Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Form med kylling?

#1

Salt sa for siden:

Jeg har kyllingfileter i kjøleskapet som vi skal ha til middag i dag. Men hva?

Det regner og er surt i Moskva i dag, så ideen min om gresk-inspirert kylling med tzatziki og gresk salat fristet ikke så mye mer..

Har lyst på noe som varmer litt, så kanskje en god form...?

Og husk, den må ikke inneholde "merkelige" ting, siden jeg tross alt skal klare å finne det i matbutikken her borte.. :knegg:

Forslag?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Åh, jeg har en fantastisk oppskrift på Bretagne-kyllingform, men du får vel ikke akkurat tak i Bretagne kyllingsaus i Moskva. :knegg:


#3

Salt sa for siden:

:mumle:

:knegg:


#4

Føniks sa for siden:

Kylling Alfredo er godt. Legg kyllingbiter/brsyt i ildfast form og hel Alfredosaus over.

Enkel Alfredosaus:
2 ss smør
1 beger matfløte
1-1,5 dl parmesan
salt/pepper

Smelt smør, hel i fløten, når vesken når kokepunkt trekk kjelen til side og bland inn parmesanen. Smak til med krydder, salt og pepper.

Jeg server med pasta.


#5

Salt sa for siden:

Tror jeg skal lage kyllingfajita-form! :jupp: Det fikk jeg plutselig så lyst på...


#6

Pingis sa for siden:

Kyllingfajita-form? Oppskrift? Værsåsnill? Hørtes godt ut. (Så skal jeg slutte å hevde at det ikke finnes ost i Russland.)


#7

Salt sa for siden:

Greit! :knegg:

Jeg marinerer kyllingfilet (i biter) i olivenojle, tacokrydder, chili... Ja, litt av hvert som jeg synes passer til fajitas. Etter noen timer steker jeg den i panna.

Jeg steker også løk, paprika, squash og jalapenos litt i samme panna som jeg stekte kyllingen i.

En boks hakkede tomater varmes opp sammen med creme fraîche, og får putre noen minutter.

Legg tortillalefser i bunnen av en ildfast form. Ha over kylling, grønnsaker og ost. Legg nytt lag med tortillas, og start nå med tomatsausen før kylling og grønnsaker. Gjenta helt til formen er full. Stekes på 200 grader til den er ferdig.

For det er nemlig ost i Russland! :snurt:


#8

Pingis sa for siden:

Hm, en slags tortillasagne, altså. Hørtes godt ut!

Jeg har hørt at det er skikkelig mye ost i Russland.


#9

Kaktus sa for siden:

Det hørtes veldig overbevisende ut. :knegg:

Kyllingfajitasen hørtes veldig god ut. :nam:


#10

Salt sa for siden:

Vel, jeg har lært følgende i dag: Det er ikke gull alt som glimrer, noe er også skrapmetall. :nemlig: Jeg fant lite av det jeg skulle ha, men med en god dose oppfinnsomhet tror jeg det blir en slags fajitasform allikevel.

Skal jeg fortelle deg hva de IKKE har i Russland, Pingis?! Tortillas, jalapenos og nachos.

Det de derimot har, er tomatpuré i STORE hermetikkbokser. Så ikke alt som heter noe med tomat i store hermetikkbokser er hakkede tomater, selv ikke når de har lik etikett som hjemme. :niks:

Og grunnen til at kyllingbrystene så så store og flotte ut der de lå var at de nettopp er kyllingbryst. De hadde fremdeles brystkassa med, og jeg er ikke så flink til å filletere kyllingbryst, har jeg funnet ut i dag.

MEN; en eller annen slags russisk lefse i stedet for tortillas, kylling, løk og paprika oppå, og et glass salsa oppå der, under et lag med ost må da fungere det også!


#11

Dixie Diner sa for siden:

Ikke jalapenos, tortillas eller nachos? :skremt:


#12

Salt sa for siden:

:niks:

I allefall ikke i butikken her. Men det finnes en Stockman i byen, og der har de det nok. Det er bare på andre siden av byen, og en del dyrere, så det får heller bli comfort food i helgene, tror jeg!


#13

Joika sa for siden:

Fajitaene til Salt er veldig gode. :nemlig:

Ellers så kan jeg abefale å steke kyllingbitene og fløtegratinere de i form sammen med løk, champignon og bacon. Det er VELDIG godt!!


#14

Joika sa for siden:

:lol: Lo bra her nå.


#15

Pingis sa for siden:

:fnise:

Kan du ikke bare bytte det ut med ost, da?


#16

Salt sa for siden:

Ja, det gjorde du vel.. :snurt:

:knegg: Lo ganske bra selv og...


#17

Salt sa for siden:

:mumle:

Drittland.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.