Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når bør man dele stauder

#1

Tangina sa for siden:

Jeg har en alunrot jeg har tenkt å dele. Når er den beste tiden å gjøre det på. Nå? Eller vente til det er enda litt varmere i lufta? Eller er det best å gjøre det om høsten?

Bilde:


#2

Malus sa for siden:

Generelt er det best å plante om våren, for at plantene skal få sesongene på seg til å "slå rot". Vent til nattefrosten er ferdig, for nyplantede planter er nok litt ekstra vare for frosten. Det er ikke sikkert blomstringa blir 100% hvis planten har begynt med blomster eller man flytter rett før blomstringa skal begynne, men den kommer seg nok etterhvert. Stauder er jo som regel ganske tøffe av seg, og tåler godt deling, flytting, etc.


#3

konemor sa for siden:

Bruker å flytte og dele stauder etter at de har blomstret jeg.


#4

Misteri sa for siden:

Du kan dele den nå, mitt på sommeren også selv om det ikke er best annbefalt. Må bare passe på å vanne godt og ha riktig med jord og gjødsel.


#5

allium sa for siden:

Jeg delte dagliljer i høst, det har gått fint ser jeg nå.

Men dette minnet meg på at alunroten min er altfor stor for den plassen den har, så kanskje jeg skulle prøve å dele den nå.


#6

m^2 sa for siden:

Her hos meg har ikke Heuchera kommet igang nok til at den kan deles enda, men å dele på våren skal i teorien gå helt fint, det!
Bare du ikke deler staudene på varmeste sommeren, så de tørker i stykker (evt har hullet klart og er kjapp).

Alle heuchera-ene mine (jeg har 8-9 stykker) har forøvrig kommet som bytteplanter i posten, i melkekartonger. De overlevde fint det, og kommer nå, så det er liv i dem enda :humre: De tåler nok en støyt!


#7

Tangina sa for siden:

Ok - da deler jeg dem til helgen. Takk for svar alle sammen. Jeg har flyttet dem i hvert fall to ganger før pga at vi har flyttet, og det har gått veldig greit. Begge gangene om høsten. Men jeg har aldri delt den. Nå er den stor og vokser seg liksom opp av jorda, så jeg tenker den trenger litt forandring. Det er bare å dra røttene fra hverandre, ikke sant?


#8

Malus sa for siden:

Hvis du klarer å lirke røttene fra hverandre er det best, men jeg har mange ganger måttet dele en rot med en spade, og det har gått bra det også :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.