400 g malt lammekjøtt
3 stk. aubergine
2 ss smør eller olivenolje
2 stk. løk
2 båt hvitløk
1 boks hermetiske tomater
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1 bunt persille
1 ts frisk basilikum
1 ts malt kanel
1 ts salt
½ ts pepper
2 dl revet hvitost
Hvit saus:
2 ss smør /margarin
3 ss hvetemel
4 dl melk
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
2 stk. egg
Slik gjør du:
Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver. Legg dem på fat og strø over ca. 2 ts salt og la dem stå i ca. 1/2 time. Skyll saltet av, og tørk dem med kjøkkenpapir.
Varm olje i stekepannen og brun auberginene godt på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir.
Til kjøttsausen finhakkes løk, hvitløk og persille. La det frese i olje i pannen noen minutter, Ha så i lammedeigen og la den bli pent brun. Hell på buljong, grovhakkede tomater med lake, urter og krydder. La kjøttsausen trekke på svak varme i 35-40 minutter. Spe med mer væske hvis det er nødvendig.
Lag hvit saus og rør inn eggene.
Legg auberginer, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form. Strø på ost. Stek på 225 °C i ca. 30 minutter.
Denne har jeg hentet fra matprat.no, og selv om den blir best med auberginer har jeg også laget den med poteter, blir godt det også.:)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.