Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Olje terasse nå?

#1

Mikkeline sa for siden:

Jeg har brukt store deler av kvelden på å skure ned en trapp og deler av plattingen som jeg planlegger å olje i morgen.

Snakket med en venninne nettopp, og hun mente det var for tidlig på året fordi det fremdeles er nattefrost enkelte netter, og dermed fukt i luften?

Spiller det egentlig noen rolle? Oljen vil jo ikke kunne lukke fukten inn i planken, den vil jo puste underfra også, der er det jo ikke noe olje?

Ble brått litt usikker på om jeg må endre planer for morgendagen...


#2

Mamma Rosa sa for siden:

Lurer på det samme.


#3

Balanse sa for siden:

Jeg spurte på faghandelen i dag, og hun sa at jeg måtte gjerne olje, men da måtte jeg være forberedt på å skrape det av igjen. Noe med at det ville ikke trekke inn ordentlig i treet... Jeg teller knapper, men tror jeg venter til slutten av uka. Er jo ikke meldt regn her.


#4

Mikkeline sa for siden:

Jeg er igrunnen veldig lite giret på å skrape det av igjen....har mye tre som skal oljes.

Nå ble jeg igrunnen enda mer usikker....


#5

Ru sa for siden:

Hvis det er fare for at det fryser på, så ville jeg ikke gjort det.
(Og her i byen har det jo gått fra 10 grader til minus-grader i løpet av et døgn, så ...)


#6

Susse sa for siden:

Jeg våger meg ikke frem med oljen ennå !
Må uansett vaske og la det tørke helst en ukes tid først også. Så lenge det kan bli nattefrost drøyer jeg. Får stort sett ikke oljet før 17.mai her. Bor på østlandet. Ett år ble det plutselig pøsregn rett etter jeg hadde oljet og det ble rett og slett en real møkkajobb å få det pent.


#7

ming sa for siden:

Nå var det et virkelig lykketreff at jeg kom over denne tråden nå, for som ny platt-eier kunne jeg helt fint funnet på å vaske platten i dag og olje den i morgen, uten tanke på tørking, nattefrost eller regn.

Det lønner seg altså å være her inne. :nemlig:

Nå lener jeg meg godt tilbake og informerer mannen om at det er aaalt for tidlig å tenke på oljing av platt.


#8

Mikkeline sa for siden:

Tror kanskje vi bor i samme by? ;)

Takk for svar og innspill. Da tror jeg at jeg bare får vaske ned alt treet, og smøre meg med tålmodighet til nattefrosten er borte.

Det er jammen ikke en ting man ikke får svar på på FP!


#9

Ru sa for siden:

Mikkeline; det er nok godt mulig ja. :knegg:


#10

Stompa sa for siden:

:eek: Da kommer jeg nok aldri til å kunne olje terrassen. Det er ikke ofte det er ei hel uke med opphold her - som i tillegg faller sammen med at jeg har tid (og ork...) til å styre med terrassen.


#11

Optimist sa for siden:

Vi oljebeiset terassen i fjor, og trenger ikke gjøre det igjen før om et par år! Minst! Fargehandelen her anbefalte det fremfor å olje. (Som vi har gjort hvert år tidligere..)


#12

Maiken38 sa for siden:

Kjempe kjekt med venninner som har peiling på hva hun snakker om. Og det svaret Balanse fikk fra faghandelen er lurt å høre på. Så vær heller tålmodig og vent til varmere og mer stabilt vær. Blir fort masse arbeid hvis en er over ivrig og gjør det alt for tidlig. :)


#13

Balanse sa for siden:

Da har jeg hevet meg rundt med værskiftet og oljet den største terrassen i dag. For første gang med pigmentert olje, og jammen ble det fint. Hvordan ser det ut hos dere? Blir det klart for olje?


#14

Susse sa for siden:

Ikke klart her ennå, var frost natt til tirsdag så jeg venter. Det kommer et svært lavtrykk også mot slutten av uka nå.
Gruer som ei bikkje til å skure 70m2, det er skikkelig grønt og guffent endel steder. Bruker alltid gylden olje, synes det blir fint med litt mørkere treverk :)

Satser på å få vasket første uka i mai, og kanskje jeg i år får oljet før 17.mai ? Har vel mine tvil.


#15

meisje sa for siden:

Jeg slår et slag for beis, 2 strøk hvert 3 år mot olje hvert år.


#16

Elin sa for siden:

Helt klart! Har akkurat vasket min platting og går for 2 strøk beis. Det var den anbefaling jeg fikk i malerforretningen også.


#17

0dB sa for siden:

Støtter opp om forslaget med beis istedenfor olje.
Med 95 kvm terrasse ønsker vi ikke å ha denne jobben alt for ofte
Et stoort skår i gleden med å ta dette hvert 3. år, er at det nettopp er det året i år ... :jupp:


#18

Mikkeline sa for siden:

Det høres unektelig deilig ut å bare ta jobben hvert 3 år. Men hvordan holder beisen seg i forhold til slitasje ved vask? Vi har enormt med grønske på altanene våre, så vi må uansett over med terassevasker årlig.


#19

Dali sa for siden:

Da har vi skuret 60 m2 med platt (heldigvis med høytrykksspyler). Så da bør vi egentlig vente noen dager med å olje da? Tok et teststrøk på den lille verandaen vår, det blir veldig mørkt, og å rulle på fungerte dårlig. Lurer på hvordan vi skal angripe det for å få minst mulig vondt i ryggen :vetikke:


#20

Mikkeline sa for siden:

Hvorfor funker det dårlig å rulle? Vi bruker alltid rulle med lang stang på. Det sparer ryggen, og det går relativt kvikt.


#21

Dali sa for siden:

Oljen var litt tykk, og med sterk farge. Kunne se tydelige merker etter rullen. Med den andre, gyldne billigoljen fra Plantasjen gikk det bedre å rulle, den var helt tyntflytende. Mulig vi tar ett strøk med rull og ett med pensel etterpå?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.