Jeg marinerer kyllingfilet (i biter) i olivenojle, tacokrydder, chili... Ja, litt av hvert som jeg synes passer til fajitas. Etter noen timer steker jeg den i panna.
Jeg steker også løk, paprika, squash og jalapenos litt i samme panna som jeg stekte kyllingen i.
En boks hakkede tomater varmes opp sammen med creme fraîche, og får putre noen minutter.
Legg tortillalefser i bunnen av en ildfast form. Ha over kylling, grønnsaker og ost. Legg nytt lag med tortillas, og start nå med tomatsausen før kylling og grønnsaker. Gjenta helt til formen er full. Stekes på 200 grader til den er ferdig.
Vel, jeg har lært følgende i dag: Det er ikke gull alt som glimrer, noe er også skrapmetall. :nemlig: Jeg fant lite av det jeg skulle ha, men med en god dose oppfinnsomhet tror jeg det blir en slags fajitasform allikevel.
Skal jeg fortelle deg hva de IKKE har i Russland, Pingis?! Tortillas, jalapenos og nachos.
Det de derimot har, er tomatpuré i STORE hermetikkbokser. Så ikke alt som heter noe med tomat i store hermetikkbokser er hakkede tomater, selv ikke når de har lik etikett som hjemme. :niks:
Og grunnen til at kyllingbrystene så så store og flotte ut der de lå var at de nettopp er kyllingbryst. De hadde fremdeles brystkassa med, og jeg er ikke så flink til å filletere kyllingbryst, har jeg funnet ut i dag.
MEN; en eller annen slags russisk lefse i stedet for tortillas, kylling, løk og paprika oppå, og et glass salsa oppå der, under et lag med ost må da fungere det også!
I allefall ikke i butikken her. Men det finnes en Stockman i byen, og der har de det nok. Det er bare på andre siden av byen, og en del dyrere, så det får heller bli comfort food i helgene, tror jeg!