Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hussalg: Hvor mye bør man fikse og ordne?

#1

Balanse sa for siden:

Jeg har en mental liste med ca 250 store og små oppgaver som jeg tror jeg bør unnagjøre før takstmannbesøk og visninger. Lista inneholder så mangt, skrape og male rekkverk, male soveromsggulv og vegger, olje terrassemøblene, gi vekk spisebordsstolene, snekre benk, få elektriker til å fikse to lys som ikke virker, male noen stilige store bilder, fjerne en jordhaug i hagen, vaske huset utvendig etc etc etc etc til hodet mitt spinner.

Dere som har solgt, fikset og ordnet dere? Gjorde dere selv eller leide hjelp? Hovedgrunnen til at jeg selger er at jeg som er alene ikke rekke rover alt, og det er desto mer håpløst å få gjort det på kort tid...

Er det noen områder man bør prioritere og andre som kan ligge? Bør jeg fokusere på det visuelle, eller på det som antakelig vil nevnes av takstmann men som er relativt billig å få fikset først? Noen andre gode tips?


#2

-ea- sa for siden:

Hvis det er noe halvferdig småpusk, så ville jeg gjort det ferdig. Typisk er den lista som aldri ble satt opp, f.eks.

Fra din liste ville jeg kanskje fjerne jordhaugen i hagen, fikse de lysene, kanskje ta det rekkverket hvis det ser forjævlig ut nå. Male bilder eller snekre benk hadde jeg IKKE gjort - det er ikke noe som skal følge med huset, vel?

Jeg har vært med på å selge leilighet en gang, og der var ikke så mye å gjøre. Annet enn å rydde, rydde og rydde. Tømme boden for rot, ta bort overflødige møbler og sånt noe. Lage god plass i gangen (=fjerne kommoden som sto der), fikk vi tips om.

Male et helt rom, som du nevner... nja, vet ikke, kanskje kjøperen like gjerne vil gjøre det sjøl.


#3

konemor sa for siden:

Hadde iallefall fått en elektriker til å ordne lysene.
Tror nok mye kommer ann på markedet. Er det lett å få solgt der du bor tror jeg du lettere kommer unna med ikke å fjerne jordhaug i hagen, male osv.
Naboene våre kjøpte hus som det var mye som måtte gjøres med. Både utvendig og innvendig maling + en hage som var mye jobbing forbundet med, men de ville bo i strøket og fikk huset til taksten så de var fornøyd. Når de skal sies så er det ikke lett å få seg hus her i området.Hadde det vært mer å velge blant tror jeg nok de hadde gått for et med mindre vedlikehold.


#4

Balanse sa for siden:

Tusen takk for svar konemor og -ea-. Jeg antar at jeg må holde på med 200 ting fra listen min. Blir spennende å høre hva megleren sier, jeg kjenner jeg gruer meg litt.


#5

Acsa sa for siden:

Hent inn et par meglere og spør dem hva du bør prioritere. Bare ikke fra postbanken, de kan ikke uttale seg, for de har "folk til slikt".

Bilder kan du vel låne fra noen? :sitter og ser på mine foreldres bilder som ble hengt opp i går:


#6

Balanse sa for siden:

Jepp, jeg skal spørre meglerne, har to stk som kommer tirsdag. Men etter 4 års unntaksstilstand der jeg ikke har klart å gjøre noe særlig selv og pengene har gått til store men litt "usynlige" prosjekter *(infrastruktur, tak etc) så er det ikke tull at det er ca 200 ting som nok må gjøres. Jeg fikk feks liknende problem som dere på to rom, med hyller/skap som rev ned tapetbiter. Gulvet jeg må male skulle vært tatt for flere år siden, men jeg liker det litt rustikk stil. Det tror jeg imidlertid ikke aktuelle kjøpere vil gjøre. De fleste veggene i huset har overmalt strukturtapet/strietapet og burde vært sparklet og malt, men der går grensen min!

I dag skal jeg beise ferdig terrassen og ordne terrassemøblene, og forsøke å få det til å gi et innbydende og harmonisk inntrykk. Jeg innbiller meg at det har noe å si også.

Bilder får jeg forsøke å låne. :gruble:


#7

B@mbi sa for siden:

Vi solgte sist uke :D

Fy for et slit i forkant. Vi hadde en del som manglet. Bla de flisene over kjøkkenbenken som aldri kom opp da vi pusset opp kjøkkenet :o Pluss en god del lister på kjøkkenet. Fikk tak i håndtverker til den delen heldigvis.

Ellers malte vi masse dørlister som trengte det, et par vinduskarmer, et badetak. Reparerte et badetak og monterte nytt dusjkabinett og nye knotter/håndkleholdere på det ene badet. Renset terrassen. Ryddet unna mye mer enn jeg først hadde tenkt. Og vasket og vasket.

Megler sendte over en stylist som kom med forslag (gratis heldigvis) til videre pynting.

Vi hadde forøvrig inne 4 meglere for pristilbud. I utgangspunktet lå de ganske likt prismessig. Men jeg har fulgt med lenge på hvem som selger greit, at de ikke har for mye å gjøre, at megler selv er på visning og ikke sender assistent, at de er gode på oppfølging av potensielle kjøpere og slikt. Valget vårt falt på en vi har brukt før med god erfaring, nettopp av den grunn. Strålende fornøyde med så raskt salg sånn markedet er nå :D

Har du noen som kanskje kan hjelpe deg litt med rydding, maling el ?
At det ser innbydende ut tror jeg er viktig. Førsteinntrykket teller mye :jupp:

Lykke til!


#8

Observatøren sa for siden:

Vi hadde en lignende liste da vi solgte for to år siden. Vi gjorde alt det som en eventuell kjøper kunne se på som "dyrt" uten nødvendigvis å være det.

Det vi gjorde var å ta bilder av rommene slik de var. På et bilde ser du mye tydeligere hva som bør bort og hva som kan være der. For eksempel kan mye gjøres ved å bare rydde som -ea- sier.


#9

Polyanna sa for siden:

Jeg ville IKKE malt et gulv! Det er pent, men faktisk er det mange som ikke liker det, og alle vet at det er mye mer jobb å slipe ned et malt gulv enn et rustikt et.

Ellers: Sjekk om du kjenner noen som gjør småjobber. Jeg hadde noen gutter inne og hadde en lang liste med sånt "ymse", og de gjorde alt sammen for egentlig ikke så mange kronene.


#10

emm sa for siden:

Ikke gå på de største malejobbene. Sørg for å rydde unna, og dertter rydd, rydd og rydd. Det viktige er at dine ting ikke skal forstyrre inntrykket til en interessent. De må drømme seg inn i boligen din med sine ting. Tekniske ting som folk forventer at virker bør nok virke, men de fleste er ikke redd for å måtte male litt.
Lykke til:tvitvi:


#11

Balanse sa for siden:

Tusen takk for flere gode tips, jeg skal forsøke med bilder. Skal også få noen til å se på det med kjøper-øyne, samt høre hva megler sier i overimorgen. Ideelt sett ville jeg jo hatt dere til å kommentere kritisk på bilder, men blir litt for mye "outing" for meg :knegg:

Polyanna, gulvet er allerede malt, med malingsflekker fra andre farger innimellom og rundt listverket... Arv fra forrige eier.


#12

Observatøren sa for siden:

Tro meg, bilder av eget hus gjør underverker. :nemlig:

"Næ, var det så mye dritt på toppen av skapene?" og "Det teppet passer virkelig ikke i fargene til sofaen, gitt..." var enkelte betraktninger vi gjorde oss.


#13

Balanse sa for siden:

Liten oppdatering/hjertesukk fra meg: Jeg har vært på visning i dag, og ser at dette er et nesten ideelt nytt hjem for oss. Men jeg regner med at budgivningen er i full gang når 24-timersfristen går ut, og jeg har ennå ikke hatt megler og takstmann på besøk. Prisantydning er i øvre del av komfortsonen min, så lenge megler ikke har vært her. :tenk tenk tenk:


#14

Observatøren sa for siden:

Kan du ikke legge inn bud med forbehold om finansiering?


#15

Balanse sa for siden:

Det er så hett marked her, at jeg regner med det diskvalifiserer budet mitt med en gang. Nå er det bud inne på 100 000 under prisantydning, og jeg skal høre om noen timer hva som ligger inne av bud da og hoppe i det. :skremt:


#16

Acsa sa for siden:

Lykke til, Balanse! :)


#17

Kaprifol sa for siden:

Det kan se veldig koselig ut på terrasen hvis du putter saueskinn oppi stolene og har lyslykter eller telys på bodet. Saueskinnene kan eventuelt kamuflere litt lurvete utseende på møblene. Billige skinn fins på ikea.


#18

Balanse sa for siden:

Det hørtes koselig ut, Kaprifol! Fikk også noen gode tips av en venninne i dag også, blant annet rive vekk teppet i trappen og faktisk fjerne en vedovn. Det høres sikkert drastisk ut å fjerne vedovn, men det åpner inngangen til stua. Samtidig som det fremdeles er peis og "mulighet for vedovn". (Alternativet var å bruke opp mot 3500 kr på nytt rør og hva-det-nå-heter som ligger på gulvet foran ovn og peis, pga innstallasjon som ikke lenger er branngodkjent.)


#19

Balanse sa for siden:

Takk for det, Acsa! Jeg turte ikke bli med så langt, forsåvidt synes jeg det ble mye penger ift hva man fikk også. Så jeg gav meg da det kom 100 000 over takst. Det finnes nok flere fine boliger i området, så jeg fortviler ikke, selv om det var flott beliggenhet og planløsning.

Det var uansett spennende å være med på budrunde, jeg lærte litt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.