Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spørsmål til dere som har kjøpt "ferdighus"

#1

Bokormen sa for siden:

Ja, nå sitter vi her og teller på knappene igjen. :sparke: Vi har et helt ok hus nå, men det er bygd i 1971, og i løpet av de nærmeste årene må vi blant annet regne med å drenere, bytte tak, og helst etterisolere og bytte utvendig panel. Dette er jo ikke gratis akkurat.

Vi har litt lyst på nytt hus. Det finnes et utall leverandører, vi aner ikke hva som er bra og ikke. Er det noen som har kjøpt ferdighus her inne? Er dere fornøyde? Hva ville dere valgt annerledes?

PÅ forhånd takk for alle svar! :blomst:



#3

Levic sa for siden:

Ferdighus er hus som allerede er designet og bygget fra før av en byggmester/firma. Slik som Block Watne, Mesterhus osv.

Vi har akkurat skrevet kontrakt med vår ferdighusleverandør. Vi brukte nesten 6 mndr på å bestemme oss, og besøkte utallige visningshus før vi bestemte oss. Vi var gjennom Alvsbyhus og Smålandsvilla først. Dette er helt ferdige moduler som settes opp fra Sverige, og er ganske så billig. De ser vanvittig fine ut i katalogen, men jeg MÅTTE sjekke før vi bestemte oss. Det er jeg så uendelig sjeleglad for, for de husene var grusomme. Bare papphus, og veldig dårlig standar. Det er sikkert ok for mange, men jeg syns det ble for enkelt.

Var igjennom Block Watne, de tok mye penger for lite jobb, og det samme med Hedalm Anebyhus, Systemhus og Norbohus.

Vi endte opp med MESTEHUS NINNI, og det er helt perfekt for oss. Bor nå i et Mesterhus, og vet hvordan standaren er. Har gjort om endel på løsninger og slikt, og er fornøyde med resultatet.

Eneste tipset jeg vil gi er å heve taket maks. Vi fikk hevet taket 70 cm for 25000 ekstra. Det gav 20 kvm mer i 2.etg og det er endel.


#4

Veronal sa for siden:

Vi flyttet i fjor inn i nyhuset som er en sterkt modifisert versjon av Mesterhus' Maja. Vi er ekstremt godt fornøyd med Mesterhusrepresentaten (Akershus nord/nordøst for Oslo) og byggeprosessen gikk på skinner ihht. plan og litt under budsjett.


#5

Levic sa for siden:

Ja vi har også et veldig godt inntrykk av Mesterhus leverandøren vår. Syns de har vanvittig mye god kvalitet på standard produktene sine som vinduer, trapper, karmer, lister osv. Vi har valgt farger, men har brukt det som følger med. Også dører. Skikkelig god norsk kvalitet:)


#6

Erica sa for siden:

Vi bygde med Nordbohus for 6 år siden. Det er morsomt å bygge, men også slitsomt og frustrerende. Og det er fort gjort å undervurdere hvor dyrt det blir, om man ikke innhenter priser og setter seg godt inn i ting på forhånd.

Vår erfaring med NBH er så som så. De gjorde mange feil, og var ikke alltid like villig til å rette opp. Dyktige snekkere er tydeligvis veldig viktig, slik at å innhente referanser både på firmaet som sådan og på akkurat de snekkerne som skal bygge deres hus er viktig. Ekstern byggeleder som kan overvåke byggingen er nok smart, dessverre er det dyrt.

Jeg kunne sagt mye om alt som gikk galt, men tror ikke det har så mye for seg, men det er viktig å ta de forholdsregler som kan tas for å beskytte seg mot useriøse aktører. Les kontrakten nøye, slik at dere er sikker på hva dere signerer på. Hva leveres og hva leveres ikke. Dato for dagbøter ved evt. forsinkelse bør stå (altså med dato, ikke så og så mange dager etter blablabla).

Spør gjerne om det er noe spesielt du lurer på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.