Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Potetkoking

#1

Betsy sa for siden:

Svigermor koker først opp vannet, også har hun poteter oppi. Jeg har potetene oppi også koker vannet. Er det noen vesentlig forskjell i disse måtene å gjøre det på?


#2

Manga sa for siden:

Aner ikke, men jeg gjør som deg.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har også potetene i kaldt vann og koker opp.


#4

Betsy sa for siden:

Men jeg regner med at det må være en veldig od grunn for at svigermor gjør som hun gjør. Hun er nemlig av den gamle skolen når det gjelder matlaging.


#5

Nabojenta sa for siden:

Her kokes vannet opp med potetene i! Og siden det er slik jeg gjør det, så er det den riktige måten! Dermed basta!:p


#6

Señora sa for siden:

Jeg koker opp vannet med potetene i, men det kan også hende jeg skreller underveis som det koker opp.


#7

~TM~ sa for siden:

Det går raskere om man koker opp vannet først. Det går med mindre energi å få kun vann i kok enn å skulle varme opp både kaldt vann og kalde poteter. Man skal altså spare både tid og energi på å koke opp vannet først.


#8

kisha sa for siden:

Jeg setter på potenene i kaldt vann.


#9

Svaggen sa for siden:

Det blir litt sånn som med eggene dette. Noen gjør det ene, noen det andre.
Hvis jeg ikke skreller potetene så setter jeg de på i kaldt vann.
Dersom jeg skreller de, så setter jeg vannet på og putter potetene oppi etterhvert som de er ferdigskrelt. :)


#10

Eia sa for siden:

Noe å huske på for travle middagslagere.


#11

Skilpadda sa for siden:

Jeg koker vanligvis vannet først fordi det går raskere å sette på vannet og la det koke opp mens jeg vasker og evt. skreller potetene. Hvis jeg forbereder i god tid, skreller jeg poteter og setter dem klar på platen i kjele med kaldt vann, så det bare er å skru på platen. Jeg tror ikke det blir noen vesentlig forskjell på det ferdige resultatet.


#12

gurgle sa for siden:

Jeg har litt vann i kjelen sammen med potetene, setter på plata. Og så setter jeg over vann i vannkokeren som jeg heller over når det koker. Det er det kjappeste! :lat:


#13

Kaija sa for siden:

Og så beholder man vel mest mulig av vitaminer og andre godsaker hvis man ikke har potetene så lenge i kokevannet.


#14

Sitron sa for siden:

Jeg kjøper de potetene som har kortest koketid. :nemlig:


#15

Betsy sa for siden:

Det er ett argument som kan passe til svigermor.

Men har det da noe å si om man skreller potetene eller ei?


#16

Kaija sa for siden:

For vitaminenes del, mener du?
Den nyttigste delen av poteta ligger like innenfor skallet, og når du skreller poteta rå tar du gjerne med deg en del av "snasket" også. I tillegg hjelper skallet til at ikke næringsstoffene siver ut i kokevannet.


#17

Betsy sa for siden:

Jeg mente om det har noe å si for når du har potetene oppi vannet?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.