Jeg steker noen kyllingfileter nå, og hadde tenkt å gjøre en enkel saus. Rett og slett bare ha fløte i panna (etter at filetene er ute) og la det koke inn. Men jeg er redd det blir tynt og smakløst. Tips for fylde og smak mottas med takk (har aldri gjort noe lignende før, bare sett det bli gjort på tv... :sparke: )
Det prøver jeg jammen neste gang, så ikke tipset før nå, med maten godt forvart i magen (jada, jeg stilte saus-spørsmålet rett før vi skulle sette oss til bordet :fnise: )
I dag ble det salt, pepper og rosmarin. Og sausen ble ikke tynn, fløte tykner jo når den koker inn. :o
Når jeg har stekt kjøttkaker eller lignende, tar jeg gjerne en god klatt rømme eller creme fraiche i pannen, litt matfløte og kokende vann. Rører godt og lar det putre seg litt fyldigere, tar også en dæsj (jepp, nøyaktige mål...;) ) av Knorrs mørk oksefond på flaske (eller kyllingfond). Har du krydret kyllingene eller kjøttkakene, synes jeg det blir salt nok, så jeg bruker ikke mer krydder.
Jeg pleier å lage en pose Toro sjysaus samtidig, så heller jeg pannesausen oppi der. Da er jeg sikker på å ha nok saus.
Blåmuggost er kjempegodt i sausen. Jeg har ikke tatt det i pannen, men jeg lager en saus med ca en boks matfløte, 1/2 eller 3/4 Royal Blue, litt soyasaus og gjerne en skvett sherry eller konjakk. Nam!