sa for siden:
Denne funker bedre enn enn et vanlig rivjern (svigermor :humre: )
Parmesanrive.
Nebbia sa for siden:
:knegg:
Det finnes en rekke forskjellige parmesanjern. Vi har en enkel og relativt tynn versjon, og jeg synes det fungerer veldig bra.
Kneazle sa for siden:
Og hvis du har god råd, kjøper du Nigella sin favoritt:
(Kr 355, mot 120,- for det fra Alessi.)
Pingis sa for siden:
:grineler:
Nuvel.
Jeg synes i det hele tatt at osterasping er ganske kjedelig. Tror jeg må teste Isets variant.
Ru sa for siden:
Jeg har håndholdt rivjern fra Ikea. Supert til slikt. :nemlig:
Og koster 9,- kroner. :rofl:
Salt sa for siden:
Har en sånn kvern-ting fra Italia, hvor du putter osten oppi og sveiver i vei. Den er perfekt!
Pingis sa for siden:
I Russland finnes vel ikke ost? Så da kan vel jeg få kverna? :plystre:
Salt sa for siden:
:dåne:
Tror du er hakke gal, jeg...
Kneazle sa for siden:
Nei, nei, nei... :snurt:
Du har jo misforstått alt! Osterasping er en lidenskap, og absolutt verdt å bruke penger på.
Nigella sier:
"I wanted a parmesan grater that was really comfortable to handle as well as beautiful to look at, and the curved, tapering shape is lovely. But it was also important to me to make this a proper Italian grater, by which I mean it shaves the parmesan into sandy rubble rather than aerated threads."
:lol:
Dixie Diner sa for siden:
Det er den jeg også har, den er faktisk ganske genial. :D
Salt sa for siden:
Sånn ser den ut:
Salt sa for siden:
Og du får kjøpt den her. Verdt prisen!! :jupp:
Ru sa for siden:
Spesielt siden man da kan overlate all rasping til Poden. :nemlig:
Luftslottet sa for siden:
Vi har også parmesanrasp fra Alessi, men vår er mye søtere. :stolt:
Det er en liten kone med avtagbar rasp under - samme opplegg som Nigellas favoritt.
Når vi har vært i Italia gjør jeg som Iset: Kjører opp store stykker i kjøkkenmaskina og fryser ned i porsjonsposer.
Til å lage flak bruker jeg en liten parmesankniv.
Eia sa for siden:
Jeg bruker grovraspen på denne
Funker som bare det i carbonaraen. Til salat bruker jeg ostehøvel.... og nå så jeg på HI en gang til. Det var kanskje denne du ville erstatte med noe annet? :sparke:
Luftslottet sa for siden:
Her fant jeg den:
Veronal sa for siden:
Har du ikke en side som river i flak på det vanlige rivjernet, da? Parmesan er best i tynne flak på pastaen (eller større biter sammen med vin, ja).
Pingis sa for siden:
Men til carbonara må man vel nesten raspe?
Salt sa for siden:
:jupp:
:har bodd i Italia, og de rasper i allefall:
Dixie Diner sa for siden:
Min italienske svigerfar rasper også. :nemlig: På pastaen altså, han spiser den ofte i flak ellers.
Veronal sa for siden:
Osten smelter uavhengig om den er raspet eller i tynne skiver. På toppen foretrekker jeg tynne skiver.
:har fått servert med tynne skiver også i Italia:
Millis sa for siden:
Jeg bruker en rivjernsløsning men som har sånn oppsamlerboks under. Ikea.. Den har dessuten lokk med også så vi kan spare på det som blir igjen (særlig, har en ostegal datter... :humre: )
Aminta sa for siden:
Denne er jo den fineste da, vi har også den.
MorStine sa for siden:
Tupperware sin multikvern seffern:værsågod:
Ma Dalton sa for siden:
Jeg har en fra Microplane. Den er veldig genial, og like skarp som et barberblad. M.a.o. ikke spes. barnevennlig, men veldig mammavennlig! Rasper både parmesan, hvitløk (hvis jeg er i raspe-hvitløkmodus..), frukt til snuppa, og sikkert også andre ting. Anbefales på det varmeste!! :ja:
Det er vel samme variant som på Jamie og div. andre tv-kokker bruker, uten at det har noe å si...
Mamma Rosa sa for siden:
Sånn har jeg også. Helt grei den ja. :nemlig:
Maiken38 sa for siden:
Helt enig parmesan er best i tynne flak
gajamor sa for siden:
Vi har en minisvigermor (:knegg:). Den fungerer også utmerket til muskatnøtter.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.