Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg må kjøpe digitalt speilreflekskamera

#1

Veronal sa for siden:

Hva skal jeg kjøpe? Jeg har et budsjett på max. 5000,- som skal gi meg et kamera som holder meg i ånde* 6-12 mnd frem i tid. Når jeg har bestemt meg for noe så har jeg fryktelig dårlig tid, så optimalt sett må jeg kjøpe kameraet allerede i ettermiddag. :nemlig:

Skal jeg bare gå for Canon EOS 400D m/standardobjektivet (18-55 mm)? Gjør jeg noe dumt da? Jeg er foreløpig helt blånn og syntes brennvidder og sånt i fysikken var det aller, aller kjedeligste både på vgs og på universitetet. :knegg:

S.u. innen kl. 15.

*Da tenker jeg at jeg innen denne tiden ser behovet for å utvide objektivsamlingen.



#3

Veronal sa for siden:

Har jeg nytte av 55-200-objektivet den første tiden som skikkelig nybegynner? (Det var nemlig plan A da jeg først fikk det for meg at jeg skulle få meg et digitalt speilreflekskamera like før lunsj.)


#4

LaLuna sa for siden:

Ja, det har du.


#5

Adrienne sa for siden:

Enten Canon 350, 400 eller 450, avhengig av hvor "moderne" du vil være. Vi har 350 med to linser, standardlinsen og 55-200 (eller 300?) og jeg er veldig fornøyd med vårt. Om du har tid til å vente med å kjøpe til i morgen kan du få lov å komme og teste vårt kamera med begge linsene i kveld.

Jeg er veldig fornøyd med den største linsa, for da kan jeg gå et stykke fra det jeg skal ta bilde av og zoome inn på motivet, og da blir det rundt ganske blurry. Fargene blir ofte også bedre av det.

:ønsker med makrolinse og ekstern blits:


#6

Palmen sa for siden:

LaLuna har svaret.

Det tok meg forresten 3 år foer jeg fikk ut fingeren og kjoepte nytt objektiv. en 24-70mm 2.8f kom i hus i forrige uke, og er mye bedre enn det som kom med kameraet, men standardobjektivet fungerte fin-fint lenge.


#7

Røverdatter sa for siden:

Jeg har iallefall ikke angret et sekund på at jeg kjøpte Canon 400 D med standardobjektivet. Jeg bruker det hele tiden og syns det er fantastisk. :frelst:


#8

Hannah sa for siden:

Jeg har Nikon D40, og er veldig fornøyd med dette. Det er mange bra tilbud på dette nå. FotoKnudsen hadde iallefall nettopp tilbud på dette kameraet med 2 objektiv. 18-55 og 55-200 mener jeg. Denne pakken kostet 3999,-. Vet ikke om de har det enda da men.


#9

Gaia sa for siden:

Jeg har Canon EOS 400D og elsker det kameraet. Jeg bruker sjelden annet enn standardobjetivet, men etter hvert kan du vurdere å utvide med ekstra blitz (som egentlig er et must) en telelinse og muligens en macrolinse.


#10

Røverdatter sa for siden:

Ekstra blitz er i grunnen et must. :jupp: Men det gjelder vel ganske mange digitale speilreflekskameraer skulle jeg tro?


#11

mumrik sa for siden:

Jeg har Canon EOS 350D og drømmer stadig om nye objektiv og ekstern blits. Du klarer deg fint med standardobjektivet ei stund. Jeg sliter med mitt enda etter to år.


#12

Veronal sa for siden:

Takk for tilbudet, Adrienne - men jeg tror jeg har klart å bestemme meg nå. Jeg går for 400D, standardobjektivet og ønsker meg en fiin barselgave i tillegg. :kjempelur:


#13

Daisy sa for siden:

Høres bra ut. Jeg har 400D pluss ekstern blits, og elsker det kameraet!

Mye større skjerm på 400D.


#14

Adrienne sa for siden:

Veldig lur. Du kommer ikke til å angre, vårt speilreflekskamera har revolusjonert fotograferingen vår.


#15

Irma sa for siden:

Lykke til med kjøp Veronal! Jeg har ekstern blitz, og den har knapt vært brukt. Synes faktisk bildene blir bedre uten, men det er sikkert på grunn av manglende fotokompetanse. De aller beste bildene jeg har tatt er tatt med makrolinse, så det hadde jeg definitivt ønsket meg. De er også mye mer lyssterke, det blir en helt sinnsvak forskjell på bildene. Det blir etter min erfaring ganske mye mer svinn med makrolinsa, men de få gode er verdt alle bildene som må i søpla.


#16

SmarteSmelt sa for siden:

Hohoi jippi, jeg har sagt det før at jeg skulle ønske du var fotointeressert fordi jeg vet at du ikke klarer å la være å lese deg opp og bli nerd på det. :knegg:

Flott valg du har tatt! :nikker:
55-200 er ikke nødvendig på innebilder, dersom det er mest det du planlegger er det bedre med et lyssterkt ekstra objektiv. Da slipper du eksterne blitz. Som Irma sier er makroobjektiv god på slikt, pga lysstyrken men samtidig er de superømfintlige på bevegelser osv. så egentlig er det bedre med ett vanlig lyssterkt objektiv til innebilder av barn.

Dette ønsker jeg meg:
www.pixmania.com/no/no/228723/art/canon/objektiv-ef-s-17-55-f-2-8.html

Det har lysstyrke 2,8 uansett zoom. Mens det du nå kjøper vel går fra 3,5 ved 18 til 6,5 ved 55, eller noe sånt...

Det har veldig mye å si for innebilder. Ikke så mye å si for utebilder.


#17

Ingrid-lille sa for siden:

Hvor endte du opp med å kjøpe det? :vurderer til stadighet speilrefleks:


#18

Veronal sa for siden:

[url]www.fotovideo.no[/url] (samme pris i butikk som på nett - jeg var innom butikken).

4298,- bare for kamerahus eller 4885,- for kit-et med standardobjektivet. Kjøper du i kampanjeperioden til Canon får du refundert 480,- fra Canon (cashback-kampanje som varer tom. 30. juni).


#19

Elise sa for siden:

Kommer det snart noen testbilder, kanskje? ;)


#20

Inagh sa for siden:

Vi har dette, og er kjempefornøyde!

Ønsker oss et objektiv til og ekstern blitz på sikt, men til nå har det fungert greit med standardobjektivet.


#21

Tuddelu sa for siden:

Bra valg Veronal! Jeg har 400D og er godt fornøyd :jupp: 350D er jo et helt OK kamera, men det er jo liksom litt passé. 400 er arvtakeren og den er oppgradert på flere måter. Det viktigste for meg er at på 400 kan du ta bilder i RAW-format og det kan du ikke på 350, mener jeg. Jeg tar alle bildene mine i RAW-format nå. Det gir så mye større muligheter ift etterbehandling.

Hvis jeg skulle ønske meg en barselgave ville jeg bedt om canon 50mm fastobjektiv med maks blender på 1,8. Koster bare 8-900 kroner og er supert til portretter. Veldig lite og hendig også :jupp: Om du kan "forlange" noe enda dyrer kan du jo foreslå en ekstern blits også :jupp:


#22

Veronal sa for siden:

Takk for tips. :glis:


#23

Isolde sa for siden:

Det er feil. Man kan ta bilde i RAW på 350D og. Men man må gjøre det med forskjellige innstillinger, ikke med alt på automat. Bruker det mye.

Savner funksjonen som er på litt dyrere kamera med at man kan ta RAW + s. Ikke bare RAW + L


#24

mumrik sa for siden:

Jeg er rimelig sikker på at du kan ta RAW-bilder med 350D.



#26

SmarteSmelt sa for siden:

350 kan ta i Raw ja. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.