Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pris på bunad som man skal sy selv?

#1

Fruktflua sa for siden:

Ikke at jeg, som er så utålmodig at jeg blir talentløs på håndarbeidsfronten, skal sy noen bunad. Men vi vurderer å få sydd en bunad til 13-åringens konfirmasjon om ca 1 år.
Hun ønsker seg en Løkenbunad, og jeg regner med at både min egen mor og svigermor skal bidra med sine høyst talentfulle håndarbeidshender. Hvor mye må vi regne med å betale for selve kjolen hvis vi broderer og syr selv?


#2

Isa sa for siden:

Jeg har hørt at når det gjelder noen bunader så må man gå på kurs før man får kjøpt materialpakken, men om det er tilfelle med Løkendrakten vet jeg ikke. Hadde tatt kontakt med en butikk som selger det jeg, det er vel en i gågata i Fredrikstad mener jeg å huske ihvertfall?


#3

Fruktflua sa for siden:

Kurs? :eek:

Nei, dæven - er det sant? :knegg:

Joda, Husfliden tror jeg du tenker på? Skal ta en telefon dit i morgen den dag, jeg.



#5

Gerbera sa for siden:

Jeg betalte 4500 for materialpakken til min festdrakt fra Gudbrandsdalen. Det var inkludert ullstoff, tråd, og forstoff til livet. Mamma broderte.

Bestilte den på Heimen Husflid i Oslo.


#6

konemor sa for siden:

Mener en pakke med stoff, tråd osv koster ca 5000,-. Dette gjelder Sunnmørsbunad.
Skal snart gå til innkjøp av en slik pakke selv.


#7

Ariel sa for siden:

Hold deg unna Husfliden. De solgte mamma feil stoff til cape i fjor, og nekter plent å innrømme feilen. :sur: Så her sitter jeg med en cape i feil blåfarge, og stoff.


#8

pippimamma sa for siden:

Jeg tror materialene på selve bunaden kommer på ca 5000,- Da tror jeg veskelås og skjorte kommer i tillegg. Moren min har sydd til barnebarna (jentene). Hvis bestemødrene ikke kan montere bunaden, så koster det litt også.


#9

Fruktflua sa for siden:

Når vi snakker ferdig pakke, er det da inklusive brodering?

Jeg synes slett ikke 5000 kroner er galt, men det kan jo ta vitterlig lang tid å få den sydd når den må hit og ditt for montering. Dessuten er jeg jo inneforstått med at alt tilbehøret er ganske dyrt.


#10

Ariel sa for siden:

Full pakke forutsetter vel at du broderer, og monterer, selv? :hmm: Du får stoffbiter, garn etc, og så må du lage den selv.


#11

Fruktflua sa for siden:

Ikke jeg, nei. :hehehe:

Jeg tror jeg leste et sted at man kan få kjøpt pakken ferdig brodert også. :confused:

:ringerhusfliden,jeg:


#12

konemor sa for siden:

Har sjekket litt priser og Bunadspesialisten har pakke med stoff og garn til bunad, skjorte og cape til 5700,-. Da må en brodere og montere selv.

Fant ei side på nettet der du kan få ferdig broderte bunader (billig og bra tror jeg) www.bunadstradisjon.net


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.