Vi skal på hyttetur med vennegjengen i helga, og jeg har lovet å ha med en kake. Gjerne av typen som holder seg / blir bedre av å stå et par dager. Ikke sjokoladekake. Krydderkake, kanskje? Eller gulrotkake? (Oppskriften som Hønni la ut i gulrotkaketråden så digg ut, men er den kaka holdbar? :gruble:)
Begge er stjålet fra innlegg av Nelles i en tidligere tråd under matforumet, men karamellkaken har jeg prøvd mange ganger, og den er god. Ikke vær gjerrig med karamellsausen. :D
Kanelkake (som passer for både store og små)
1 liter kefir
1 kg sukker
1 kg mel
2 ts natron
8 ts kanel
200 smeltet smør/melange
Oppskriften passer til en stor langpanne og kaka stekes i ca. tre kvarter ved 200 grader.
Pynt med melisglasur og kokosmasse, evnt. Nonstop/Smarties hvis det skal være til unger. For å gjøre kaka litt mer "voksen" i smaken kan du ha oppi ei teskje med malt nellik også, men det er ikke nødvendig.
Hehe, jeg skrev stjålet av Nelle, men det var kanskje Nenne ja. :) Jeg tenkte prøve kanelkaken snart.
Med karamellkaken mener jeg at jeg har blandet alt sammen og så rørt det i mixeren til en glatt røre.
Det søte liv.. Ååh! Siden er nå lagret HØYT oppe på favoritter. Nå fikk jeg skikkelig lyst på kake. (men er fremdeles mett etter brødmat, har bakt i dag).
1 Barnas Beste (denne er knall god og kan fryses)
150 g smeltet margarin, litt avkjølt
71/2 dl kefir melk
6 dl sukker
1 ss natron
10 ss Nesquik-pulver
10 dl hvetemel
Alt blandes godt og helles over i kledd storform. Stekes ved 200 grader i 25-30 min. Avkjøles
Glasur
300 g melis
100 g smeltet margarin
8 ss Nesquik-pulver
Litt sterk kaffe
3 ts vaniljesukker
Bland sammen og pisk godt. Hvis glasuren blir tynn, ha i mer melis.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.