Kjøttdeig stekes, og mot slutten tilsettes hakket selleristang.
Når det er fedigstekt tar du oppi en boks med Cambells sjampinjongsuppe + nesten en boks rømme.
Varm opp.
Kjøp en flaske teriyakisaus (står gjerne sammen med soyasaus og lignende). Skjær laksefilet i strimler eller biter og ha dem i en bolle eller plastpose, gjerne sammen med noen vårløk i biter, hell over en halv flaske teriyakisaus og la det stå en halvtime eller mer. Hell alt sammen i en ildfast form som er stor nok til at laksebitene ikke blir liggende oppå hverandre. Strø sesamfrø tett i tett over, sett i ovnen på 225 grader og la det stå i ca. 10 minutter. Server med ris og dampet brokkoli.
600g Laksefilet
150 g sukkererter
1 liten rødløk
2 gulrøtter
30 g sesamfrø
150 g bønnespirer
Olje
Pepper
Soyasaus
Ris 1,5 dl per pers.
Skjær laks, sukkererter, rødløk, og gulrøtter i strimler.
Kok ris
Rist sesamfrø i warm wok uten fett. Avkjøl på tallerken
Ha olje i woken og stek laks og grønnsaker under forsiktig omrøring.
Tilsett ristede sesamfrø,pepper og soyasaus etter smak.
Server med ris
1 pk. kyllingkjøttdeig
8 skiver toastbrød
Majones, pesto, tapenade, soltørket tomat-tapenade eller annet digg å smøre brødet med.
1 pakke ruccola salat
4 tomater i skiver
4 egg
Lag 4 burgere av kyllingkjøttdeigen og stek m/litt fettstoff i pannen i 3-4 minutter på hver side
Rist brødskivene og smør de med ett eller annet digg
Skyll Ruccola og fordel på skivene
Ha på tomatskiver på hvert brød og en kyllingburger
Stek 4 små speilegg og ha på burgeren
Legg på en brødskive på toppen
1/2 - 1 seiblokk (avh av hvor storspiste dere er)
Legges i 1 - 2 bokser hakket tomat
Grønnsaker: det man har for hånden (gjerne frosset)
La putre til seien er ferdig kokt, mens ris, potetmos eller poteter ferdigstilles.
Etterhvert kan man gjøre oppskriften sprekere med chili, hvitløk, buljong/fond eller hva man har for hånden :ja:
Høres ikke så godt ut, men dette er alltid godt mottatt av hverdagsgjester.
Kok opp varmt vann i en stor gryte og en liten; varmt vann fra springen i vannkoker er kjappest. (Og nei, det er ikke fy lenger å bruke varmtvannet fra springen en gang i blant ihvertfall. Dette er en krisemiddag dessuten)
Mens vannet koker opp:Ta et kyllingbryst eller to (eller svinekjøtt, koteletter er ofte på tilbud, og svinefilet er ikke så dyrt egentlig) og skjær det i små små terninger (så små at barna ikke trenger skjære biter). Brunes lett i en panne (med så små terninger blir de jo stekt på et blunk) med litt olje.
Kok fersk spaghetti etter anvisning på pakken (ca 4 min) i den store gryten, og hell samtidig frossen grønnsaksblanding (det familien liker) i den lille gryten. Det er mye spennende å velge mellom nå, og wokblandinger går også helt fint. Husk litt salt eller "sunt salt" i begge grytene.
Ha så like deler lettrømme + tacosaus på glass (så sterk dere liker den, men kanskje helst medium eller mild hvis barna er litt "sarte" i smaken) i en panne. Varm dette. (Kan godt koke også, ikke noe skummelt som skiller seg eller noe sånt snålt).
Grønnsakene og spaghettien er ferdig omtrent samtidig. Hell av vannet.
Bland kjøttet i sausen -> ha sausen på spaghettien og grønnsakene ved siden av.
Vips - ferdig helt OK sunn middag for store og små på under 10 min.
Tips: Ha fersk spaghetti i kjøleskapet alltid. De har lang holdbarhet.
En halv løk
1 stang fra stangselleri
1 gulerot
litt aubergen (kan droppes)
ett hvitløksfledd
2 ferske champinon
Fin finhakk dette og surr i litt olje.
Tilsett 300-400 g karbonadedeig og brun.
Ta så en boks grovhakkende tomater og ett par ss tomatpure oppi sammen med kjøtt og grønnsaker.
Så kan du velge hvor sunn du skal være. Du kan tilsette en dl matfløte eller 1 dl vann med hønsebuljong.
Krydre så med salt (hvis ikke du brukte buljong), bittelitt sukker, litt timian, litt rosemarin, litt oregano (tørket, lite som skal til)
La det hele stå å surre noen minutter.
Strø litt parmisan over.
Server med fullkornspasta og tomatsalat.
Eller så kan du lage fahitas og gratinere i ovnen.
Du kan også bruke den til lasagne eller pizza.
Denne har jeg lest her inne (tror det var fra Mim) men legger den ut her jeg :). Har prøvd og den ble kjempegod, ikke vanskelig å lage. Jeg brukte elgkarbonadedeig :)
God ovnspanne
skrell 6-7 store poteter og del dem i små biter, kok dem i usaltet vann. I mens gjør du følgende: Skru ovnen på 200 C, stek kjøttdeigen sammen med løk og gulrøtter i små biter. Ha i kalkunpølsene i småbiter oppi pannen. Hell noen (3-4) dl. kraft i pannen (jeg brukte flytende buljongog vann), jevn med maizena brunjevner og ha i en ørliten dæsj med matfløte. Smak til med salt og pepper. Ha dette i en ildfast form. Ha i evt ekstra grønnsaker nå. Brokkolitopper, aspargesbønner, selleri osv.
Potene er sikkert møre nå, bruk mixmaster og mos sammen emd en klatt smør og litt melk og litt fløte. ha gjerne litt revet ost oppi mosen og smak til med salt og pepper. Bre mosen over formen og stek i 15-20 minutter. Vi hadde brød ved siden av fordi jeg akkurat hadde bakt :)
en pakke seifilet
frossen spinat
en halv purre
halv pakke matfløte
1 dl vann med en fiskebuljogternig i.
dekk bunnen av en ildfast form med spinat. Finhakk purre og ha oppå. Legg fisken oppå der igjen og hel over væsken. strø over litt ost og gratiner i ovnen i på 200 g i 35 min.
Jeg bruker å servere med ovnsbakte poteter.
(kutt poteter i båter, kok i 5 min og så stek i ovnen i 20 min med litt olje over)
Kjøp seikaker eller steinbitkaker hos fiskehandler. Lag potetmos av 6-8 poteter, et par gulrøtter og en bit kålrot. (Alt kokes mørt og moses med noen klatter smør, litt salt og fløte/melk) Ha oppi frossen spinat etter ønske) Server med revet gulrot og eple og soyasaus. (eller rømme, ketchup, aioli, alt etter smak.)
Smør en ildfast form. Kok brokkoli i små buketter i et par minutter og legg i bunnen av formen. Oppå legger du 400-500 g fiskefilet. Samme hvilken, egentlig, her går det mest i sei eller torsk. Du kan bruke frossen eller fersk fisk. Salt og pepper på fisken.
Så lager du en tykk hvit saus av et par ss smør, litt mel, og melk. Har ikke nøyaktig mengde, 3-4 dl kanskje? Oppi har du litt muskat (hvis du har) og revet ost etter ønske og smak. (Gjerne cheddar, parmesan, men annen hvit ost går like bra.) Krydre etter ønske.
Hell sausen over fisken. Brødrasp eller griljermel på toppen. Inn i ovn 180 grader ca 20-30 minutter. (Ferdig når fisken "flaker" seg.) Server med poteter eller ris.
6 poteter i biter (jo mindre biter, jo fortere ferdig)
2-3 gulrøtter i biter
1/2 kålrot i biter
1/2 sellerirot i biter
1 fedd hvitløk i småbiter
Kok opp 1 liter vann, ha i alle grønnsaksbitene, men ikke salt. Kok mørt under lokk. Det tar ikke mer enn kanskje 10 min.
Ha i en smørklatt, 1/2-1 dl matfløte, 1 ts salt, noen runder med kvernet pepper og mos med mikser eller stamper. Ikke stavmikser, da blir det lim. :nemlig:
Juster med mer væske om den er for tykk.
Mens grønnsakene har kokt, har du stekt kyllingfilet i biter, grove middagspølser, svinefilet eller annet kjøtt. Stekt torsk og baconterninger er også veldig godt til. Du kan dampe aspargesbønner og7eller brokkoli vedsdien av. Det er godt!
Du trenger
Potetmos 4 porsjoner (enten lager du selv eller jukser du med pulver)
1 egg
1 pakke kjøttdeig eller krabonadedeig ca 400-500 gram
1-2 ss margarin
Litt salt
Grovmalt sortpepper
2 ss hvetemel
1 dl vann
1 kjøttbuljongterning
1 ss tomatpùre
Sett ovnen på 225 grader
Lag potetmos og tilsett egget uansett om du lager egen eller om du bruker pulvermos.
Skrell og hakk løken og stek den sammen med kjøttdeigen.
Krydre i litt salt og litt pepper og hell i melet og rør om.
Rør ut buljonterningen i vannet og hell det i panna.
Tilsett tomatpurèn
La det småputtre i panna i ca 10 min.
Hell kjøttdeigen i en ildfastform og ha potetmosen på toppen.
Stek midt i ovnen i ca 20 min på 225 grader.
Server med en enkel salat og kanskje litt reven ost og drysse over.
:nam:
Kjøp enten fersk sei eller blokkfryst (blokkfryst er enklest)
Kok gulerøtter og potet.
Lag en blanding av mel ganske mye salt og ganske mye pepper.
Skjer fisken i biter og snu dem i blandingen.
Stek i pannen med masse smør og legg de ferdigstekte biterne i en form.
Ha i litt ekstra smør i pannen og bland i resten av melblandingen og en pakke matfløte og litt helmelk, la det koke opp og hell så sausen over fisken. Server med poteterne og gulrøtterne.
Frossen seiblokk - tas opp kvelden før/eller om morgenen.
Potetmos, hjemmelaget eller på pose.
Løk: vanlig løk, purreløk...
Ost.
Lag potetmost som anvist på pakken, skjær opp seiblokken i små biter (jo mindre biter, jo fortere ferdigstekt). Varm noe løk i ei steikepanne. Potetmos, løk og fisk legges lagvis i form. Riv noe ost over. Stek til osten er gylden - ca halvtime (avhengig av størrelsen på fiskebitene).
Server med frisk salat eller noen kokte grønnsaker.
500g fersk eller tørket fettuccine (båndspaghetti)
2 fedd hvitløk
noen persillekvaster
250g bacon
30g smør
4ss tørr hvitvin (eller noen dråper sitron utblandet i 4ss vann)
4 egg
100g revet parmesan (helst fersk)
nykvernet, sort pepperFremgangsmåte
[LEFT]Hakk hvitløk og persille. Skjær baconet i terninger. [/LEFT]
[LEFT]Smelt smøret i stekepannen. Tilsett hvitløk og bacon og la det frese i 1 – 2 minutter. Tilsett hvitvinen og la det koke til væskemengden er halvert. Ta det av varmen og hold det varmt. [/LEFT]
[LEFT]Ha eggene i den store bollen og tilsett den revne parmesanen. Krydre med pepper og pisk godt med en stor gaffel. Kok pastaen som anvist (fersk pasta i ca. 1 minutt) og sil av vannet.[/LEFT]
[LEFT]Tilsett pastaen i egg- og osteblandingen og vend den raskt så alt blir jevnt dekket. Tilsett den varme baconblandingen og vend den godt inn. Tilsett hakket persille og vend igjen. Ha nykvernet pepper over.[/LEFT]
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.