Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ratatouille

#1

Nenne sa for siden:

Det laget jeg her for et par dager siden og vanligvis bruker jeg bare løk, paprika, squash og bokstomater, men da hadde jeg fennikel i kjøleskapet og finhakket den og hadde oppi også. Det ble utrolig godt. :nam: Anbefales!


#2

Canisa sa for siden:

En oppskrift for dummies er på sin plass, synes jeg!:jupp:


#3

Nenne sa for siden:

To løk finhakkes
To paprikaer, gjerne forskjellige farger, skjæres i små biter
En squash skjæres i små terninger
En fenikkel skjæres i små biter

Grønnsakene surres i litt god olje, Odelia til steking for eksempel.

En boks grovhakkede tomater helles over, sammen med litt havsalt og krydder etter smak. Jeg brukte litt av en ferdigblanding som heter provencekrydder.

La det surre på middels varme i 5-10 minutter.

Jeg bruker dette ofte til kokt torsk og serverer med båtpoteter som er stekt i ovnen. De krydres med sitronpepper, salt og mer av den gode oljen.


#4

Canisa sa for siden:

Da skal jeg prøve det! Takker!:blomster:


#5

Elisabet sa for siden:

Jeg så de laget det på programmet Sundt og Godt i går, så nå skal jeg prøve oppskriften din Nenne. Så veldig godt ut der i alle fall. :D


#6

Camomilla sa for siden:

Dette blir morgendagens middag.
Takk for oppskrift :blomst:


#7

Enhjørning sa for siden:

Jeg så ikke hvilket underforum denne lå på, så jeg trodde det var snakk om filmen.
Eh.
Lusker ut igjen, jeg.


#8

Maverick sa for siden:

Haha! To hjerner, en tanke. Igjen. :knegg:


#9

Harriet Vane sa for siden:

Auberginer pleier jeg også å bruke.

2 skrellede auberginer i biter
2 squash delvis skrellet i biter
2 paprika i biter
1 løk
1-2 fedd hvitløk
2 bokser tomater

Stek grønnsakene i smør og/eller olje
ha i tomatene og ha i salt, litt brunt sukker og pepper. Herlig.

Fennikel blir aldri galt.


#10

Canisa sa for siden:

Nå må vi jo spise ratatouille flere dager for å teste flere oppskrifter ...:nemlig:

Jeg digger aubergine, så det må jo være deilig!


#11

Alfa sa for siden:

Ratatouille er fantastisk som kveldsmat. Gjerne med litt ekstra hermetiske tomatar og tabasco eller chilli.


#12

Nebbia sa for siden:

Jeg har spist sjokolade til filmen med samme navn. Lurer på om ratatouille går like bra til rottatoille. :confused:


#13

Harriet Vane sa for siden:

Apropos auberginer, kan jeg anbefaler involtini?

Involtini

1 aubergine, cut into 4, lengthways
2 tbsp olive oil
55g/2oz feta
1 tbsp fresh chives (gressløk), chopped
1 tbsp fresh flat leaf parsley, chopped
1 tbsp pine nuts
1 garlic clove, peeled and crushed

Method.

  1. Preheat oven to 250C/500F/Gas 9
  2. Preheat a griddle pan.
  3. Brush the slices of aubergine with the oil before placing the slices in the griddle pan. Turn the slices of aubergine, to griddle both sides.
  4. Remove the griddle from the heat.
  5. Place the feta, herbs, pine nuts and garlic in a small bowl and stir.
  6. Take 1 slice of aubergine and place a tablespoon of the feta mixture in the centre of the slice.
  7. Carefully roll the aubergine in an upwards direction. Place the aubergine roll on a baking tray before repeating the process with the 3 other aubergine slices.
  8. Place the involtini (aubergine rolls) in the oven for 5 minutes. Remove the involtini from the oven. Place the involtini on a plate before serving.

:nam:
dette er en oppskrift fra BBC Food. Nigella, derimot, bruker 4 auberginer og baker dem i saus. I tillegg bruker hun kokt bulgurhvete og pistasjenøtter i stedet for pinjekjerner. Hun legger Auberginerullene i en stor ildfast form og lager en tomatsaus med litt hvitløk, løk, to bokser tomater, salt, pepper, oregano.

her er Nigellas oppskrift:
Stuffing
1 onion
1 garlic clove
0.5 tsp dried oregano
2 tbsp Olive oil, plus more for painting the aubergines
3 tins chopped tomatoes, 400g each
2 tsp Sugar
1 pinch salt and pepper, to taste
2 tbsp extra virgin olive oil
4 aubergine

Stuffing

100g bulgar wheat
1 tsp dried oregano
350ml water, boiling
50g pistachio nuts, roughly chopped
200g Feta cheese, crumbled
1 garlic clove, minced
1 large spring onion, or 2 thin, finely sliced
2 tbsp capers, (drained of vinegar)
1 egg
1 pinch Cinnamon

topping:
75g Feta cheese, crumbled
1 dash of Olive oil
1 pinch dried oregano

method
1. Peel and roughly chop the onion and press on the garlic to loosen the skin. Remove it and then sling, onion, garlic and dried oregano to a food processor and blitz to a pulp.

  1. Cook in a deep, generous-sized pan (with a lid) in the 2 tablespoons of olive oil, over medium to low heat, until softened - about 7 minutes.

  2. Add the tomatoes and the sugar, stir well, cover and turn down the heat, and let cook for about 20 minutes, checking often to see that the sauce is not bubbling too vociferously (and therefore sticking or drying out, or indeed both).

  3. Taste for seasoning and add salt and pepper, or maybe a pinch more sugar if you feel it needs it, then stir again, adding the extra virgin olive oil, and take off the heat, but keep the cover on. Leave till you need it.

  4. Cut the aubergines in thinnish slices lengthwise and chuck away the two skin covered edges: you need to be able to roll the aubergine lengths up later and so you need the full extent. It may sound wasteful, but I'm happy if I get 4 - 5 good slices per aubergine.

  5. Put some oil into a bowl and using a pastry brush, paint each slice generously with the oil. Then cook them on a hot griddle until bronzed, striped without and tender within. Or you can dispense with all the painting procedure and just fry the aubergine slices in a pan filled to about half a centimetre's depth of olive oil. In either case, remove the cooked slices to sheets of kitchen towel to absorb excess oil.

  6. When cool, you can either begin the stuffing and rolling, or set them aside until you want to. If I'm doing this in advance, I line a dish with baking parchment, arrange a layer of aubergine slices on top, then cover with baking parchment, then another layer of aubergines and so on, until I've packed them all away.

  7. I tend to stuff the aubergines shortly before cooking them, measure the bulgar wheat into a bowl, add the dried oregano, pour over the water and cover with a plate, leave the bulgar wheat to steep for 30 minutes.

  8. Meanwhile preheat the oven to 190°C/gas 5. Get out an ovenproof dish into which the involtini will fit snugly (I use a le Creuset one measuring 30cm by 21cm) and oil it lightly.


#14

Camomilla sa for siden:

Dette var snadder middag :ja:
Serverte med båtpoteter jeg stekte i ovnen og fisk. Nammenamm... Mannen ble skikkelig imponert. Og noe så enkelt å lage.


#15

Nenne sa for siden:

Ikke sant det var lett å lage? :nikker: Så moro at dere koste dere. :)

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.