Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gleder du deg til 17. mai?

Gleder du deg?

  • Ja! :hyper:
    57 stemmer
  • Nei. :sur:
    40 stemmer
  • Tja, egentlig ganske likegyldig.. :himle:
    48 stemmer
  • Nekter å svare. :nemlig:
    2 stemmer
#1

Nessie sa for siden:

Gjør du?

:undrer:

:D

Poll kommer...


#2

Solblomst sa for siden:

Nja, synes det er mest mas hele 17. mai, og som regel er det surt og kaldt vær den dagen.


#3

Myrsnipa sa for siden:

En dag som jeg forbinder med trafikk-kaos (kom akkurat på at i år slipper vi det. Har flyttet!!) og kulde (blir nok like kaldt uansett..).

Jeg gleder meg på ungenes vegne da. :nikker:


#4

Skytte sa for siden:

JA! :hyper:

Bare synd at Mannen må jobbe (i år som i fjor), men Poden og jeg skal nok kose oss allikevel. Har hatt en periode hvor 17. mai bare var en fridag, men nå som Poden begynner å bli større, så gleder jeg meg mer og mer til både bursdager, jul, påske og 17. mai.

:flagg:


#5

rajraj sa for siden:

Første 17. mai med liten tælp, som elsker å se andre barn lage sprell. Tror det blir moro, jeg. :jupp:


#6

jane sa for siden:

Nei, jeg gleder meg ikke til 17. mai, men det er ikke sånn at jeg går rundt og er sur pga den dagen heller. Jeg bare ser frem til å bli ferdig med den liksom. Det blir nesten litt det samme som med jula. Det er godt når det er over. :jupp:


#7

Tertit sa for siden:

Ja! Lager våre egne tradisjoner og gleder oss :)


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jaaa!! Jeg gleder meg ihjel, elsker den dagen. Håper det er fint vær, ellers blir jeg jo deppa.


#9

Ole Brumm sa for siden:

Ja gjør egentlig det, men i år blir det jo veldig spesielt, kan ikke planlegge så mye. Blir spennende å se om jeg får kose meg med stor mage, gå trilletur med nyfødt lillebror, eller evt tilbringe dagen på føden eller barsel.


#10

Estrella sa for siden:

Ikke noe særlig nå lenger.


#11

cora sa for siden:

Synes det er mest stress og mas, men i år har jeg to skoleunger som skal gå i tog, så det blir litt stas. Her vi bor nå er det stille og fredelig, så jeg håper det ikke blir så masete som tidligere år. Liker ikke folkmengder og trengsel. Men grilling i hagen, pølser og is blir det uansett!


#12

ILY sa for siden:

Bruker som regel å glede meg stort til 17 mai,men i år er det ikke mye glede å spore! Her er det eksamenstid og fullt stress med innleveringer av oppgaver:studere:

Dessuten får vi ikke vært i byen denne gangen, og 17 mai her er rett og slett boooooooring!:(

Men neste år da blir det andre boller:D


#13

vimjer sa for siden:

Nei. Årets dølleste dag.


#14

Mor til 4 sa for siden:

Nei gleder meg ikke for min egen del, det er en slitsom dag, men gleder meg på vegne av ungene som er glad i den dagen.
Den mest avslappende 17 mai vi har hatt var for 4 år siden da vi var på Gran Canaria.


#15

Agent Scully sa for siden:

De få norske vi kjenner reiser vekk. Så det blir nok en helt vanlig lørdagskveld her i gården. Det kan hende vi inviterer noen naboer på røkelaks, men det blir i så fall det hele.


#16

Jessica sa for siden:

  1. mai var koselig helt til ungene startet på skolen. Det var greit å hjelpe til på skolen de første årene, men etterhvert så hadde jeg 17. mai helt oppi halsen. Husker det året jeg akkurat var ferdigbehandlet for kreft. Jeg var ikke i noe særlig form. Satt der på foreldremøtet og de MÅTTE ha en person til å hjelpe. Jeg skulle ikke, orket ikke.... men så tenkte jeg at 2 timer å selge kaker, pølser osv. det skal jeg vel klare.... so i did.... Der satt det nærmere 20 foreldre og ingen ville. Dumme meg som ikke kunne holde munn.
    Nå er det ny runde med vesla som går i 2. klasse. Har foreløpig ikke hjulpet med noe der, men jeg skal bidra etterhvert. Nok med eksamen nå om dagen og jobb og jobbintervju (forhåpentligvis).... Neste år blir det bedre...

#17

Guava sa for siden:

Jeg gleder meg til 17 mai. Jeg liker dagen ekstra godt her vi bor nå. Ikke så mye ståk og styr, men koselig feiring på samfunnshuset hvor vi treffer naboer og folk i bygda. Ungene koser seg med leker og is.

Jeg husker 17 mai som ganske stressende da jeg vokste opp.

Her hvor vi bor nå er det ikke like fancy opplegg, men desto koseligere.

Det spørs om jeg får være med på feiringa i år. Kan jo hende jeg føder. Uansett..skjer det så gleder jeg meg selvsagt til det også.


#18

krystallklart sa for siden:

Nekter å svare siden jeg har 15 dager til termin da. :mumle:
Til vanlig er det en anledning jeg gleder meg en del til, men jeg har ikke problemer med å styre meg. :fnise:


#19

rajraj sa for siden:

Jeg hadde 15. dager til termin på 17. mai i fjor. Hadde kjøpt meg ny fin mammakjole, lakket neglene og satt opp håret, og følte meg så fin, så fin. Hadde store planer om å holde ut på grillfest og kose meg med armene fri for siste gang på lenge. Men jeg måtte hjem i syvtiden og legge beina høyt.
Da jeg så bildene noen måneder etterpå måtte jeg bare le; oppblåst, pløsete, hektisk rød i ansiktet og håret glinset og så fett ut, selv om det var nyvaska. Ja, ja. Jeg får ta det igjen i år. :knegg:


#20

Veronal sa for siden:

Jeg ser frem til 17. mai. I år skal vi endelig begynne å feire hjemme - må jo bli kjent i lokalmiljøet. :hyper:


#21

Manga sa for siden:

Ja, jeg gleder meg. Synes det er en veldig koselig dag.


#22

krystallklart sa for siden:

Det har du meg på 17 mai. :knegg: Om jeg ikke fremdeles har bevegelses forbud da. Får ikke gå mer enn 15 meter til dagen, utenom det man må inne i huset da, heldigvis. :latterlig:


#23

tinkadott sa for siden:

tja,.... stress og kav , forhåpentligvis ikke reg. Bestemor har fått alzheimer, og vi skal dermed ikke ha pølse og stappe hos henne i år som hvert år siden jeg ble født... :leppe: Hun bor på hjem nå.... Dessuten skal jeg på seinvakt.... Merker det blir en merkelig 17.mai i år, men smilet og god stemning klistres på, for barna gleder seg!


#24

Bokormen sa for siden:

Vi har mange pliktbesøk den dagen, for min egen del er det ingen høydare akkurat. Men, det er barnas dag synes jeg, vi ønsker å gjøre det til en fin dag for dem. :)


#25

leliane sa for siden:

Ja! Men helst i år, siden jeg reiser på ferie da...

Ellers er jeg ikke overbegeistret for den dagen. (Jeg er korps-enke...)


#26

Mandino sa for siden:

Vanligvis gleder jeg meg til 17. mai, syns det er en hyggelig dag. I år gleder jeg meg ikke. Har fått tre invitasjoner og jeg vet at noen blir sure uansett hva vi velger. Det alternativet vi aller helst ville valgt utelukkes pga tradisjoner med venner vi alltid har feiret med. Tror dermed dagen vil bli stresspreget både for foreldre og barn.


#27

Blondie sa for siden:

Ja, det gjør jeg! :glis: I fjor sto vi og ventet på barnetoget og tenkte med gru på dette året, når begge barna skulle gå i skoletoget og vi skulle stå der mutters alene. Så bestemte ei lita trulte seg for å komme likevel og vips så skal vi stå der med barnevogn igjen, ikke bare et hull i hjertet. Jeg gleder meg MASSE! :hyper:


#28

Propella sa for siden:

Jeg kan styre min begeistring. :jupp: Jeg jobber i år. Har heldigvis fått byttet fra dag til kveldsvakt. På den måten får jeg med meg det meste. Ikke at det er så mye å gå glipp av men for ungenes skyld.


#29

LinKa sa for siden:

...


#30

lijander sa for siden:

Jeg skal jobbe på 17 mai, hele dagen. Så nei, jeg gleder meg ikke..
Eneste positive er at lønna er da meget god ;)


#31

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Jeg er på nippet til å ikke kunne fordra 17.mai, men holder ut så godt jeg kan for barnas skyld. Pliktdag de lux. Skulle ønske jeg følte det annerledes.


#32

Katinka sa for siden:

  1. mai er en uting. Opp før Vårherre har planlagt dagen, stresse for å få mat i kropper som ikke vil ha frokost, men godteri og pølse med brød og ballonger, leite febrilsk etter parkeringsplass før toget går, fryse seg skvett i hjel i det samme toget med snøbygene eter seg inn i nakken, leite febrilsk etter ny parkeringsplass på skolen og risikere bot fra overivrige parkeringsvakter, sitte i en trekkfull gymsal sammen med folk man egentlig ikke liker, tømme lommeboka for å glede avkommet med tierprodukter fra Nille, komme seg ut av den selvsamme parkeringsplassen der man er parkert inne bare for å komme hjem og se at på slottsbalkongen har de svetteringer under armene og hatter from Hell.

Nei takk.


#33

Misteri sa for siden:

Nei det kan jeg ikke si jeg gjør. Jeg gruer meg fakitsk noe så aldeles. Eldste nekter å gå i tog, så han må jeg bli hjemme med. De to små elsker tog i byen, så da må jeg dra med dem. Problemet er jo at jeg ikke kan dele meg i to. Får vel snakke med pappaen til eldste så ordner det seg vel.

Uansett så syns jeg 17 mai med tre barn er mors verste dag. Det er vasking, stryking og pussing av sølvting til langt på natt, så er det opp i otta for å få i seg frokost, heise flagg, gå over klærne, få på unger klær også var det det forgrømmade flagget man glemte det året også. Saumfere kjelleren og kott etter flagg. Panisk stryking av det. Plasserer dem i bilen, inn igjen for å få med seg resten. Midt oppi alt dette skal man ha klart å stelle seg selv.


#34

Stompa sa for siden:

Ja, nå så. Gjorde det ikke i utgangspunktet fordi ungene skulle være hos faren 17. mai-helga, men så ville han plutselig bytte. Ikke nei i min munn, selvsagt. Gleeeeeeder meg til å være sammen med ungene mine, som skal gå i skoletoget for første gang. :hyper:

Vi bruker ellers å ta det med ro på 17. mai. Rolig frokost med bestemor og bestefar, se på tog, og deretter hjem til oss eller bestemor og bestefar for å spise litt kaker. Er det vær til det, ser vi borgertoget seinere - er det det ikke blir vi hjemme. Jeg synes det er en koselig dag.


#35

Angelique sa for siden:

Ikke noe spesielt egentlig


#36

Ariel sa for siden:

I år blir det en merkelig 17.mai. Lillemor skal til sin far, og jeg skal kun være sammen med Storemor. På en måte er det veldig greit, for da slipper jeg å ha han snikende i kulissene, men på en annen måte ser jeg ikke for meg 17.mai uten Lillemor. :trist: Samtidig ser jeg ikke helt for meg at han faktisk kommer til å ha henne, siden 17.mai faktisk er på en lørdag i år(=fest).
Men back to topic; Jeg er ingen stor fan av 17.mai, synes egentlig det bare er stress. Men jeg holder nå ut for deres skyld.


#37

Barbarella sa for siden:

:nikker:
Jeg synes det er mest stress og kav den dagen, men gjør selvsagt det jeg kan for at ungene skal få en fin dag.


#38

safran sa for siden:

Nei, den dagen er bare mas og styr og plikt fra ende til annen. Gleder meg til dagen er over.


#39

Kula sa for siden:

Synes dagen blir alltid hyggelig. Er været fint, er det en flott bonus, er det dårlig er det også greit.

Men akkurat det å stå i kø for å få kjøpt kaker, kaffe, brus, is etc er ikke rasende festlig, men igrunn helt ok det også.


#40

Frances sa for siden:

Klart jeg gleder meg. Klart det er litt stress når vi skal ta i mot familie og venner på sodd og kaker etter borgertoget, men det er da verdt det uansett. 17. mai er en herlig dag for både små og store.


#41

Fluke sa for siden:

Nei.
Vi har vurdert å reise bort, men ikke meget oss til å bestille noe, så det blir nok hjemmeværing den dagen.


#42

Nelly Nickers sa for siden:

Nei, jeg synes 17. mai her på østlandet er fryktelig masete. I tillegg forventes det at jeg skal gå med klassen min i toget, men tror jeg skal prioritere mine egne barn og deres tog i år.

Jeg kommer fra et knøttlite sted, hvor hele toget ble ca. 30 meter langt når hele bygda deltok. Det var akkurat passe crowded i is- og lapskaus-køen. :elsker:

Jeg får fullstendig klaustrofobi av folkemengdene her og drar alltid hjem så fort som mulig. :sparke:


#43

Hobbes sa for siden:

Ja! :hyper: Men jeg innrømmer at det blir bedre med pent og varmt vær enn når det er grått, surt og kaldt.


#44

Zip sa for siden:

Ja. :hyper:


#45

Carrera sa for siden:

En dag jeg egentlig gleder meg til, men i år tror jeg det kan bli litt kaotisk. Sambo er på jobb, og jeg har ennå ikke helt funnet ut hvordan jeg alene skal få til å følge, og plukke opp, to unger i barnetoget, på to forskjellige plasser, feks...


#46

Inagh sa for siden:

Jeg har ikke det helt store hurra-forholdet til 17. mai, nei. Til nå har vi klart å reise på hytta og i fjor var vi faktisk på Legoland 17. mai... Men nå har Storebror allerede begynt å snakke om denne datoen, så nå er det slutt på å sluntre unna. :knegg:


#47

Minerva sa for siden:

Jeg gleder meg til 17.mai, men mannen som er fra Danmark syns nok dagen er litt merkelig, og ville nok heller gjort noe annet enn å se på tog og vise seg frem i byen...Men god mat og familiekos blir jo uansett hyggelig.

I dag øvde korpset forbi huset vår. Jeg tenkte på at 17.mai må jeg da ha født, vi er blitt en familie på 4, og skal gå med vogn. Storebror skal lekemarsjere meg leketrompet og flagg og spise minst 5 is... Ble rørt jeg...:gravid og hormonell:


#48

Susse sa for siden:

Ikke så veldig. Det er en dag som er helt og holdent avhengig av godt vær for å bli vellykket synes jeg.
Vi har i år ansvar for opplegget på skolen etter toget også så det blir en hektisk dag, Bassen skal også gå i borgertoget for første gang så det blir nok stas, men også ekstra hektisk.


#49

Maverick sa for siden:

Nei, slett ikke.


#50

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg gleder meg. Men det er ikke sånn at jeg ikke får sove om natta akkurat. Jeg synes det er en koselig dag.

Det er vel litt hva man gjør det til selv? Men MÅ ikke gå i tog, selv ikke som skolebarn. Man kan jo velge hva man vil fylle dagen med. Jeg skjønner at mange strekker seg langt for at ungene skal ha det kjekt, men det er jo ikke nødvendig å gjøre så mye mer enn å se på toget og så gå hjem, hvis det er det man vil? :undrer:

Vi ser på barnetog, stikker innom mine foreldre og ser litt på livet i byen. Ungene synes det er stas. Jeg har det hyggelig og treffer alltid noen kjente. That's it. Før vi fikk barn feiret vi om kvelden. Det "gidder" vi ikke lenger. :lat: Det er deilig med tidlig kveld etter en slik dag.


#51

Maya80 sa for siden:

Jeg liker godt den dagen, å det er en grunn for att vi feirer 17 mai tross alt. Men om jeg får feira den så mye i år er en annen sak, har ikke lagt noen planer siden jeg har termin 19 mai å alt kan skje. Men jeg håper jeg får se dattera mi i toget, har også kjøpt like bunader til barna i år så hadde vært koselig å sett det også.


#52

Hyacinth sa for siden:

Forventes? Hvem forventer det?

Jeg skal ikke gå i tog i år. Selv om det er godt betalt.


#53

Candy Darling sa for siden:

Næsj. Jeg hater ikke, men egentlig kunne jeg tenkt meg å bare sitte på terrassen og drikke champis hele dagen.

I fjor på den tiden var det forresten like før fødsel. Jeg ser bedre ut i år, i det minste.


#54

Blånn sa for siden:

Jeg gleder meg til 17. mai, men ikke til at mannen skal ikle seg bunad. Det blir en dag full av klaging og stønning over dette varme klesplagget. I tillegg kan han jo ikke få flekker på den. Ergo må jeg ta barna hele den dagen, for det er jo ikke så farlig med min bunad. Bortsett fra det er 17. mai en fin dag!


#55

Pepper Lemon sa for siden:

Ja, jo, jeg gjør vel egentlig det. Det blir gøy med bunadene til meg og gutten, og så gleder jeg meg til champis og jordbærkake i hagen vår på ettermiddagen. Bare det blir fint vær, nå da.


#56

Gremli Skremli sa for siden:

Første alternativ. Jeg elsker 17.mai. :D


#57

Gus sa for siden:

Jeg elsker 17 mai, is, pølser, korps og det beste ansiktet til mine barn...


#58

Vimsen sa for siden:

Jeg elsker 17.mai.


#59

GinaK sa for siden:

Tja, storebror går i 1.klasse og skal selv gå i toget som går forbi i veien så om vi kan feire dagen SOM VI VIL og være sammen med barna som hører til vår skole og uten at svigerfamilien skal bestemme hva alle må gjøre så blir nok dagen fin, ja. Venter spent på programmet...


#60

Fluke sa for siden:

Jeg stemte nei, men nå har jeg endret mening. Vi skal nemlig på hyttetur allikevel. :lykkelig:


#61

Filifjonka sa for siden:

Nei, jeg gleder meg ikke, jeg syns det er en veldig ståkete dag.


#62

rajraj sa for siden:

Nå gleder jeg meg hvert fall. Jeg har vært så heldig å arve svigermors bunad, og i dag fikk jammen Lille arve en søt, liten festdrakt av noen venner. Da blir vi fine når vi skal se på tog. :ja:


#63

Tigerjenta sa for siden:

Litt sånn tja...
Sitter litt for ofte igjen med følelsen "Og det var det hele liksom..?".
Henger nok litt igjen i barnedommen, ønsker så intenst at det skal være like stas fortsatt :knegg:


#64

Bergensis sa for siden:

Eg er eit utprega kvardagsmenneske og er ikkje spesielt glad i høgtider og festdagar, men 17. mai er ok og eg gledar meg faktisk til det.


#65

Tertit sa for siden:

Nå gleder jeg meg enda litt mer. Vi får gjester 17. mai. Syns det er litt ekstra stas å pynte og ordne til da :)


#66

Hobbes sa for siden:

Det eneste jeg ikke gleder meg til i år er å finne ut hva jeg skal ha på meg. :rolleyes:


#67

Tertit sa for siden:

Ja, det er noe herk! Liker meg best i dongeribukse og joggesko jeg. Ikke har de flust av lekre klær i min størrelse heller...


#68

Hobbes sa for siden:

Det pleier å være vanskelig ellers, om ikke jeg skal presse inn en 7 mnd stor babymage inn i noe og. :sukk:


#69

Joika sa for siden:

Er litt likgyldig, bortsett fra at pappa har bursdag den dagen.


#70

amylin sa for siden:

Svarte ja, for det gjør jeg jo. Det er bare så innmari kort tid til eksamen etter at 17.mai har vært. Dessuten må jeg gjøre ferdig bunadene til ungene og det er virkelig ikke lenge igjen til 17.mai.


#71

Ke@ sa for siden:

Tja, egentlig ganske likegyldig.. :himle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.