Betsy sa for siden:
Svigermor koker først opp vannet, også har hun poteter oppi. Jeg har potetene oppi også koker vannet. Er det noen vesentlig forskjell i disse måtene å gjøre det på?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Betsy sa for siden:
Svigermor koker først opp vannet, også har hun poteter oppi. Jeg har potetene oppi også koker vannet. Er det noen vesentlig forskjell i disse måtene å gjøre det på?
Manga sa for siden:
Aner ikke, men jeg gjør som deg.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har også potetene i kaldt vann og koker opp.
Betsy sa for siden:
Men jeg regner med at det må være en veldig od grunn for at svigermor gjør som hun gjør. Hun er nemlig av den gamle skolen når det gjelder matlaging.
Nabojenta sa for siden:
Her kokes vannet opp med potetene i! Og siden det er slik jeg gjør det, så er det den riktige måten! Dermed basta!:p
Señora sa for siden:
Jeg koker opp vannet med potetene i, men det kan også hende jeg skreller underveis som det koker opp.
~TM~ sa for siden:
Det går raskere om man koker opp vannet først. Det går med mindre energi å få kun vann i kok enn å skulle varme opp både kaldt vann og kalde poteter. Man skal altså spare både tid og energi på å koke opp vannet først.
kisha sa for siden:
Jeg setter på potenene i kaldt vann.
Svaggen sa for siden:
Det blir litt sånn som med eggene dette. Noen gjør det ene, noen det andre.
Hvis jeg ikke skreller potetene så setter jeg de på i kaldt vann.
Dersom jeg skreller de, så setter jeg vannet på og putter potetene oppi etterhvert som de er ferdigskrelt. :)
Eia sa for siden:
Noe å huske på for travle middagslagere.
Skilpadda sa for siden:
Jeg koker vanligvis vannet først fordi det går raskere å sette på vannet og la det koke opp mens jeg vasker og evt. skreller potetene. Hvis jeg forbereder i god tid, skreller jeg poteter og setter dem klar på platen i kjele med kaldt vann, så det bare er å skru på platen. Jeg tror ikke det blir noen vesentlig forskjell på det ferdige resultatet.
gurgle sa for siden:
Jeg har litt vann i kjelen sammen med potetene, setter på plata. Og så setter jeg over vann i vannkokeren som jeg heller over når det koker. Det er det kjappeste! :lat:
Kaija sa for siden:
Og så beholder man vel mest mulig av vitaminer og andre godsaker hvis man ikke har potetene så lenge i kokevannet.
Sitron sa for siden:
Jeg kjøper de potetene som har kortest koketid. :nemlig:
Betsy sa for siden:
Det er ett argument som kan passe til svigermor.
Men har det da noe å si om man skreller potetene eller ei?
Kaija sa for siden:
For vitaminenes del, mener du?
Den nyttigste delen av poteta ligger like innenfor skallet, og når du skreller poteta rå tar du gjerne med deg en del av "snasket" også. I tillegg hjelper skallet til at ikke næringsstoffene siver ut i kokevannet.
Betsy sa for siden:
Jeg mente om det har noe å si for når du har potetene oppi vannet?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.