Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til gode bilder av spedbarn

#1

Hulemannen sa for siden:

Ønsker å dele dette tipset jeg har fanget opp:

Det er generelt et ønske om at spedbarn skal være våken og smilende for å få til et godt bilde. Dette er ikke alltid lett, ettersom barnet sover det aller meste av tiden og ikke alltid er like blid når det våkner.

Blant fotografer er det et kjent knep å ta bilde av barnet mens det blir holdt av enten mamma eller pappa, gjerne med en tett avstand mellom ansiktene, slik at kommunikasjonen mellom barnet og mammaen/pappaen åpner for blinkskudd.

For å virkelig skape et godt bilde kan det i tillegg være smart å fjerne forstyrrende elementer i bildet, slik at barnets ansikt trer bedre frem. Dette kan for eksempel oppnås ved at mammaen/pappaen tar på seg en mørk/svart genser, gjerne høyhalset, og samtidig sørge for en mørk/uskarp bakgrunn.

Er det noen som har andre tips å dele?


#2

Candy Darling sa for siden:

Jeg har dessverre bare ett eneste triks: knips-knips-knips-knips-knips-knips-knips-knips-knips-knips. Før eller siden kommer det et bra bilde. Og hva gjorde vi egentlig før digitalkameraet? :gruble:


#3

007 sa for siden:

Vi fremkalte hele røkla, betalte en formue, fikk ett bra bilde og 35 ubrukelige. :erfaren:


#4

Hulemannen sa for siden:

Fant også følgende:
Mykt lys er best for spedbarn, så unngå å bruke blits. Ta bilder utendørs en disig dag eller innendørs ved et stort vindu eller en terrassedør.


#5

Blåbær sa for siden:

Ekstern blits og "sprett" lyset via tak eller vegg.
Da slipper du røde øyne, får finere lys og skremmer ikke livet av ungen med blitsen.
Ett annet tips er å gå litt unna og heller bruke zoom.


#6

SmarteSmelt sa for siden:

Ikke ovenfra og ned. Ofest er det finere å være på nivå med barnet (legg deg ned eller stå på huk, eller hev barnet opp) og ta mot ansiktet.

Skarphet bør sitte på øyne (fokus) på portretter.

Babybilder synes jeg er finest uten mye klær på babyen.

Generelt er en brennvidde rundt 70-80 bra på portrett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.