Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips: Problemer med å borre i mur?

#1

Hulemannen sa for siden:

Har du problemer med å borre hull i mur? Det har jeg hatt i mange år, inntil nå.

Jeg har tidligere forsøkt det meste. Kjøpt meg kraftigere og dyrere slagbor og dyre bor spesiallaget til murvegger. I enkelte 'lette' murvegger gikk det greit. Gamle murvegger fylt med stein, eller nyere hus med vegger av betong, har derimot gitt meg mye slit og svette for å få festet en liten skrue i veggen.

For ett år siden oppdaget jeg borhammeren, som borrer seg inn i de hardeste murvegger som om de skulle ha vært av smør. Til forskjell fra slagbor slår en hammer på selve borret, som medfører at borret pulveriserer muren den treffer. Enkelt og effektivt!

Noe av det beste er prisen. En borhammer koster kun kr 500 hos Clas Ohlson + hammerborsett til i underkant av kr 200. Dette er råbillig sammenlignet med slagborren jeg har liggende og er en av de beste investeringene jeg noensinne har gjort.

Der. Da var den hemmeligheten fortalt. Lykke til!


#2

Harriet Vane sa for siden:

Vi lagde en ekstra døråpning da vi delte av soverommet for noen år siden. Vi brukte borhammer som vi leide hos et verktøyutleiefirma på Bryn. De hadde alt fra skrutrekker til gravemaskin, flott butikk. :knegg: Den hadde ulike hoder og det hodet vi brukte var en meisel-aktig sak. Effektivt og flott. Vi hadde trodd at det å lage hull i muren ville ta kjempelang tid og det å få ut mursteiner og slikt ville gå fort. Omvendt, gitt. Hullet var laget på 10-15 min, mens resten av opplegget tok timesvis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.