Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eggeplommer til overs

#1

kisha sa for siden:

Det meste av julebaksten krever eggehviter, dermed blir det et enormt overskudd av eggeplommer. Hva kan jeg bruke disse til? Har prøvd hjemmelaget is før, det blir for søtt. Noe annet?


#2

Senna sa for siden:

Du kan vel lage omelett av bare eggplommer. Den blir sikkert god.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Hva mener du med for søtt?? Er det ikke bare å ha i mindre søtstoff da? :blånn:
Jeg lager ofte hjemmelaget is, har nesten ikke sukker/søtstoff oppi i det hele tatt og jeg skal love deg at det ikke smaker for søtt.

Ellers bruker jeg eggeplommer i smoothies hver dag, det gir næring og metthet. Smaker absolutt ingenting. Nada!! Bruker 3 eggeplommer i en smoothie, så det går jo endel.

Du kan også lage gullkake, en nydelig formkake full av kremfløte, smør, eggeplommer og digg.


#4

allium sa for siden:

Spaghetti carbonara.


#5

kisha sa for siden:

Isen ble for søt fordi jeg pisket krem av fløte og melis, dette ble blandet med eggeplommer pisket med sukker. Jeg har prøvd annen is som skilte seg, ikke vellykket resultat. Jeg får prøve meg på gullkake, hvis jeg finner en oppskrift.

Spagetti carbonara, hva er det?


#6

allium sa for siden:

Man koker spaghetti, og blander den med stekte baconbiter, eggeplommer og fløte. Stek gjerne baconet med litt hvitløk.


#7

kisha sa for siden:

Det høres godt ut, det skal jeg prøve.


#8

Eia sa for siden:

Og parmesanost. Og nykvernet pepper (jeg bruker ikke fløte). Supergodt!


#9

allium sa for siden:

Selvfølgelig, det glemte jeg. :klaske panne:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jammen da har du jo tatt for mye melis? Det er jo bare å kutte ned på melismengden. :eek:
Eller sukkeret, jeg har aldri brukt sukker i eggeplommeblandingen.



#12

Mammateur sa for siden:

Sjokolademousse!

Til 4 (eller to søtmonser..):

100 g sjokolade smeltes med 2 ss smør i vannbad.
Pisk ca 2 dl kremfløte til ikke altfor stiv krem.

Bland 2 eggeplommer ned i den smeltede sjokoladen, og visp dette inn i kremen. Enkelt og superraskt!


#13

Harriet Vane sa for siden:

Bearnaisesaus og hollandaisesaus trenger bare eggeplommer. Rør en eggeplomme eller to inn i havregrøten. Rør en eggeplomme eller to inn i ferdig hvit saus (må ikke koke!) Eggeplomme er godt i fløtebaserte fiskesupper. Creme brulee er også godt, og der trenger man masse masse eggeplomme.


#14

kisha sa for siden:

Tusen takk, her var det en del gode oppskrifter.
Har nå 5 plommer som må brukes til noe fornuftig så snart som mulig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.