Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bønner, kikerter og linser

#1

Chanett sa for siden:

Har noen (Mim) gode oppskrifter å dele med en eller flere av disse ingrediensene? Gjerne noe som ser ufarlig ut for mann og barn.


#2

Claire sa for siden:

Abonnerer - har nemlig noen poser liggende med nevnte ingredienser og trenger noen gode oppskrifter. :)


#3

Mandarin sa for siden:

:hyper: Venter i spenning!!


#4

allium sa for siden:

Røde linser kan gjemmes i tomatsuppe.

Eller kokes til mos sammen med litt hakket løk, selleristang og gulrot, og serveres istedenfor poteter eller ris.

Kikerter er godt surret i olje med litt hvitløk og chili.


#5

Eia sa for siden:

Abonnerer jeg også - spesielt interessert i god oppskrift på falafler.


#6

Alfa sa for siden:

Kikerter er nydeleg i lapskaus eller grønnsakssuppe!


#7

Dixie Diner sa for siden:

Kikerter pleier jeg å koke sammen med masse krydder eller å krydre dem godt etterpå, og servere dem istedetfor poteter, ris eller pasta. Kjempegodt. Treåringen elsker dem og spiser gjerne en skål kokte krydrede kikerter som snacks istedetfor snop.
Linser lager jeg ofte mos av, det er snadder!


#8

~TM~ sa for siden:

Kikerter er godt i gryteretter bl.a eller du kan lage hummus av dem.


#9

Tallulah sa for siden:

Det er veldig greit å inkludere det i salater, koskos, supper og gryter. I tillegg pleier jeg å mose det sammen med poteter til potetstappe, man kan også surre det med urter og hvitløk, mose det og lage grønnsaksdip, eller rett og slett ha det som en side-dish eller i stedet for poteter.


#10

Alfa sa for siden:

Eg og treåringen til Iset ...
Eg kokte kikerter sist veke for å ha dei klare til rask middag dagen etter, men etter mange mumse-turar i kjøleskapet var det brått tomt for kikerter.


#11

Ole Brumm sa for siden:

:knegg: sånn kan det gå...

Bruker å lage en linsegryte eller husker ikke hva det heter i stedenfor poteter og serverer til lammekoteletter.

Linser ca 60 g pr pers (tilberedes som anvist på pakken, resten av ingred. kokes de 10 siste min.)
gulerøtter en stor pr person, finhakket
hvitløk (en fedd pr pers eller mer dersom du er glad i hvitløk), presset eller finhakket
1-2 laubærblad
ca 1/2 løk pr pers, finhakket
litt sellerirot (kan sløyfes), finhakket
frisk krydder (timian eller annet), finhakket
salt og pepper

Grønnsakskraft/buljong kan evt tilsettes for å gi mer smak (det bruker jeg å gjøre).

Server og nyt :)


#12

Ole Brumm sa for siden:

Glemte å si at man også kan ha bønner og kikerter i denne retten da kan du bare ta litt mindre linser ;)
Jeg har prøvd med 50/50 bønner og linser det ble også veldig godt :)


#13

Stikka sa for siden:

Grønne linser kan kokes sammen med ris. De er kokefaste og har omtrent samme koketid som ris. Vi pleier å ha de i villrisblandingen.

Røde linser kan jo brukes til det meste av gryter og supper. De er ikke kokefaste så de passer fint i pastasaus ol.

Tacobønneblanding koker jeg til mos og bruker i fajitas eller burritos.

Hvite bønner i tomatsaus er jo godt sammen med egg til frokost, lunsj eller kvelds.

En god og enkel falafel kunne jeg også tenkt meg oppskrift på. :)


#14

Zip sa for siden:

Hva krydrer du dem med?


#15

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har et karrikrydder fra helsekosten som er helt vanvittig fantastisk godt! Husker ikke hva det heter i farten, men det er en rund litt stor boks, med hvit og oransje etikett. Finnes som chilikrydder også, med rød etikett, og som vanlig havsalt med blå etikett. Det er urtesalt-blandinger.

Ellers har jeg gjerne løkpulver på, det er knallgodt. Og salt og pepper.

Jeg elsker kikerter, kan mumse på dem hele dagen hehe. Det er sååå snadder!


#16

Chanett sa for siden:

Nå må jeg føre nye ting til handlelista.


#17

Blå sa for siden:

Røde linser kan du lage linsekaker av. De må koke i to timer (2dl linser til 4 dl vann) sammen med opphakket løk og laurbærblad og så røres det sammen med moste kokte poteter og egg til en passe masse til å steke. Veldig godt med ris og tomatsaus til.

Ellers synes jeg at linsestuing er godt, igjen kokt og blandet med opphakkete grønnsaker og så tilsetter jeg litt fløte og litt chili. Linser kler veldig godt å bli litt sterkt.

Ellers er røde linser gode å mose inn i pastasauser og spaghettisauser.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Oppskrifter med kikerter:

	  		<a href="http://matoppskrift.no/sider/oppskrift2118968049.asp">Afrika-inspirert grillkylling</a>

Afrikansk gryte
Afrikansk kylling Yassa
Afrikansk lammegryte
Afrikansk lammeragout med couscous
Aubergine og kikertstuing
Bønnehalloi
Bønnesalat med mynte
Chana Masala
Couscous med lam, aprikos og mandler
Egg og kikertstuing
Egyptisk falafel
Falafel
Falafel 2
Falafel 3
Falafel 4
Falaffelburger
Falafler
Gratinerte kikerter og artisjokker
Grønnsakgryte fra Midt-Østen
Harira
Harira 2
Hirse-couscous med krydrede grønnsaker
Hummus (israelsk kikertpuré)
Hummus 2
Hummus 7
Hummus bil Tahina
Indisk kikertsalat
Kalv med italiensk grønnsaksfat
Kikerter med krydderpølse
Kikertpostei
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Krydra kikertragu
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Kylling med fres i !
Kylling med kikerter
Lam og bønnesalat
Leblebi
Leblebi 2
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-sen
Millecosedde
Minestrone di Pasta e Ceci
Noodel doodle salad
Paella vegetar
Pasta med kikert-saus
Persisk yoghurtsuppe
Salat med kikerter, røkt jarlsbergost og tunfisk-k
Sanuunad Digaag (Afrikansk kyllinggryte)
Sitronkylling med kikerter
Spansk kikertsuppe
Spekeskinkekurver med kikerter
Suppe med kikerter (Harira)
Suppe med pasta og kikerter
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Søtpotet- og gulrotsalat
Tomatcurry med kikerter
Vegetarcouscous
Vegetariske biffer
Aashe Reshteh (Iransk nudelsuppe)


#19

Harriet Vane sa for siden:

Oppskrifter med linser:

	  		<a href="http://matoppskrift.no/sider/oppskrift12107.asp">Biruani</a>

Blomkål kylling
Bulgarsk Lammesuppe
Bulgarsk linsesuppe
Chilensk linsesuppe
Dal (Daal)
Dhal med koriander og ingefær
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Eksili malkita (Linsesuppe fra tyrkia)
Ezekiel brød
Ezekielbrød 2
Fasanbrystrulader på seng av linser
Fettfattig linsesuppe
Fransk Linsegryte
Fyldig linsesuppe
Green Lentil Curry (Grønne linser i karry)
Grønn linsegrateng
Grønne linser med søt løk
Gulrotsuppe A
Harira
Harira 2
Hirse pilaff
Høstsalat med kylling og linser
Indisk krydret linsestuing
Indisk linsesuppe
Indiske linser med hirse
Ingefær- og karrisuppe
Iransk festrett med lam, linser og grønnsaker
Jamies spinatlinser
Karrylinser med rabarbra og søtpotet
Kitchiri
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Koking av bønner og linser
Koking av bønner og linser,
Kokte linser
Krydrede linser
Krydret linsesuppe
Kylling med kastanjer og linser
Kål og linsesuppe
Lammeskank med linser
Lett linsesuppe
Linse moussaka
Linse- nøttesalat
Linse og rosmarinsuppe
Linse stek
Linse suppe
Linse suppe (tyrkisk)
Linseburgere
Linsegryte
Linsegryte 2

	  		<a href="http://matoppskrift.no/sider/oppskrift8197.asp">Linsepaté</a>

Linsepuré (linsemos)
Linsepuré 2 (Linsemos)
Linser med ris
Linser og pølser
Linser og sopp i wok
Linser og spinat med karri
Linseragu
Linsesalat
Linsesalat med fetaost
Linsesalat med morrpølse
Linsesalat(A,AB)
Linsesaus
Linsestuing
Linsesuppe
Linsesuppe 2
Linsesuppe fra Kairo
Linsesuppe med kokos og koriander
Linsesuppe med sprøstekte blåskjell
Marinerte grillstekte koteletter m linsesalat
Mild linsekarri (Varan)
Millecosedde
Moong bønner med røde linser
Mulligatawnysuppe
Mulligatawnysuppe 2
Nepalsk lammekarry
Oksebringe med linser
Oslogryten
Ostepanert kveite med linser og saus
Persisk festret med lam, linser og grønnsaker
Pølsegryte med linser
Rapphøns med linser
Ris og linse kasha
Rosastekt villand
Rød linsesuppe
Skinkeinnbakt breiflabbfilet
Sommer salat
Spekeskinke og salat med nykål og linser
Spinat med linser og grønnsaker
Stegte linser med chili
Suppe med kikerter (Harira)
Suppe med linser og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Svinekotelett på linsegrønt
SørIndisk salat
Tykk grønnsaksuppe
Varm linsesalat
Varm linsesalat 1
Vegetariske biffer
Zuppa di Lenticchie e Pastina
Aashe Reshteh (Iransk nudelsuppe)


#20

Harriet Vane sa for siden:

Linser til stekt laks og ovnsbakt fenikkel

(5 - 6 personer):
500 g grønne linser
olivenolje
saften av 1-1,5 sitron
salt
pepper
1/2 bunt bredbladet persille
1/2 bunt grønn basilikum
1/2 pakke frossen spinat

Kok linsene. Når de er møre, helles vannet - minus 6-7 ss -fra. Mens linsene er varme, tilsettes olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Babyspinaten tilsettes også mens linsene er varme. Hakk urtene og legg dem ned sammen med linsene og spinaten og legg lokk på gryten igjen.

Yoghurtdressing:
1 beger matyoghurt
salt
pepper
litt sitron
litt honning eller sukker (1-ts)

Bland yoghurt med salt og pepper. Dippen helles oveserveres til fisken og linsene like før servering.


#21

Claire sa for siden:

Der var det mye å velge i, Mim. :)

Jeg har lagd linsegryte med kylling i dag. :tøff: Selv mannen spiste med tilsynelatende god apetitt. :knegg: Han fikk dog rundstykker ved siden av. :nemlig:


#22

Mandarin sa for siden:

MADAM MIM :tilber: :tilber:


#23

Harriet Vane sa for siden:

Linser og bønner er jo ekte cowboymat, så det skulle gå rett hjem, tenker jeg. I tilegg har han jo kjellerstua han kan gå og prompe i etter middag.


#24

Claire sa for siden:

:haha: Det var ikke fritt for at det romlet litt i magen etterpå, nei.


#25

kadabra sa for siden:

überenkel bønnesalat:
en boks kikerter
en boks røde salatbønner
en halv rødløk skåret i små små biter
grønt du har i karmen (basilikum, kjørvel,timian,vetikkejeg)
bland alt dette,
og hell over dressingen, smak til olivenolje+ balsamico(faktisk ganske mye)+salt og pepar.
-nammis!


#26

Mumriel sa for siden:

Linsesuppe med kylling !

· 1 ss olje
· stor finhakket løk
freses.
· 2 fedd presset hvitløk
· ½ ts gurkemeie
· 1 ts curry
· ½ ts chili
freses med 1 minutt.
· 1, 5 l vann
· 3,5 dl kyllingkraft/buljong
· 2 dl røde linser
· 1 dl byggryn
· 1 boks tomater
has i. La surre i 45 minutter.
Ha i kjøttet fra
· 1 grillet kylling,
og gi et oppkok.

[font='Comic Sans MS'][/font]
Moong-Masran di dall fra Punjab

I en gryte kok opp
· 2 dl røde linser
· 16 dl vann
· 3 ts salt
· 2 ts chilipulver
· 2 ts carry
· 2 ts revet fersk ingefær
· 4 fedd hvitløk.
I stekepanna varmes og moses
· 2 hakkede løk
· 1 boks tomat
· 1 ts spiskummen
· olje
Has deretter over i gryta. Krydre til slutt med
· 4 ts Garam masala
· eventuelt 4 ts frisk koriander eller 2 ts tørket.
Server for eksempel til kylling og brun basmatiris.


#27

Meta sa for siden:

Dere som er vant med linser til middag:

Jeg laget dette til middag i dag, og det gikk ned på høykant hos meg og lillejenta mi. Nå har jeg en boks kokosmelk som står åpnet i kjøleskapet, jeg brukte ikke alt. Tror dere jeg kan lage en god porsjon og fryse ned?


#28

Fruktflua sa for siden:

Rød linsesuppe

2 dl røde linser
1 l grønnsakbuljong
2 løk grovhakket
4 fedd hvitløkk finhakket
1 boks hermetiske tomater (hakket)
1 ts kajennepepper

Skyll linsene godt. Hell alle ingrediensene i en kjele, kok opp og la det småkoke videre i ca 30 minutter.
Server med godt brød



#30

safran sa for siden:

Åh! sulten


#31

Mandino sa for siden:

Vi har røde linser istedet for kjøtt i tacos og andre mexikanske retter av og til.


#32

Aminta sa for siden:

Denne er veldig god;

Linsesuppe Mexicano

2 gule løk, finhakket
2-3 hvitløksfedd, finhakket
1 ss. olivenolje, til steking
1,5 dl. grønne linser
1,5 l. grønnsaksbuljong
1 boks knuste tomater
3-4 stilker selleri, strimlet
1 ts. malt spisskummin
1 ts. chilipulver
1 ts. salt
1,5 dl. røde linser

Stek løken og hvitløken i olje til det er mykt. Ha i grønne linser, tomater og grønnsaksbuljong. Kok i 25 min
Ha i selleri, røde linser og krydder og kok 10 min. til. Serveres med nachos.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.