Ønsker å dele denne oppskriften på amerikansk ostekake med dere, som jeg fant på www.mineoppskrifter.no. Den tar riktignok litt mer tid å lage enn de simpleste variantene, men resultatet er absolutt verdt det: Smaken er utrolig god, og kaken smelter på tunga. Nam!
Ingredienser
Bunn:
175g Digestive eller lignende kjeks
2 ss sukker
1/2 ts kanel
75 g smør
Fyll:
700g kremost naturell
175g sukker
6 egg
4 dl rømme
1 ts vaniljesukker (vanlijestang anbefales også, og er visstnok enda bedre)
3 ss maisena
1 ss sitronsaft
1 ss revet sitronskall
Tilberedning
Knus kjeksen fin i foodprosessor. Bland inn sukker og kanel godt! Smelt smør og bland det med kjekssmulene. Smør en 28 cm stor springform godt med smør. Fordel kjeksblandingen jevnt over og trykk med baksiden av en skje. Sett formen i kjøleskapet. Forvarm ovnen til 200 grader.
Lag nå fyllet. Rør sammen kremost og sukker. Skill eggene og rør i plommene en om gangen. Tilsett rømme og bland alt godt! Bland vaniljesukker og maisenna og rør det inn i ostekremen. Tilsett sironsaft og sitronskall og bland godt. Stivpisk eggehvite og vend den forsiktig inn i ostekremen med en slikkepott. Ha ostekremen i formen, fordel jevnt.
Stek ostekaken i ovnen ca 1 time. Når overflaten begynner å få farge, legger du bakepapir over. Slå av stekovnen og la kaken fortsatt stå i ovnen 15 min. Ikke bli overrasket over at kaken har hevet seg kraftig og rager langt over formen. Den synker sammen og blir normal i løpet av en halvtime.
Avkjøl kaken og la den helst stå natten over før du tar den ut av formen og skjærer den i skiver. Kan gjerne serveres med friske bær eller en saus av bær.
Bunn:
10 store kjeks (digestive eller havrekjeks)
1/2 dl finhakkede valnøtter, kan sløyfes
3 ss demerarasukker eller brunt sukker
1 ts malt kanel
5 ss smeltet smør
Fyll:
550 g kremost naturell (Philadelphia egner seg bra)
150 g sukker
3 egg
1/2 vaniljestang
saft og revet skall av 1/2 sitron
Glasur:
1 beger rømme eller crème fraiche
4 ss sukker
1/2 vaniljestang
Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, nøtter, kanel og smør.
Kle en 22-24
cm kakeform med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen og stek bunnen
ved 175 grader i 10 min. Avkjøl bunnen. Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene og tilsett frøene fra vaniljestangen, sitronskall og sitronsaft.
Rør inn eggene, et om gangen. Skrap ned langs kantene og rør til massen er glatt.
Hell fyllet over bunnen og stek kaken ved 150 grader i ca 35 minutter.
Kaken skal være litt "dissete".
Visp sammen rømme, sukker og frøene fra vaniljestangen. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken. Avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.
Mmmmm. Denne var spennende! Kakebunnen er mer forseggjort enn i oppskriften jeg har lagt inn, mens kakefyllet virker enklere å lage. I tillegg har kaken en glasur. Denne må jeg forsøke :) Takk, Nenne!