For meg er det en selvfølge å skylle frukten før jeg spiser den. Men i helgen var vi på besøk hos noen venner som serverte en skål med uskyllte plommer,- fordi de kom jo rett fra treet i hagen og hadde jo ikke sprøytemidler på seg...
Jeg satt å tørket av det støvete belegget som var på plommene på buksen, og synes ikke noe videre om det.
Jeg skyller all frukt. Den tid jeg spiste apelsiner, så skylte jeg også dem før jeg skrelte dem også (også var det en liten periode jeg vasket druene i zalo før jeg spiste dem :innrømmer: men det snakker vi ikke om :cool: ).
Jeg skyller vanligvis frukt, men kunne nok funnet på å servere plommer eller bær rett fra hagen uten skylling (hvis vi hadde hatt hage, da). Er du sikker på at det ikke bare var det naturlige "vokslaget" som var på plommene? Det pleier å være det på blå plommer, og på blåbær også, forresten. (Og det går heller ikke av med skylling, men må gnis av hvis man vil ha det bort.)
Jeg går ikke inn for å skylle av plommene jeg har plukket fra treet før jeg spiser dem, nei, men jeg bruker skylle dem når jeg tar dem med inn og serverer dem der.
Ja, jeg er sikker på at det var skit. Plommene her inne har i år hatt et veldig slags støvlag på seg som en blir tørr i munnen av å spise, og ikke når man har skyllt dem.
Jeg synes også det er viktig å skylle bær før man safter, men har en venninne som bare hiver det rett oppi pannen og koker. :liker ikke skit:
Altså: Jeg kan godt spise en plomme eller to rett fra treet, eller et eple eller noen bær, men ikke hvis jeg skal spise mange.
Ja jeg skyller alltid frukten. Ikke appelsinene da, dem holder det å skrelle. ;) Hvis jeg skulle servert frukt fra hagen til gjester ville jeg skylt den også, men jeg kunne muligens plukket en plomme til meg selv og spist uten å skylle.
Jeg er for litt naturlig møkk, så ting jeg vet ikke har sprøytemidler på seg hender det ofte jeg spiser uten å skylle.
Men om jeg skal sette fram et fat med frukt til gjester og slikt så skyller jeg alltid. Vil ikke at slike som Desembermamma skal si at de har fått møkkete frukt av meg :knegg:
VI har ikke egen frukt, men jeg skyller alt jeg kjøper.
Hadde jeg hatt egen hage og egne fruktrær tror jeg at jeg hadde sett det an. Er den støvete ville jeg skyllt, var den ikke det tror jeg at jeg hadde latt være.
Jeg skyller ikke bær før de blir kokt eller frosset. Om jeg ikke har plukket dem ved motorveien da. Men det pleier jeg ikke.
Jeg skyller all frukt. Men jeg skyller ikke bær, da blir de klissete og ekle. Jeg tørker av enkelte ting, plukker ut stygge osv, men å skylle bringebær og bjørnebær, fesk, det er å ødelegge bærene. Jeg skyller ikke sopp heller, jeg tørker av evt ekkelt med en liten børste og renser med kniv.
Det er litt dann og vann om jeg skyller frukten. Går noe på utseende og type. Druer er litt greit å skylle, det er alltid en eller annen som har sprukket og gjør hele klasen klissete. Appelsiner, kiwi ol ser jeg ikke noe poeng med å skylle. Epler er litt sånn tja-frukt. Noen ganger skyller jeg og noen ganger ikke.
Bær er også litt sånn. Jordbær og rips kan jeg finne på å skylle, bringebær, molter, blåbær skylles aldri. Tyttebær skylles.
Milde himmel! Dette var kompliserte greier! :lol: Lurer på hvordan jeg har greid å lage så mange regler? Det at man ikke vasker appelsin er jo ganske logisk, da.
Jeg skyller frukt, men ikke bær. De legger jeg i en lufttett boks slik at alle ulumskheter krabber opp i lokket. Sopp skyller jeg ikke heller, bare børster og renser.
:haha:
Jeg er egentlig fryktelig travel i dag, så jeg har ikke tid til å være her (men må ha det, bare må ha det!). Har vært inne å rettet både her og der i dag jeg.
Umulig å slurve i denne flisespikkende forsamlingen.
skyller og skreller all frukt og bær som er kjøpt i butikken (altså jeg skreller ikke blåbær ol:p )
men er vi på bærtur spises det masse før vi kommer hjem og kan skylle det.
[font=Comic Sans MS][/font]
butikk-kjøpt skrubbes nesten fordi jeg tenker på folk som kanskje ikke vasker seg etter do-besøk ol også kladder de rundt på frukt og grønnsaker etterpå:nemlig: :paranoid:
Jeg skyller all frukt som er kjøpt i butikken, de er det så mange som har tatt på. Sprøytemidlene forsvinner neppe med skylling.
Har nettopp hatt masse plommer rett fra treet, de så veldig pene og rene ut og var ikke støvete. Jeg spiste endel uten å skylle dem, og skylte noen. Ikke helt konsekvent.
Jeg skyller helst ikke bær, siden de blir så vasne.
Frukt skyller jeg. Bær skyller jeg ikke.
Skyller ikke appelsiner, og druene vaskes ikke med zalo her i huset :knegg: (druer blir skylt da, så vet du det ;) )
Jeg rensker stort sett all frukt jeg spiser så jeg føler ikke behov for å skylle epler, pærer, appelsiner o.l Jeg burde nok skylle druer og nektariner. Det skal jeg prøve å huske.
Jeg er litt sær på dette. Jeg innbiller meg at kroppen har godt av litt ren møkk. Derfor skyller vi mindre enn de fleste andre. Åpenlyst møkkete ting skylles selvfølgelig, men ellers ikke.
helt enig i det ang frukt man dyrker selv og plukker i skogen etc, men i butikken så kan frukten være tafset på av folk som har dårlig håndhygiene og dermed kan legge fra seg festligheter som barnemarkegg for eksempel. Det er ikke så godt for kroppen med sånne .. eh gjester ... :skremt: