Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grillmat

#1

Knerten sa for siden:

Ok, grillsesongen er i gang!
Jeg trenger tips om hva man kan grille, gode oppskrifter på tilbehør osv.

Hva grilles rundt i de mange FP-hjem?


#2

Obelix sa for siden:

Vi griller det meste egentlig.
Ikke pannekaker og slikt da selvfølgelig, men jeg synes ikke grillmaten behøver være så avansert.
Skal man steke karbonader kan man like godt ta de på grillen osv.

ellers er foliestekte grønnsaker veldig godt.
Ta de grønnsakene du ønsker, div krydder som hvitløk, timian, oregano osv . Det som passer til grønnsakene.
Legg det i folie sammen med litt revet ost og legg det på grillen. Jeg husker ike akkurat hvor lenge det ska ligge på, men ca. 15 min.


#3

Isolde sa for siden:

Vi griller ganske mye forskjellig.

Pølser, hamburgere, Kjøtt av forskjellig slag, fisk, poteter, løk osv.


#4

Veronal sa for siden:

Når vi griller kjøtt så bedriver vi nærmest utelukkende indirekte helgrilling. På kulekullgrill, selvfølgelig. Vi pleier å bake poteter, grille bacon i biter + slenger oppi noen pakker med maiskolber også.

Ellers blir pizza bra på grill (grillet endel pizza da vi bodde uten komfyr i 1,5 år).


#5

Manga sa for siden:

Hvordan gjør man det? Bare slenger pizzaen oppå grillen liksom?


#6

Veronal sa for siden:

Pizza: Det beste er å slenge den på en bakestein, men hvis du ikke har det så fungerer det bra å legge den på alufolie også.


#7

Knerten sa for siden:

Takk for flotte tips!
Har dere noen gode tips om marinade til kjøttet også? Lager dere det selv, elelr kjøper?


#8

Veronal sa for siden:

Marinade: Vi gjør begge deler. Marinade = fett + syre + krydderier. Man tager hva man haver.


#9

Mauser sa for siden:

Dæng! Nå ble jeg sulten!


#10

Dixie Diner sa for siden:

De få gangene vi griller (for vi har ikke grillmuligheter her hjemme) er det aller ALLER beste jeg vet laksefilet med pesto og hvitløk! Nydelig! Og så enkelt, man legger bare et stykke laksefilet på et ark sølvfolie. Så legger man en klatt rømme/creme fraiche på laksen og en god skje grønn pesto. Så kryster man over et moset/hakket hvitløksfedd og drysser over salt og sitronpepper og pakker igjen!

Grilles i vel 20 minutter? Husker ikke helt, men man ser jo fort om laksen er ferdig. Dette er så fantastisk ubeskrivelig godt!


#11

Søster sa for siden:

I går hadde vi grillgjester, voksne og barn med en pen samling matallergier. Den perfekte løsningen ble grillspyd, som alle likte og tålte.

Vi skar kyllingfileter i store biter, en filet i 4 biter omtrent, og marinerte natten over i olje, hvitløk, sitron, litt krydder og hickoryekstrakt ("Liquid smoke"). Lagde spyd med maiskolbe, squash, sopp og paprika. De var ferdiggrillet og perfekt stekte på under ti minutter på kullgrill. Jeg hadde jukset bakte poteter i stekeovnen også.



#13

Senna sa for siden:

Svinefilet eller kyllingfilet. Skjær en "lomme" i kjøttet og fyll med f.eks tine krydder eller urteost, eller ost og skinke. Surr bacon rundt og legg på grillen.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Dette lager jeg ofte med kyllingfilet, det skal vi ha til middag i dag, med ovnsbakt løk til. Stekt i ovnen da, siden vi ikke kan grille.


#15

Gaia sa for siden:

Vi skal ha grillspyd i dag. Og jeg tror jammen jeg skal lage coleslaw til. :jupp: Ellers kan jo det aller meste lages på grill. :)


#16

Ru sa for siden:

Vi griller alt mulig. Bare ikke marshmallows, for de bare smelter på gassgrill og renner nedi grillen. :erfaren:
Ettersom vi har gassgrill (ikke lov med kull i borettslaget), så er det jo så kjapt og greit å grille, at vi kan gjøre det hele året.


#17

turi sa for siden:

:sulten og tom for gass::sukk:


#18

Tertit sa for siden:

Vi griller ofte og masse forskjellig. Har både gassgrill og vanlig kullgrill.

  • hele løk (penslet med olje eller grillmarinade)
  • hele tomater (skjær et kryss og dryss på litt kryddergrønt)
  • grønnsaker innpakket i folie
  • fisk i folie med grønnsaker til
  • hele sjampinjong (penslet med grillmarinade)

Ellers griller vi også litt desserter:

  • Hele bananer legges på grillen og grilles til de er myke. Serveres med is.
  • frukt deles i biter, en dæsj sitron has i og pakkes i folie
  • lag litt tykk pannekakerøre. Ha ca 1 1/2 cm røre i små folieformer. Ha så i bær eller frukt, syltetøy eller annet godt oppi. Ha folie over og legg på grillen. Ikke bruk for sterk varme. Ikke helt sikker på steketiden, men tar lort tid.

Det var det jeg kom på her og nå :)

Gleder meg til grillsesongen starter for fullt!


#19

cilen sa for siden:

Mm! Hørtes GODT ut. Litt lei av sitronpepper, selv om det også ER godt.


#20

Ole Brumm sa for siden:

Her griller vi det meste og tilbehør som potetsalat og foccaciabrød er en nødvendighet. Marinade er kjøp eller selvlaget alt ettersom hvor god tid jeg har på forhånd eller hva som skal grilles.

I morgen tror jeg jammen meg det blir årets første grilling.

Å det fikk jeg utrolig lyst til å smake, noterer og skal teste ut så fort som mulig, men må vel få tak i noen folieformer da...


#21

Tertit sa for siden:

Tenkte jeg skulle blåse litt liv i denne tråden igjen :) Syns det var spennende å høre hva andre grillet. Vi har tenkt å grille i dag. På menyen står flintstek, ostepølser, grillede halve poteter, grillede tomater og salat :D Dere som griller 17. mai, hva skal dere grille da?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.