Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Solbrent, hvor lenge?

#1

Superior sa for siden:

Hvis man blir lett solbrent, eller tar litt solarium, og blir rød, hvor lang tid tar det ca før det går over?

Og hvor lenge bør man holde seg unna sola etterpå?


#2

Anne C sa for siden:

Tja, er jeg feks i syden så skygger jeg litt unna sola i en dag.... Så ser jeg ann. Og det kommer jo ann på HVOR solbrent du er. Er det ikke nok orker man jo ikke å få sol på de solbrente stedene.


#3

Superior sa for siden:

Jeg er ikke solbrent.. Jeg bare spør.
Nesa mi feks, blir illrød, og den er håpløs og holde unna sola. Så stor som den er :knegg:
Skuldrene og brystet blir også ganske rødt, men jeg lurte på hvor uheldig jeg kunne være om jeg som er vinterblek nesten tar sol i dag i 10 min. Og hvor lenge jeg må leve med rødheten?


#4

Tallulah sa for siden:

Hvis du blir så lett solbrent ville jeg ikke tatt sol. Det er ikke snakk om hvor lenge du må leve med rødheten, men hvor mye du øker sjansen for hudkreft ved å bli brent.

Evt. kan du ta fem minutter og se hvordan det går?


#5

Superior sa for siden:

Akkurat nå er jeg bare lei av å være blek. Jeg vil ikke gå gjennom en sommer til så bleik. :sur:

Jeg husker jeg tok 20 min engang, men da holdt jeg på å dø. Jeg vil bare prøve så får vi se.
Selvbrunningskremer er ikke et alternativ, om ikke noen har en KJEMPE god en som absolutt ikke skaper skiller. En tjukk kropp er penere om den er litt brun.


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg skjønner greia, men hva med å bestemme seg for å være blek og interessant i stedet? :dulte: Jeg ville iallefall bare begynt med fem minutter, og heller trappet oppover, enn å satse på 10 minutter og bli solbrent. Jeg ville også dekket til nesen.


#7

Superior sa for siden:

okay da.. Jeg skal dekke til ansiktet, for jeg er ute hele dagen og det har fått en fin farge. Det er mer resten av kroppen jeg vil ordne noe med. Jeg får vel satse på 5-7 min.
Hvis ikke tar jeg det igjen på fredag. :nemlig:


#8

Kaz sa for siden:

Hva med spraytan?


#9

Benzo sa for siden:

Det er genialt. :nemlig:


#10

Anne C sa for siden:

Er det? Til jul når 10. klasse hadde juleball tok vel alle jentene sånn spraygreier. Ikke alle var like lekre med det for å si det sånn......


#11

Kaz sa for siden:

Jeg har aldri prøvd selv, men det er vel ganske avgjørende hvem man går til, er det ikke? Noen gjør det vel selv også, og da er nok resultatet litt så som så.


#12

tinkadott sa for siden:

jeg blir VELDIG lett brent.
skal til Tyrkia om 3 mnd, og må begynne å jobbe meg opp ett grunnlag straks... Tipper jeg starter med 5-7 min i sol, det holder lenge for meg. Så satser på det 2 ganger i uken fremover, og så øke på antall minutter etter en mnd tid.
Ellers blir jeg brendt før vi lander i Tyrkia....


#13

Pia sa for siden:

Solarium forebygger ikke for å bli brent av vanlig sol. Men man føler seg jo mye bedre med litt farge på kroppen første dagen i bikini.


#14

Joika sa for siden:

Jeg har tatt spraytan flere ganger. Syntes det er helt supert!


#15

tinkadott sa for siden:

mulig. Ment virker jo på meg! Jeg smører meg med mye høy solkrem lell, men slipper unna all soleksem om jeg har underlag fra solarium. Så det må jo hjelpe noe???


#16

Pia sa for siden:

Du har ikke byttet solkrem i samme stund som du begynte med solarium da? Jeg merker godt forskjell på soleksem med forskjellige typer solkremer.


#17

tinkadott sa for siden:

nei, det tror jeg egentlig ikke. Hvilke kremer er god på soleksem da?


#18

Tallulah sa for siden:

Jeg får ille soleksem hvis jeg bruker solkrem med parfyme. Bruker jeg uten går det mye bedre. Jeg drev også og "herdet" meg i solarium når jeg var yngre, men det eneste som faktisk hjelper er bedre solkrem.


#19

Pia sa for siden:

P 20 er bra, den kjøper jeg på flyplasser eller parfymerier. Det er en sånn som ikke trenger påfyll på smøringen iløpet av dagen. Men den beste jeg har brukt er puiz buin allergy. Etter at jeg begynte med den har jeg ikke fått en eneste kløende, sviende prikk. Ikke min kjære eller mamma heller, og vi var ganske plaget i sydensol.


#20

tinkadott sa for siden:

Da skal jeg notere meg de to, og kjøpe de til sesongen.

Og dere er sikre på at det ikke hjeloer med solariumherding??? (penger å spare om jeg ikke gjør det, det er jo temmelig dyrt! Kan heller kjøpe meg gode dyre kremer ;) )


#21

Superior sa for siden:

Sånn.. Første behandling på 6 min gav absolutt ingen resultater. Ikke en bitteliten rød flekk, eller antydning til sol. Det er jo greit nok. Så slipper jeg å ødelegge huden.
Behandling nr 2 var på 9 min, og har kun gitt en bitteliten skill om jeg myser av g stringen på ryggen.
Ellers har armene, brystet og nederste delen av beina tatt til seg solen. Siden vi var i Florida for ikke lenge siden er det de skillene som kommer fram :humre:
Neste gang blir vel søndag, da er det 3 min lenger.

Jeg synes det er godt og ligger der. Får en pustepause. Men skrur av ansiktsbrenneren. Det er bare unødvending.


#22

Benzo sa for siden:

Hva slags spraytan var det da, selfservice? Jeg går til hudpleier og blir sprayet for hånd. Upåklagelig resultat, ikke skjolder eller gusjen farge.


#23

Joika sa for siden:

Selv jeg som er brunøyd og har ganske "hardfør" hud trenger solkrem.
Bruker faktisk sunblock på deler av kroppen..


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.