Eldste hadde besøk av ei venninne, og de lagde "matmuffins" i dag. Fulgte oppskrift til punkt og prikke, trengte bare hjelp til å ta de ut av ovnen.
De var gode, men litt tunge (skulle være 2 paprika i dem, det blir mye vann)
har er jentene "in action" (beklager sladden),
og noen ferdige muffins.
Til og med lillesøster spiste nesten en hel en før hun oppdaget at det var paprika i det og husket på at hun liksom ikke liker paprika :nemlig:
4 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
1 ss bakepulver
1 1/2 ts salt
100 g smør eller margarin
3 dl melk
1 rød paprika (tror 1/2 av hver er mer passende)
1 grønn paprika
1 dl maiskorn, avsilte
Mel, bakepulver og salt blandes.
Smør smuldres i.
Hell opp i melk, rør godt
Skjær paprika i små terninger, og rør inn i røra, sammen med maisen.
Ha i muffinsformer og stek i 15-20 min ved 200 grader.
Vi fikk 12 halvstore (de hadde litt vel mye røre i små muffinsformer, står 12 store eller 18 små). Som sagt, de blir ganske "våte" med så mye paprika, så jeg hadde halvert mengden. Aller best nystekte, de ble noe tunge når de var helt kalde.
Ungene fikk kokebok av bestemor i vinter, mange greie oppskrifter, og fine tegninger for ungene å følge, så jeg tror jeg setter de litt oftere i gang på kjøkkenet.;)
Må skryte litt av de og, for de ryddet ganske bra etter seg, glemte bare å vaske kjøkkenbordet (sikkert fordi vi spiste ute)
Nå har jeg også kjøpt muffinsbrett, så de slipper å bli slik...
Fikk foresten ikke lurt i mellomsøster noe med paprika (hun var ikke hjemme, skulle smake etterpå...), så det er ikke sikkert det hjelper for å få paprika i 7 åringer... Vi skal nok eksperimentere med annnet fyll og...
Utrolig deilig når ungene blir så store og det viser seg at de syns det er gøy å lage mat. Det er bare å slippe de til på kjøkkenet så ofte de ønsker. Øvelse gjør mester.