Jeg har to konfirmasjoner om et par uker jeg skal bake til og jeg tenkte jeg skulle bake b.la ei god sjokoladekake. De andre kakene jeg skal bake har jeg klart i hodet men hva sjokoldekake angår så klarer jeg ikke å bestemme meg.
Denne er helt utrolig god. Veldig saftig, og nesten best en-to dager etter at den er bakt. Mange voksne som ellers ikke spiser sjokoladekake elsker denne.
Texas sjokoladekake
400 g margarin
4,5 dl vann
8 ss kakaopulver
9 dl sukker
2,5-3 dl rømme
4 egg
9 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
Kok opp margarin, vann, kakao og sukker.
Avkjøl blandinga. (Spar evt noe av vannet og ha i etterpå så går det fortere)
Ha rømmen i blandinga når den er avkjølt nok til at rømmen ikke skiller seg.
Ha i eggene, ett av gangen.
Ha i hvetemel, salt og natron
Ha i stor langpanne.
Stek på 180 grader, ca 30 minutter.
Glasur
100 g smeltet margarin
6 ss melk
4 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
350 g flormelis
Denne prøvde jeg en gang, og alle syntes den var nydelig!
Arne Brimis sjokoladekake
[CENTER][/CENTER]
Her har du mesterkokken Arne Brimi sin fantastiske oppskrift på mørk, mektig og klissete sjokoladekake. Kaken inneholder mye sjokolade, smør og egg og skal være nesten rå i midten. Arne Brimi serverer sjokoladekaken sammen med krydderkokte aprikoser (se oppskrift under tips), men sjokoladekaken er vel så nydelig sammen med vanlig, pisket krem eller iskrem.
Ingredienser:
250 g kokesjokolade
250 g smør
5 egg
5 eggeplommer
150 g sukker
50 g hvetemel Fremgangsmåte:
Smelt smør i en middels stor og tykkbunnet kjele. Tilsett kokesjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Ta kjelen av platen og avkjøl blandigen noe. Visp lett sammen hele egg, eggeplommer og sukker med en stålvisp (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Visp dette inn i sjokoladeblandingen. Bland i hvetemelet til slutt.
Hell deigen i en smurt brødform (1,5 liter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 200°C i 20 min (kaken skal fortsatt virke ugjennomstekt). Mye egg gjør at kaken hever seg nokså mye under steking, men den vil falle litt sammen igjen under avkjøling.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur til den er lunken. Ha kaken så i kjøleskapet og la den stå i formen til dagen etter (dette gjør at kaken stivner til i konsistensen). Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Kaken kan serveres lun eller kald, enten med pisket krem eller iskrem, og kanskje med krydderkokte aprikoser som tilbehør (se tips).
Denne er min sjokoladekakefavoritt. Serveres med krem eller is og kanskje en bærsaus.
Barmens sjokoladekake
100 g smør
100 g sjokolade
50 g mel
150 g sukker
3 egg
Smør og sjokolade smeltes i en kasserolle.
Så blander du mel, sukker og egg. Du skal ikke vispe dette så luftig, konistensen skal være mer som en seig, tjukk saus.
Når smøret og sjokoladen er smeltet, rører du det inn i deigen.
Vil du gjøre kaken ekstra god, kan du rive litt appelsin skall i. Og kanskje også slenge oppi en skvett konjakk... Da får kaken litt ektra herlig og fyldig smak. Steking
Så er gjenstår kanskje det vanskeligste, nemlig selve stekingen. Stekingen er helt avgjørende for resultatet, kaken skal være hard utenpå og på toppen, og bløt, nesten rå, inni.
-Jeg anbefaler å steke kaken i litt dype suppeskåler, sier Barmen. Smør bollene først med litt smør og litt mel, da er det lettere å få løsnet kaken.
Inn i ovnen på 150 grader i ca 20-30 minutter.
-Her gjelder det å følge litt med. Kaken skal steke så lite som mulig for det beste resultatet, sier Lars.
Sting sjokoladekake (Fra Sting i Stavanger) har en helt himmelsk sjokoladekrem! Litt omstendelig, men guuuuuud så god!
125 gr margarin
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
-smelt margarinen, ta gryta av plata og tilsett vann,kakao og vaniljesukker
-Ha dette så i en bolle og tilsett 4 eggeplommer, et om gangen med mikser
Så tilsettes :
250 gr sukker
150 gr hvetemel
3 ts bakepulver
Stivpisk de 4 eggehvitene og rør forsiktig inn!
Stekes i ca 45 min, nederst i ovnen på 75 grader i 24-26 form.
Her er min favoritt. Har laget den mange ganger, og får alltid utrolig god tilbakemelding.
FYLDIG SJOKOLADEKAKE:
Ingredienser:
250 g smør
250 g mørk sjokolade, i biter
2 ss pulverkaffe
300 g mel
drøyt 1 ts bakepulver
60 g kakao
½ ts natron
550 g sukker
4 egg
2 ss olje
1 ¼ kjernemelk
Glasur:
250 g god, mørk kokesjokolade
1 ¼ dl kremfløte
160 g sukker
Forvarm ovnen til 160 grader. Smør en dyp, rund kakeform (22cm) med smeltet smør eller olje. Kle bunn og sider med bakepapir, la det gå ca 2 cm opp over kanten
Rør sjokolade, smør og kaffe i en kjele med knapt 2 cm varmt vann over svak varme til smør og sjokolade er smeltet og blandingen er glatt. Ta kjelen av varmen
Sikt mel, kakao og natron i en stor bolle. Rør i sukker og lag en grop. Rør sammen egg, olje og kjernemelk, hell det i bollen og rør langsomt inn melblandingen, deretter den smeltede sjokoladen. Blant godt
Ha deigen i formen og stek i 1 t 40 min. prøv med en metallpinne… La avkjøles i formen.
Glasur:
Bland alle ingrediensene i en kjele over svak varme til sjokolade og sukker er smeltet. La det få et oppkok, skru ned og la det småkoke i 4-5 min. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles. Legg kaken på en rist og hell glasuren over.
1 Barnas Beste (denne er knall god og kan fryses)
150 g smeltet margarin, litt avkjølt
71/2 dl kefir melk
6 dl sukker
1 ss natron
10 ss Nesquik-pulver
10 dl hvetemel
Alt blandes godt og helles over i kledd storform. Stekes ved 200 grader i 25-30 min. Avkjøles
Glasur
300 g melis
100 g smeltet margarin
8 ss Nesquik-pulver
Litt sterk kaffe
3 ts vaniljesukker
Bland sammen og pisk godt. Hvis glasuren blir tynn, ha i mer melis.
2. Sjokoladerull med frukt 250 grader i 5-8 min :ja:
3 egg
135 g sukker
50 g kakao
75g hvetemel
½ ts bakepulver
3 dl fløte
3 ss sukker
Fersken og kiwi
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt alt det tørre og bland det forsiktig inn. Kle en langpanne med bakepapir og smør det godt. Hell i røren og stek den ved 250 grader i 5-8 min.
Ha litt sukker på et bakepapir og hvelv den stekte kaken oppå. La den ligge til den blir kald. Når kaken er kald kan papiret som den ble stekt på, fjernest forsiktig.
Pisk kremfløten stiv, og smør et tynt lag på hele ruladen. Legg på frukten skåret i små biter. Rull den sammen og legg sen kaldt til servering.
Eks. Pynt kaken ved å legge en papirstrimmel på toppe av kaken og dryss melis over. Ta bort papirstrimmelen og pynt med frukt
Hvor varm skal kaka egentlig være da jeg har på glasueren?
Innser at jeg begynte bakingen altfor sent på kvelden, klokka er nå 22:37, kaka er nettopp ute av ovnen, og jeg vil egentlig helst legge meg. Men noen må jo passe kaka mens den tempererer seg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.