Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saltkokte poteter?

#1

jolie sa for siden:

Leser meg opp på tapastips her inne, og kommer stadig over saltkokte poteter. Hva er det? Hvordan?


#2

Fruktflua sa for siden:

Det er poteter kokt med masse salt i vannet. Potetene får et tørt og sprøtt utseende. De skal kokes med skallet på.Jeg bruker alltid "pene" poteter når jeg lager Kanaripoteter. Søk litt på nettet, så finner du sikkert en grei oppskrift.


#3

Røverdatter sa for siden:

Jeg bruker små partypoteter fra Meny. Vasker dem godt, men beholder skallet på. Koker dem i like deler grovt havsalt og vann. Det skal være MYE salt og det blir rågodt. :)


#4

jolie sa for siden:

Ok. Takk :)


#5

Eia sa for siden:

Den oftest anbefalte typen heter Amadine og finnes i alle fall på Meny. De brukes pga. størrelsen og det tynne skallet, så partypoteter funkter sikkert også. Tilbereding: kok møre i like deler vann og grovt havsalt. Hell ut vann og salt og kok kjelen tørr. Da får de det "rynkete" preget. Husk aïoli til.


#6

Maxine sa for siden:

Åhh - dette er godt det! Med en god saus.. Hva heter den som serveres der nede? Mojo? første gang på lavkarbo jeg savner potitt


#7

Eia sa for siden:

Mojo? Nam! Oppskrift (ikke utprøvd, men fra en pålitelig kilde):

Mojo (pikant saus):
3 dl olivenolje
3 fedd, finhakket hvitløk
1 ts vineddik
1 ts grovt havsalt
1/2 ts spisskum
1 liten boks syltet, søt paprika

Tilberedning:
Alle ingrediensene til sausen blandes i hurtigmikser. Kokes på svak varme i ca 10 minutter. Er sausen litt tykk, kan du tilsette litt mer olje eller bare vann.
Mojo-sausen serveres ved siden av eller over saltkoktepoter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.