Jeg lager kun presskannekaffe hjemme og synes det er det beste. Lager av og til espresso.
Liker mørkbrent kaffe og har vært trofast med merker "Cafe Noir" en stund.
Liker ikke Evergood.
Kaffen må være sterk og ikke "ballerinapiss" som kan forveksles med te. Slik min farmor lager den.
Trenger tips til andre gode kaffemerker/type.
Ønsker meg kaffemaler til jul og trenger tips til godt merke på denne også.
Vi kjøper bare hele kaffebønner, og all kaffen vår kjøpes på Stockfleths. Maler selv hver gang vi skal lage, og brygger kaffen på presskanne. Favoritten min er Brun Bali; mannen min foretrekker brasiliansk kaffe, særlig Golden Santos, men i det siste har de ikke hatt noen av dem inne. De siste par månedene har vi for det meste drukket en indisk type som heter Karnataka, og så en eller annen brasiliansk jeg ikke husker navnet på innimellom.
Jeg liker best kaffe med mye og kraftig smak, men lite garvesyre. Den må lages sterk, men ikke for sterk (med nymalt kaffe av god kvalitet er det passe med 50 g kaffe til presskannen vår, har vi funnet ut). Men heller for sterk enn for svak, selvsagt! :) Jeg bruker helst en skvett varm melk i min kaffe, men aldri sukker. På kaffebar drikker jeg nesten alltid cortado.
(Jeg drikker annen kaffe, altså, når jeg får det på besøk hos andre, i kantinen og slikt. Men hverken jeg eller mannen min synes det er verdt å spare på kronene og kjøpe Evergood eller annen butikk-kaffe - ikke når vi synes det er så mye bedre med den vi pleier kjøpe.)
Jeg drikker traktekaffe. Vanligvis Friele. Sterk og svart.
Gjør klar kaffetrakteren før jeg legger meg om kvelden og setter den på på vei til badet om morgenen. Kaffe er noe jeg må ha, og jeg gidder ikke styre med presskanne og annet mas. :lat:
I det siste har jeg nesten utelukkende drukket Malabar-kaffe fra Stockfleths (de får lov til å male den for meg), tilberedt på presskanne og med en skvett melk i. Det er vel anvendte ekstrakroner. :nam: (Det var Skilpadda som omvendte meg med den brune balien sin.)
På jobb: traktet Max Havelaar.
Hjemme: traktekaffe eller presskannekaffe. I perioder bruker jeg også kaffemaskinen.
Ute: latte (kjedelig kanskje, men er man vanedyr så :himle: ).
Jeg drikker aldri kaffen svart, jeg må ha litt melk i. Sukker bruker jeg bare når jeg kjøper latte ute, og det må blandes i skummet, ikke i selve kaffen.
Hjemme er vi todelt. Jeg foretrekker Nespressomaskinen vår; digger å kunne bytte smak og styrke alt etter humør og magefølelse (bokstavelig talt).
Gubben vil ha presskanne. Kaffen er MaxHavelaar-varianter langet av en venninne i Nederland eller Starbucks. Noen ganger ferdigmalt, andre ganger bønner.
Selv synes jeg det er så antiklimaks å vaske den ekle presskannen etterpå at jeg sjelden gidder bruke den, selv om kaffen jo blir knallgod. Og til å lage én kopp kaffe er Nespresso-podsene geniale og jeg synes kaffen er god også! :jupp:
Vi kjører traust opplegg med kaffetrakter og kjøper som regel Evergood eller Friele. I nøden drikker fanden gjerne Coop, siden nærbutikken er av slikt slag. På jobb drikker jeg visst hva som helst.
Hjemme trakter vi Evergood i Mocca Master - og kaffen drikkes svart.
Hos min far får jeg frysetørret pulverkaffe... bedre enn ingen kaffe...
På kafe liker jeg å drikke Kaffe Mocca...
Jeg kjøper helst espressokaffebønner og maler selv før jeg lager den deilige drikken. Ja, og så bestiller jeg fra Hervik en gang i året - rettferdige kaffebønner fra Mexico (?). Den er også god.
Her er det kun pulverkaffe Nescafe som teller.. På jobben har vi en sånn super kaffemaskin med diverse valgmuligheter; jeg har fått eget glass med nescafe :o
To toppede teskjeer til en kopp kaffe, hell over varm vann og dæsj på en god slump fløte :riktig:
Jeg drikker svært, svært sjelden kaffe, men om det skulle skje, så er det med melk og sukker i. Jeg drikker latte når vi er ute, ellers går det i coffish-drikker for min del her hjemme.
Sambo vil helst bare ha presskanne (suppe-homo må dere huske :knegg:).
Vi kjøper Evergood til hverdags og krydrer i helger o.l med "ferskere" saker.
Gleder meg vilt til jul, for da skal jeg kjøpe Pentiks julekaffe!!:ja:
Har en dæsj av den sammen med den vanlige, så blir det god god kaffe (og jeg liker egentlig ikke sånne "julete" kaffer osv..)
Evergood! Ellers så har de ganske god kaffe på Lidl, men den må kvernes opp selv. Vi fikk skikkelig god kaffe når vi var på ferie i Sør-Amerika., det var flytende konsentrat, og de helte på varmt vann eller varm melk! Det er den beste kaffen jeg har smakt!!
:noterer meg at jeg skal konsultere med Skilpadda neste gang vi skal kjøpe inn kaffebønner:
Jeg er ikke så veldig kritisk til kaffen min, men synes at presskannekaffe med nymalte kaffebønner er det aller, aller beste. Liker ikke traktekaffe, synes den veldig ofte blir sur og ubehagelig.
Jeg liker best litt melk i kaffen min, men ikke sukker. Sukker ødelegger kaffe!
Nemlig! Jeg blir litt snurt når de alltid spør om jeg skal ha sukker i den doble latten. Omtrent like snurt som jeg blir når noen prøver å lage whiskyen min med isbiter. :snurt:
Jeg drikker ikke kaffe (iallefall ikke vanlig svart kaffe). Men det hender jeg tar en mocca eller latte. Eller en slik Nescafe pose med sjokosmak.
Men Irish coffee det er namnam, selv om jeg hverken liker kaffe eller whisky.
Jeg liker Blå java best, men kjøper vanligvis Friele kaffe merket med "rettferdig handel".
Det er synd det er så vanskelig å få tak i hele kaffebønner som er garantert rettferdig handel ...
Når vi snakker om kaffe. Ikke kjøp latte fra Rooster (?) inne på Østbanehallen. Den var så bitter og fæl at jeg kastet den. Ja, det var forsåvidt etter at bussjåføren hadde nektet meg å ta den med ombord, men likevel.
... lærer naken skilpadde å finne veien til Oppsalsenteret? Ja, det sa alltid bestemoren min, men jeg har ikke innsett sannheten i det gamle uttrykket før nå.
Skilpadda - Kanskje du har lyst til å gi meg et lite kaffekurs over lunsj hos kaffepikene en dag? Jeg går jo hjemme for tiden, og tar gjerne turen dit.