Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjørøverfest - 3 årsdag

#1

Mandarin sa for siden:

Min lille "prinsesse" vil gjerne være Kaptein Sabeltann eller Kaptein Sorte Bill på treårsdagen. :knegg: Så da får vi vel ordne det. Noen som har tips til hvordan lage en ordentlig sjørøverfest for 3 åringen?
Mat? Pynt? osv.


#2

mehmet sa for siden:

Sjørøverskipkake må ihvertfall være et must!


#3

Mandarin sa for siden:

Jøss den var flott. Jeg er jo en elendig kakebaker, men dette kan kanskje være noe jeg kan få til .


#4

pippimamma sa for siden:

Skattejakt. Lag skattekart og send ungene ut på leting etter skatten (inne eller ute). Skattekisten kan romme gullpenger (sjokolade) eller noe annet spennende.


#5

mehmet sa for siden:

Det er nok ikke så vanskelig. Om du har en vanlig firkantet kake så skjærer du ut trekanten fremme og legger "restene" oppå foran. På samme måte legger du en firkant oppå bak. Så tar du glasur på.

Masta kan være et grillspyd. Seigmenn, nonstop og annet godt til pynt. Seigmennene kan jo få kanapé-sabler, så blir de rustet til kamp!


#6

~TM~ sa for siden:

Vi har arrangert sjørøverbursdag for storebror to ganger nå, og som forberedelser bruker vi å henge ut vårt store sjørøverflagg (hjemmelaget), samt pynte med sjørøverballonger. Mannen min har også laget en svartmalt trekiste (med dødningehode) som brukes som skattekiste. Alle barna har kommet utkledd som sjørøvere, alt fra små Sabeltanner til stripete gensere og kortbukser. Vi bruker starte selve feiringen med (noe ikke så veldig sjørøveraktig) å sette barna i ring når alle er kommet og leke en variant av flasketuten peker på. Bursdagsbarnet starter med å snurre og den som flasken peker på gir sin gave. Så pakkes det opp før den som ga gaven snurrer flasken igjen.

Deretter har vi hatt skattejakt. Det første året (3-års dag) hadde vi tegnet skattekart og i skattekisten lå det poser med litt godteri, en lekebil (brett med 30 til en billig penge hos Nille), sjørøverballong og noe andre greier.

I fjor gjorde husbonden det litt annerledes (jeg lå på sykehuset etter å ha fått lillbror). Da var det et slags rebusløp hvor skattekartet lå på det siste stedet. I skattekisten var det sjokoladegullpenger. Disse pengene måtte barna ta vare på (ingen krise om de noen ble spist, vi hadde mange) for så å bruke dem til å kjøpe pølser i pølsekiosken. Det var visst veldig populært. Vi hadde "godteposer" da også, med tilhørende fisking.


#7

Kaktus sa for siden:

De har sjørøver kopper/fat/servietter på Europris. Og den kaka er ganske enkel å lage. Du kan for eksempel ha blå eller grønn gele du hakker opp på fatet, for at det skal se ut som hav.


#8

Sol sa for siden:

Her kan du se hvordan du deler opp kaken for å lage sjørøverskip!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.