Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Aktiviteter til en 5-åring i hagen?

#1

Isa sa for siden:

Noen som har noen forslag til kule ting 5-åringen vår kan holde med i hagen vår?

Vi har husker, sandkasse og noen andre småting, men siden trampolinen til naboen frister veldig tenkte vi at vi kunne finne på noe annet som var stas å drive med i vår hage. Trampoline utgår. Svømmebasseng også.

Klatrevegg, lekestativ, fotballbane?


#2

Kaz sa for siden:

Vi har hengekøye utenfor hos oss, og det trekker mange unger i alle fall. Og et fotballmål hadde i alle fall gått rett hjem hos oss.


#3

jane sa for siden:

Å spikke er kult.


#4

pippimamma sa for siden:

Du mener noe som overgår trampoline? Det tror jeg kan bli vanskelig.

Hvis 5 åringen er glad i å klatre så er en klatrevegg ypperlig. Det finnes også endel spill som er populære blandt ungene å få kjøpt i diverse butikker. Min erfaring er at det er ikke bestandig de største lekene som blir de lekene som brukes mest.


#5

Isa sa for siden:

Ja, du sier noe. Jeg vil ikke ha det største beste lekestativet i gata heller, så ungene er her til seint på kveld. Men vil gjerne at sønnen vår har nok å pusle med her hjemme isteden for å sikle på den trampolinen hver dag. Han har egentlig det også, men har litt lyst til å ordne noe mer.


#6

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Har dere trær i hagen? Lage hytte? Henge opp et sånt gymsal-klatretau? Trampoline er jo litt solo-leke, iallfall hos de som erlitt strenge med bare ett barn om gangen på trampolina, og da blir jo ikke leken så spennende etterhvert... Kan du sette opp litt div busker her og der, så det blir litt sånne hemmelige kriker og kroker? Ypperlig å leke, da. Ellers har vi vannkrana og et par lange slanger som ungene får lov å bruke i forbindelse med sandkassa; mye våt og frodig lek der stadig vekk.


#7

Tertit sa for siden:

Plass til å bygge egen hytte i en krok av hagen? Det fikk guttungen min. Han bygde den første hytta av mange som femåring, med hjelp fra nabogutten. Det var spennende og trakk mange unger til hagen vår. Lekehytte, disse, slengdisse, turnringer, trampoline, sandkasse har/hadde vi også. Men det som trakk aller mest unger hit var et stramt tau som vi festet mellom to store trær. Så festet gubben ei gammel talje med en taustump til å holde fast i. Ungene klatret noen trinn opp i en stige og kasta seg fryktløst utfor. De rakk nesten ned i bakken, men de syns det var både frydefullt og vågalt. Men siden du ikke vil ha trampoline...


#8

Slettet bruker sa for siden:

Bare å kjøpe inn ei snøskuffe. :mumle:


#9

Mani sa for siden:

Tror du ikke han kommer til å ha lyst til å prøve trampolina uansett hva du ordner? En stor hengekøye er jo et alternativ, men det er jo en viss fare for at han kan skade seg på den også.


#10

Isa sa for siden:

Jo, han er på den trampolina stadig vekk han, det er ikke det det er. Men kunne tenkt meg noen ideer på noe annet som var gøy også. Trehytte hadde jo vært kult da, det drømte jeg om når jeg var liten.


#11

Veronal sa for siden:

En skikkelig klatrevegg synes jeg virker ganske kult - det kan også lett integreres på en estetisk måte. Du kan også kombinere en slik vegg med en trehytte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.