Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Muffinsformer i metall, eller sånt brett

#1

krystallklart sa for siden:

Hvor får jeg tak i dette?
Er interessert i både nettbutikker og vanlige butikker.


#2

Bokormen sa for siden:

Jeg kjøpte på Nille, til den nette sum av 59 kr eller noe. :knegg:


#3

jolie sa for siden:

Ikea. Teflon, da.


#4

Nenne sa for siden:

Pytt og panne har også til en billig penge.


#5

Gaia sa for siden:

Mine er fra IKEA. De er veldig gode. :nemlig:


#6

Ru sa for siden:

Kitch'n. Og den er noe dritt. Jeg bruker omtrentlig et halv kilo smør for å smøre den hver gang den brukes.


#7

m^2 sa for siden:

Lille Ru - du må bruke papirformer oppi!!! (de får du bl.a. på Jernia)

Jeg har 3 former - 1 fra Jernia, en fra IKEA og en fra Nille. De funker like bra, alle 3. (med papirformer oppi, altså)


#8

krystallklart sa for siden:

Uff, fristet lite å dra til IKEA, at jeg ikke tenkte på det da jeg var der for to uker siden. :mumle:
Håpet at noen skulle si obs eller jernia, jeg. :knegg:


#9

krystallklart sa for siden:

Papirformene henger fast som bare det i den gluten, egg og melkefrie baksten jeg baker. Noen tips i forhold til det? Spraye med formfett. :confused:


#10

m^2 sa for siden:

Hvordan da mener du? Får du ikke muffinsen ut av papirformen?
Bare å servere med papirformene på, de som spiser dem tar dem av selv etterhvert :jupp:
Jeg har også gluten- og melkefri røre (ikke eggefri da, tror jeg). Funker helt fint!


#11

krystallklart sa for siden:

For å si det slik, når jeg bakte boller i dag så satte sånn fast at halve bollene satt igjen i formen, selv etter masse omstendig arbeid med å få den løs. Prinsen spiste nesten papiret for han fikk den ikke utav. :knegg:
Men når jeg løsnet dem for han spiste han 4 boller, de var kjempe gode, vet ikke hva som gjorde at de satt slik fast. kanskje dårlige papirformer??


#12

m^2 sa for siden:

Åh. Glutenfrie boller. Da har du jo tapt i utgangspunktet!
Jeg har kapitulert mot de glutenfrie bollene, og lager kanelsnurrer i stedet - da trenger du ikke papirformer for du skjærer dem skiver og legger dem rett på bakepapir. Og de blir kjempegode! Men ser ut som... noe haugete greier for deigen er så klinete.
Oppskrift på Teff-mel-pakkene. (vil du ha?)


#13

krystallklart sa for siden:

Har nok tapt, ja. men de var så gode jeg kommer til å lage de igjen, om jeg så skal måtte slikke dem utav formene. :knegg:

Oppskrift vil jeg gjerne ha. :jupp:


#14

m^2 sa for siden:

Nå kom jeg på at jeg, eh, kastet posen med oppskriften på da jeg var ferdig med den. Skal se om jeg kan finne igjen oppskriften :flau:
Men teff-melet er uansett kjempefint!


#15

krystallklart sa for siden:

Er det Jytte teff? For det tror jeg at jeg har i skapet. :løper og ser etter:


#16

Tåtti sa for siden:

Jeg har kjøpt muffinsbrett på Clas Ohlson for lenge siden, og hvis jeg husker det neste gang jeg skal lage muffins, blir de kanskje ikke sånn:

:flau:

(men de smakte godt)


#17

krystallklart sa for siden:

Aha, skulle trodd dette var de jeg laget. Rent bortsett fra at de jeg laget var alldelse hvite da, men all gjærbakst uten gluten blir det, føler jeg. Hvorfor gjør det det egentlig? Eller er det jeg som gjør noe galt?


#18

Fibi sa for siden:

Sånne muffins har jeg også laget mange ganger. Jeg lærte etterhvert at doble former var løsningen. :fnis:


#19

krystallklart sa for siden:

Stod en browines oppskrift på de jytte teff pakkene jeg hadde. Og den innholdt egg og, da blir det ikke det samme med eggeerstatning. :erfart:
Men kanskje jeg skal prøve de uansett, prinsen kan jo like dem. :nemlig:


#20

krystallklart sa for siden:

Gjorde det på en del av dem i dag, ja. :finse:
Men den innerste formen satt likefullt bomfast for det om. :mumle:


#21

Ru sa for siden:

Hele poenget var jo å unngå papirformene da. ;)
Jeg har droppet metallformen, og bruker kun papir de få gangene vi lager muffins.

(Jeg har enn så metallform med plass til 12 mellomstore muffins. Ikke sånne en og en former, altså.)


#22

krystallklart sa for siden:

Henger muffinsene fast selv om det er teflon form også altså?


#23

m^2 sa for siden:

Det er det jeg også har det - skjønner ikke helt hva du mener jeg? :flau: Hvorfor vil du ikke bruke papirformer? Evt., hvorfor vil du ikke bruke metallformen når du bruker papirformer?

Legger inn et bilde, som forklarer hva jeg mener:


#24

Honda sa for siden:

tilbords har enkelt silikonformer.10-12i en pakke.
Brukes mange ganger og ting henger ikke fast.


#25

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg har kjøpt på IKEA.

:redigert: ..og ser at mange andre har svart det samme. :knegg: Jaja.


#26

safran sa for siden:

Hårbørste også, jo! :humre:


#27

Honda sa for siden:

For å gre deigen for klumper
:fnise:


#28

krystallklart sa for siden:

Har en silikon form fra tupperware, men opplever at baksten får litt plastsmak av denne.

I dag var bollene myye enklere å få utav papirformene, tror bare de måtte "sette" seg litt. Smaken er enda like god. Nesten sånn jeg vurderer å starte opp på glutenfritt slik legen sa jeg burde. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.