Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på kjempegod langpannekake?

#1

Kneazle sa for siden:

Vi skal på hyttetur med vennegjengen i helga, og jeg har lovet å ha med en kake. Gjerne av typen som holder seg / blir bedre av å stå et par dager. Ikke sjokoladekake. Krydderkake, kanskje? Eller gulrotkake? (Oppskriften som Hønni la ut i gulrotkaketråden så digg ut, men er den kaka holdbar? :gruble:)

Noen som har en genial oppskrift? :vilha:


#2

Lykken sa for siden:

Karamellkake, den er egentlig best etter 1 eller 2 dager i kjøleskapet, serveres kald.
Karamellkake

6 kopper sukker
6 egg
6 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
6 ss karamellsaus
7 kopper hvetemel
450 gram smeltet margarin
4 kopper melk

Stekes ved 175 grader, midt i ovnen i 30 minutter. Smør langpanna.

Glasur:

400 gram melis
150 gram smeltet smør
2 ss karamellsaus
4 ss kald kaffe
4 ts vaniljesukker


#3

Lykken sa for siden:

Begge er stjålet fra innlegg av Nelles i en tidligere tråd under matforumet, men karamellkaken har jeg prøvd mange ganger, og den er god. Ikke vær gjerrig med karamellsausen. :D

Kanelkake (som passer for både store og små)

1 liter kefir
1 kg sukker
1 kg mel
2 ts natron
8 ts kanel
200 smeltet smør/melange

Oppskriften passer til en stor langpanne og kaka stekes i ca. tre kvarter ved 200 grader.

Pynt med melisglasur og kokosmasse, evnt. Nonstop/Smarties hvis det skal være til unger. For å gjøre kaka litt mer "voksen" i smaken kan du ha oppi ei teskje med malt nellik også, men det er ikke nødvendig.

Kaka passer godt å fryse i porsjonsstykker.


#4

Nenne sa for siden:

Jeg tror kanskje de er stjålet fra meg, for det var akkurat de to jeg hadde tenkt å bidra med denne gangen også. :humre: :forutsigbar:


#5

Kneazle sa for siden:

:nam:
Takker. Men framgangsmåten, da? Piske eggedosis, ha oppi det våte og så blande i det tørre? :blond:


#6

Lykken sa for siden:

Hehe, jeg skrev stjålet av Nelle, men det var kanskje Nenne ja. :) Jeg tenkte prøve kanelkaken snart.
Med karamellkaken mener jeg at jeg har blandet alt sammen og så rørt det i mixeren til en glatt røre.


#7

mosol sa for siden:

Jeg anbefaler Det søte liv. Der er det masse gode oppskrifter med gode beskrivelser og omtaler.


#8

Kneazle sa for siden:

Bruker den sida også, men FP-oppskriftene har vist seg å holde ekstra høyt nivå. :blunke:


#9

tinkadott sa for siden:

jeg baker alltid toro sin langpannekake - husmor som jeg er ;)


#10

Pingis sa for siden:

Gulrotkaker holder seg fint, de er jo så saftige.


#11

Karamell sa for siden:

Vaniljesauskaken, fra samme tråd som karamellkaken er også god.


#12

Kneazle sa for siden:

Den hadde jeg glemt! Har ventet på en anledning til å prøve den. Den blir enda bedre med epler i, sant?

Nå har jeg plutselig et luksosproblem: Klarer ikke å velge. :p


#13

Karamell sa for siden:

Ja, minner veldig om eplekake uten epler. :p


#14

cilen sa for siden:

Det søte liv.. Ååh! Siden er nå lagret HØYT oppe på favoritter. Nå fikk jeg skikkelig lyst på kake. (men er fremdeles mett etter brødmat, har bakt i dag).


#15

Maiken38 sa for siden:

1 Barnas Beste (denne er knall god og kan fryses)
150 g smeltet margarin, litt avkjølt
71/2 dl kefir melk
6 dl sukker
1 ss natron
10 ss Nesquik-pulver
10 dl hvetemel
Alt blandes godt og helles over i kledd storform. Stekes ved 200 grader i 25-30 min. Avkjøles
Glasur
300 g melis
100 g smeltet margarin
8 ss Nesquik-pulver
Litt sterk kaffe
3 ts vaniljesukker
Bland sammen og pisk godt. Hvis glasuren blir tynn, ha i mer melis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.