konemor sa for siden:
Ser at det er eddik i flere oppskrifter på bunnen. Har bare 7% eddik. Kan jeg bruke litt av den?
Hadde ikke tenkt meg på butikken akkurat nå.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
konemor sa for siden:
Ser at det er eddik i flere oppskrifter på bunnen. Har bare 7% eddik. Kan jeg bruke litt av den?
Hadde ikke tenkt meg på butikken akkurat nå.
Hyacinth sa for siden:
Nei.
Men det er mulig eggehvitene blir litt stivere med eddik. Man kan også bruke sitron. Eller ingenting. ;)
konemor sa for siden:
Hvor mye sitron bruker jeg da? Hjelper det til med å gjøre eggehvitene stivere?
Er det mulig å bruke 7% eddik eller er det helt på jordet?
Hyacinth sa for siden:
Jeg vet ikke. Jeg har bare brukt syre i eggehviten hvis jeg skal lage noe veldig tjukt, f.eks. til pynting av pepperkakehus. Da tar jeg en liten skvett. Veldig liten skvett.
Hyacinth sa for siden:
Men du kan vel bruke 7% eddik? :vetikke: Hva skal man ellers bruke?
konemor sa for siden:
I oppskriften stod det 2,5% eddik. Blir jo litt forskjell på prosenten.
Kanskje jeg bare skal nøye meg med en liten skvett sitron?
Hyacinth sa for siden:
Prøv det! ;) Du får en litt friskere smak med litt syre også. Men man kan fint stivpiske eggehviter uten syre.
Mauser sa for siden:
Hvis du sper ut en del 7 % eddik med to deler vann har du 2.3 % eddik.konemor sa for siden:
Takk skal du ha.
Tenkte på om dette kanskje gikk, men var ikke sikker.Har ikke så mye peiling på eddik, virkning og smak.
Da får jeg bare sette igang med kakebaking.
Nenne sa for siden:
Skal du ikke bare ha en teskje eller noe sånt? Da blir 2,5% eller 7% nesten likegyldig. Jeg har brukt 7%, det vet jeg for det er det eneste jeg bruker å ha i hus.
Pavlova er for øvrig utrolig godt. :nam:
konemor sa for siden:
Da er Pavlova bunnen i ovnen. Brukte litt utspedd eddik. Eggehviteneblandingen ble så stiv at jeg nesten ikke fikk den ut av bollen.
Satser på at den blir bra.
Takk for svar alle sammen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.