Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine beste lavkarbotips?

#1

Salt sa for siden:

Da har jeg altså bestemt meg for å prøve lavkarbodiett, men har absolutt ingen idé om hvor jeg skal begynne!

Så, her er min oppfordring:

Fortell meg, hva er dine beste lavkarbotips?

:grønn: :D


#2

Albertine sa for siden:

Mitt beste tips er [url]www.lavkarbo.no[/url]. :jupp:


#3

Maz sa for siden:

I starten, bønnemos med grønnsaker i som et slags "stivelsesubstitutt".


#4

Salt sa for siden:

Hehe, ja, registrerte meg akkurat, så finner vel noe der etterhvert. :litt overveldet:


#5

Dixie Diner sa for siden:

Lavkarbo.no er et fantastisk forum for lavkarbo-folk ja. Du finner ALT du trenger å vite der inne. :D


#6

Dragen sa for siden:

Planlegging. Hvis du planlegger hva du skal spise, slipper du å stå på steder du ikke burde kjøpe mat, og se på mat du ikke burde spise.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Planlegging er et must ja, absolutt. Et godt tips er å sette seg ned feks. på søndag kveld, tråle gjennom alle oppskriftene på lavkarbo.no, finne de du liker/de som høres gode ut, skrive dem ned og lage en hel ukemeny (i hvertfall middager). Så skriver du handleliste etterpå. Genialt.


#8

Tertit sa for siden:

Lavkarbo, hva spiser dere til frokost og lunsj da? Hva har dere i matpakka?


#9

Dixie Diner sa for siden:

Man baker feks. lavkarbobrød- og pannekaker, eller så spiser man egg og bacon, omeletter, middagsrester, pålegg uten brød, salater i alle former med gode fete dressinger, kyllinglår, oster osv. Fylt avokado og gresk salat er lunsjer som går igjen hos meg.


#10

Tertit sa for siden:

Høres godt ut. Har begynt å kutte ned på karbo, men er enda et stykke igjen. Høres ut som om matpakker trenger litt planlegging da. Jeg rekker i hvert fall ikke å lage meg salat om morgenen. Skal ta en titt innom lavkarbo.no. Takk for tipset :)


#11

Maxine sa for siden:

Ser deg inne på lavkarbo da! Dette har vært det beste jeg noensinne har gjort, gått ned 18 kg på et halvt år, vært god og mett, dvs aldri unnlatt å spise når jeg har vært sulten.

Det viktigste med et lavkarbokosthold er helt klart planlegging ja, det er alfa og omega!


#12

Tertit sa for siden:

Ja, dette skal jeg læremer om! Takk skal dere ha :blomst:


#13

Salt sa for siden:

Jeg har laget følgende til middag, og lurer på om det er i ekte lavkarbo-ånd?

Lakse-souvlaki (laksespyd)
Tzatziki
Gresk salat
Isets blomkålstappe med fetaost
Poteter (til sambo)


#14

tinkadott sa for siden:

Hm... hvordan smakte den blomkålstappen? Hva er i den? Hvordan lages den?


#15

Salt sa for siden:

Har ikke spist den enda :D

Men siden det er Isets oppskrift regner jeg med at den er nuudelig!

1 blomkålhode kokes i ca 20 minutter.
Kjør det i mikseren med: en ts hvit pepper, en ts salt, ca 50 gram smør (jeg elsker smør, men bruk mindre om du ikke liker smørsmaken), 2 ss fløte, og 1/3 pakke fetaost (de grønne firkantede pakkene).
-Sakset fra Isets innlegg på lavkarbo.no


#16

MorStine sa for siden:

Den er syyyykt god:sikle:

1 blomkålhode
1/3 pk fetaost (grønn pakke, Arla)
2 ss kremfløte
40-50 gr meierismør
(salt og pepper)

Kok blomkålen mør, hell av vanner og tilsett de andre ingr. Kjør det sammen i kjelen med stavmixer...

Ååååå, sulten!

Anbefales!


#17

MorStine sa for siden:

Ja, salt kom meg i forkjøpet;) Jeg har laget den så mange ganger at jeg tok det i fra hue mitt:)


#18

Gwen sa for siden:

Litt brokkoli i den blomkålstappen er smaskens. :jupp:

Ellers, mitt beste lavkarbo-tips er å drikke masse vann.
Det hjelper utvilsomt på vektnedgangen.


#19

MorStine sa for siden:

I signaturen min på lavkarbo har jeg dette mottoet:

"IT'S NO HOCUS POCUS, IT'S ALL ABOUT THE FOCUS"
[size=3][/size]
Det er mitt beste tips, holde fokus:)


#20

Tertit sa for siden:

Men hvordan i all verden går man ned i vekt når man mesker seg med masse fett da?
At vann er smart skjønner jeg, men meierismør? Syns det skurrer...
Fortell en uvitende, men lærevillig... :D


#21

Isolde sa for siden:

Mitt beste tips er smoothie med 2 egg og litt olje. Kjempegod og frisk start på dagen


#22

Tertit sa for siden:

Tror jeg prøver å finne noe mer fristende enn det....


#23

MorStine sa for siden:

Hehe... Det er vel noe av det de fleste av oss sliter med å ta inn over oss i starten. Anbefaler deg å lese feks ketolyse boka, jeg skal finne min og gi deg ett riktig formulert svar, om ikke Iset kommer med sin egen evne til å forklare seg godt:)


#24

Tertit sa for siden:

Tusen takk! Venter i spenning. Skal prøve og lese masse om lavkarbo.

Og Salt, unnskyld om jeg har kuppa tråden din, det ble bare så interessant her :o


#25

MorStine sa for siden:

Altså, i utgangspunktet er det så enkelt som at når man starter på ketolysekur tømmer man hurtig karbolagrene, kroppen forbrenner karbohydratene, så da må den etterhvert "finne" annet å forbrenne, og da begynner fettforbrenningen. Og da går den forbrenningen fortere og bedre når man spiser fett. Men jeg klarer ikke finne riktig måte å forklare dette bedre på. Er så elendig på sånt:( Klarer å forklare det muntlig, men å skrive det ned går skeis...

Litt sånn; Fett skal fett fordrive;)


#26

Tertit sa for siden:

Høres fornuftig ut... tror jeg... Takk skal du ha. Skal lese masse. Virker som om det kan vær noe for meg. :)


#27

Isolde sa for siden:

Mer kalorier man spiser, hvor høyere forbrenning får man. Når man er i ketose går kroppen rett på fettet som er lettere å forbrenne for kroppen. Derfor går man ned. Kort fortalt.



#29

Dixie Diner sa for siden:

For å ta et eksempel; jeg gikk på Skaldeman (ekstrem-lavkarbo) i 8 uker i 2006. Jeg ville prøve og se om det funket. Jeg inntok mellom 3000 og 4000 kcal daglig, og trente ikke ETT sekund, var skikkelig sofagris. Jeg raste ned 10 kg!
På et kosthold ala Grete Roede måtte jeg ned i ca. 1800-2000 kcal for å gå ned i vekt, og det gikk tregt, selv om jeg var i bevegelse. Ganske interessant, det der. Det har iallfall overbevist meg om at det ikke handler om kalorier, men om matens sammensetning.


#30

Albertine sa for siden:

Jeg spiste det samme som Iset på Skaldeman og raste ned i vekt, mens jeg faktisk har opplevd å gå OPP i vekt på 1400 kcal (GR). Sammensetningen har ALT å si.


#31

Tertit sa for siden:

Det må jo absolutt være noe i det da. Var en tur på lavkarbo.no, men syns det var litt vanskelig å orientere seg. Tenkte jeg skulle låne meg noen bøker på biblioteket om emnet.



#33

Pebbles sa for siden:

Det kan være ganske overveldende å orientere seg i alt innenfor lavkarbo i starten. Hva man skal spise, avhenger jo veldig hvilken filosofi man vil velge; ketolyse, Atkins, Lindberg etc.

Det kan kanskje være lurt å ta det gradvis sånn i starten. Lage seg lavkarbomiddager, f.eks.

Mine tips på middagsfronten er å bytte ut ris, pasta og poteter med grønnsaker (evt bønner/linser om man vil spise modert lavkarbomat).

Jeg bruker blomkål mye - rasper det på rivjern,dynker med litt vann, salter og steker det i ovnen til det blir litt gyllent ---> jukseris.
Ellers moser jeg blomkål med smør (og evt litt fløte) ---> "potetmos"
Samme kan man gjøre med broccoli.

Utover det, er ovnsstekte grønnsaker (f.eks paprika, squash, aubergine, løk, tomat) veldig godt til både kjøtt og fisk.


#34

allium sa for siden:

Man merker det ikke! Jeg lager frokostsmoothie med appelsinjuice, frukt, bær og 2 rå egg. Jeg kan ikke smake forskjell fra vanlig smoothie.


#35

Tertit sa for siden:

:hmm: Ikke helt overbevist, men det er kanskje verdt et forsøk.
Tror jeg skal starte med lavkarbo middag først. Går for myk start :)


#36

MorStine sa for siden:

Men appelsinjuice er vel ikke spesielt lavkarbo? Bare lurer...


#37

allium sa for siden:

Aner ikke. Jeg spiser ikke lavkarbo. Jeg ville bare si at eggene ikke merkes.


#38

Albertine sa for siden:

En lavkarbosmoothie må nok lages på annen måte. Jeg lagde med egg, proteinpulver, fløte og bringebær. Deilig det også. :)


#39

Fadese sa for siden:

Men atte ...
Hvis man spiser såpass mye fett, vil det ikke ha en veldig uheldig effekt på blodkarene?

Og hvordan er det, kan man ha "utskeielser" iblant, for eksempel spise poteter en og annen gang? Eller ha litt ris til maten, litt pasta?

Kan man leve på lavkarbo for å gå ned en stund, og så gradvis gå over til et normalt (men sunt) kosthold etter hvert? Uten at vekta fyker opp igjen?


#40

gnuri sa for siden:

lurer på det jeg også...-hva skjer når man er ferdigslanket ?


#41

Albertine sa for siden:

Man kan aldri gå tilbake til det man spiste før. Så enkelt er det. Når man er ferdigslanket kan man sakte men sikkert øke på med karbohydrater, fortrinnsvis komplekse sådanne. Sukker og hvetemel bør fortsatt være til sporadisk bruk, ingen trenger det i kostholdet sitt.


#42

MorStine sa for siden:

Helt riktig. Dette er ikke bare en slankekur, men en total livsstilsendring. Ingen vits å gå tilbake til den kosten som en gang gjorde én "fet"..


#43

Fadese sa for siden:

Neivelnei.:rolleyes:



#45

Alfa sa for siden:

Eg held meg til noko ala Lindberg-versjonen. Det er absolutt noko ei kan leve godt og varig på og likevel gå ned i vekt og halde seg der. Eg brukar det ikkje for å slanke meg, men for å halde oppe energinivået og unngå ein "kvapsete" kropp.


#46

safran sa for siden:

Nå ble jeg nysgjerrig. Hvorfor denne himlingen?


#47

Fadese sa for siden:

Det var et "Søren også", etterfulgt av et oppgitt sukk.
Jeg er ikke så inne på disse smilefjesne, så jeg blingser litt iblant.


#48

safran sa for siden:

Da så. Holder du musepekeren over, står det "himler (sarkastisk)". Derfor lurte jeg.


#49

Fadese sa for siden:

Jeg skulle vel tatt denne, tenker jeg: :sukk:

:oppklarer:


#50

Maxine sa for siden:

Jeg ser nå, at jeg har spist meg opp i vekt på karbohydrater, f.eks. har jeg alltid vært veldig glad i brødmat. Selv når jeg har kuttet snop og alt, spise "sunt" med regelmessige, sunne måltider, har jeg ikke gått nevneverdig ned i vekt. Så for meg er lavkarbo riktig, og jeg kommer til å gå over på et kosthold ala Lindberg etterhvert, og jeg håper kroppen min fortsetter å være slik den er - mer opplagt og med mer energi.


#51

Dixie Diner sa for siden:

Nei, fett i seg selv er ikke skadelig, det er kombinasjonen fett + raske karber og raske karber i seg selv + transfett som har denne effekten. Flere og flere ernæringsfysiologer og leger anbefaler nå feks. heller meierismør fremfor margariner.


#52

gnuri sa for siden:

Iset- jeg lurer bare, Vet du hvor lange langtidsstudier på masse fett i maten det
er gjort ? (dårlig setning, men du forstår sikkert hva jeg mener..)
Ser blodårene bra ut etter f.eks. 30 år på slik diett ? Ikke meningen å kverulere altså, jeg er bare genuint interessert. :jupp:


#53

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vet det finnes endel slike studier men jeg er svært lite flink til å lete dem opp, men det ligger noe på lavkarbo.no tror jeg. Man kan jo feks. bare se på folkeslag som har levd hovedsakelig på mettet fett hele livet (inuitter osv), de har jo ekstremt lav forekomst av hjerte- og karproblemer.
Det jeg synes er litt artig er at det alltid snakkes om langtidseffektene av naturlig fett, fett mennesker har spist i alle år, mens det snakkes lite om langtidseffektene av brød, pasta, poteter og ris, matvarer mennesket kun har spist i noen få år sett i den store sammenhengen. DET er litt rart, egentlig?

Denne er forresten litt interessant:

www.nfhm.org/artikler/eskimo.pdf


#54

gnuri sa for siden:

Hehe- ja du har jo et poeng der....:p Iler for å lese....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.