Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva syns du er best tilbehør til indrefilet av svin?

#1

Pelen sa for siden:

Det lurer jeg på. :D


#2

Enhjørning sa for siden:

Åh.
Slafs.
Brokkoli, blomkål og minimais er godt.
Kanskje grillede tomater attpå.
Og gratinerte poteter!

Og en god saus, kanskje en rødvinssaus?
Har tenkt å servere svinefilet til etpar venninner på onsdag, så denne tråden kan kanskje gi meg noen nye tips?


#3

MsM sa for siden:

signerer enhjørning.
Men soppstuing er også veldig godt til:jupp:. Og veldig enkelt. Jeg bare steker sopp i litt olje, har i litt hvitløk, pepper og kruspersille og en liten skvett fløte. Det er kjempegodt.


#4

turi sa for siden:

Fløgegratinerte poteter, ovnstekt løk, paprika, gulrøtter og brokkoli, gjerne både peppersaus og bearne-saus.


#5

amo sa for siden:

Ovnstekte mandelpoteter, brokkoli,minimais og asparges. Soppstuing av champingion,løk,hvitløk og fløte.;)


#6

allium sa for siden:

Mandelpotet- og sellerimos. Sukkererter.


#7

Pasta sa for siden:

Jeg liker best å la den ligge lenge i hvitløksmarinade. Steke den hel eller i skiver og servere den med tzatziki og gresk salat.


#8

Søster sa for siden:

Jeg hadde tenkt å skrive broccoli og soppstuing, men siden det alt er nevnt, skal jeg tøffe meg med å foreslå jordskokkpuré.


#9

Eia sa for siden:

Nå som sommeren nærmer seg, tenker jeg saltkokte poteter, aïoli og tomatsalat. Evt. godt brød og en god og fyldig salat. Sjysaus ved siden av.


#10

mkj sa for siden:

Er ikke bare tilbehøret, men også hva man gjør av retten. Det er kokkelise på NRK Frokost TV som laget dette, og vi har laget vår egen variant. Desidert det aller aller beste jeg får av svinefilet. Og vi lager alt i en form. Fyllet rundt fileten blander seg med grønnsakene så det blir utrolig saftig og godt.

Helstekt svinefilet med Serranoskinke

Oppskrift fra Kokke-Lise på NRK som lager veldig mye god mat.

Vi har vår egen vri - serverer alt i en ildfast form (omtrent så stor som en langpanne)

Legger grønnsaker i bunnen (paprika, squash, gulrøtter, løk f.eks) Legger filetene oppå. Og på slutten gratinereres også potetmosen med på retten.

Til ca. 4 pers.

2 svinefileter à ca. 400 g

12 løvtynne skiver serrano- eller parmaskinke

110 g tørket tomat i olje eller tomatpesto

200 g revet Jarlsberg eller annen fast ost

2 håndfuller salvie eller basilikumblader, hakket

ca. 200 g cherrytomater

2 ss balsamicoeddik

smør og olivenolje til steking

salt og pepper

Potetstappe:

600 g mandelpotet

150-200 g usaltet smør

2 dl melk eller fløte

salt og pepper

Slik gjør du
Kok mandelpotetene helt møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Varm opp melken sammen med smøret. Mos potetene og rør inn den varme melk- og smørblandingen. Smak stappen til med salt og pepper, dekk kasserollen med plastfilm og sett den et lunt sted til servering.

Trim svinefiletene for eventuelle sener og hinner, og krydre med salt og pepper. Brun dem i en stekepanne med olivenolje og litt smør. Ta filetene ut av pannen og kok ut pannen med balsamico. Ha de tørkede tomatene og oljen i en hurtigmikser. Kjør til det blir en jevn masse. Bland det sammen med revet ost og hakkede urter.

Lag to A 4 ark av bakepapir eller plastfilm. Legg seks skinkeskiver på hvert ark slik at de overlapper hverandre.

Fordel tomatmassen over skinken og legg på kjøttet. Rull skinken rundt svinetfileten og bind den sammen med litt kjøkkenhyssing, slik at den holder formen.

Legg de ferdig pakkede svinefiletene over i en passende ildfast form. Tilsett cherrytomater og hell over stekefett/balsamico fra pannen, evt. litt ekstra olivenolje. Stek det i ovn ved 210 grader i ca. 15 minutter. La kjøttet hvile litt før du skjærer i det. Bruk stekesjyen som saus.

Tips
Dryss gjerne litt ekstra urter og ristede pinjekjerner over retten før servering. Bytt ut smør og melk i potetstappen med olivenolje. Mos potetene og rør inn olivenolje med en gaffel. Tilsett en håndfull uskrelte hvitløksfedd når du bruner kjøttet. La dem være med i ovnen også - bakt hvitløk er kjempegodt!


#11

LinKa sa for siden:

...


#12

Lenam sa for siden:

Saltbakte partypoteter, ovnsbakt tomat fylt med sjampingionog løk toppet med revet ost, fløtepeppersaus (hjemmelaget butt åff kårs), maiskolber og fresh salat.


#13

Miss Norway sa for siden:

Risotto med sopp og parmesan. :nam:


#14

Enhjørning sa for siden:

Nå har jeg bestemt meg for å servere min indrefilet på onsdag på en seng av fløtestuet champignon, paprika og sukkererter, garnert med vannkastanjer, og sammen med hjemmelaget potetmos med fløte og ørlite grann sennep, garnert med revet gulrot.
Det blir godt det, tenker jeg.
:blunke:


#15

Lykkex3 sa for siden:

Jeg pleier å lage ett hulrom igjenom hele kjøttet og stappe inn parmesan og tynne skiver av hvitløk. Deretter pakker jeg den inn i parmaskinke og griller. Servereres med bakt rødløk, aubergine, squash, sopp og små tomater som jeg drysser timian, havsalt og litt smør over.
Ved siden av dette har jeg enten risotto med parmesan eller mandelpotetmos til.
Jeg lager ikke saus til, men har balsamicosirup ved siden av.


#16

Irma sa for siden:

Vi har brukt å lage en variant av gratinerte poteter (med hønsebuljong, purre, melk, spinat+ost) og servert soppsaus evt. andre grønnsaker i tillegg. Vi bruker å lage blackened svinefilet med masse pepper, oppskriften ligger på matprat tror jeg.


#17

MorStine sa for siden:

:nam: Hjemmelagde fløtegrat. poteter, stekte/gratinerte bifftomater, fløtesurret champinjonger, grønnsalat og brokkoli/blomkål-grateng.
I selve kjøttet lager jeg lommer og putter inn halve hvitløksfedd og krydrer godt. Så steker jeg det i folie og lar det hvile leeeenge førjeg tar av folien:)


#18

Pelen sa for siden:

Wow! Takk for alle svar. Nå fikk jeg masse inspirasjon.


#19

Nenne sa for siden:

Soppstuing er veldig godt.

Soltørkede tomater og god skinke evnt. bacon er også deilig.


#20

M&amp;M sa for siden:

Oi, nå ble jeg sulten!
Ser ut av vinduet og vurderer muligheten for å grille indrefilet i dag...
Jippi, det er sol! :D


#21

Ivrig sa for siden:

Krydret fennikel, skåret i tynne skiver og stekt, samt blomkålpurrè (hmm, ble det stavet riktig:confused:??)


#22

Minerva sa for siden:

Vi har ofte en potetsalat med nypoteter, fetaost, soltørkede tomater og sorte oliven blandet med bredbladet persille på toppen. NAM!


#23

Mandino sa for siden:

700 g indrefilet av svin
1 moden papaya
2 kiwi
1 lime
1 ½ dl crème fraiche
ca. 2 ss ripsgele
½ dl pinjekjerner
ca. ½ ts salt
ca. ½ ts pepper

Skrell papayaen og og fjern kjernene. Skrell kiwiene. Mos fruktene (gjerne i food-prosessor) tilsett saften av en lime.

Fruktmosen røres med crème fraiche, og blandingen helles i stekesjyen. Varm opp og smak til med ripsgele og revet limeskall, salt og hvit pepper.

Server med stekt eller bakt potet og pinjekjerner. Utrolig godt :riktig:


#24

Marge sa for siden:

Ovnstekte poteter og stekt asparges.


#25

Karamell sa for siden:

Helstekt med Seranoskinke surret rundt og disse sausene! :nam:

Paprikasaus:

del 4-6 paprika i to og ta bort kjerner og hvite hinner. Legg de i langpanne eller ildfast form og stek de i ovnen med litt olivenolje over til skallet bobler og er helt svart! Da de så ut av ovnen og avkjøl de i en lukket plastpose.

Når du kan ta i de river du skallet av. Kjøttet moses i en foodprosesor eller med stavmikser sammen med litt olivenolje. Bland deretter i en liten skvett appelsinjuice. Krydre med salt, pepper og frisk basilikum!

SNØFRISKEGG

1-2 pakker snøfrisk naturell
salt
sukker
sitronskvett
1-2 ss rømme
pepper
basilikum

Form massen til egg og sett de i kjøleskapet.
Kjempe god og enkel!

Servers med pasta tagliatelle.


#26

Observatøren sa for siden:

Vi griller den hel etter at den har ligget i marinade over natten, og serverer med det vi kaller "stor salat" - frest spinat, avocado, kikerter, tomat, paprika etc etc samt balsamicosirup og olivenolje med sitron.


#27

yt1300 sa for siden:

mmmmm gris.......


#28

Blånn sa for siden:

Vi lager ofte en purré av blomkål og brokkoli (+ en bitteliten dæsj smør, eller en skvett fløte). Poteter er et must, i en eller annen form. God saus. Linsestuing har vi også av og til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.