Vaniljekremen kan byttes ut med eplesytetøy. Evt annet syltetøy. Litt melisglasur over når de har kjølnet litt, og: Vips! Lykkelige besteforeldre. (Alternativt: Finn nærmeste bensinstasjon eller 7-Eleven, kjøp ferske wienerbrød og server ned slett mine. :D)
1/2 kilo hvetemel
250 gr. margarin (halve smuldres i melet, andre halve i smeltes og has i melken)
35 gr. sukker
1 egg
1 pk. gjær
3 dl. lunken melk
Rør dette sammen til en smidig deig, og la deigen heve til den er lett og luftig.
Er usikker på hvor mange wienerbrød jeg pleier lage av dette, men det kommer litt an på hvor store du ønsker dem. Del hvertfall deigen opp i like deler, og trill ut til lange "remser". Bruk så lite mel som mulig. så skal "remsene" snurres sammen. Begynn i midten og snurr rundt utover. Jeg bruker også å snurre "remsen" før jeg snurrer de sammen, for da blir det et fint mønster i wienerbrødene, og de ligner mer på vanlige wienerbrød.
Settes på plate og heves igjen til de blir luftige. Så kan man ha på eggekrem i midten om man ønsker det, men man trenger ikke.
Wienerbrødene stekes på 225 grader i 10-15 minutter. Følg med på dem, de skal være gyllenbrune i fargen.
Det kan være lurt å lage dobbel posjon, for de er farlig gode. Fine å fryse, med eller uten eggekrem. De blir som nystekte når de tines opp igjen i stekovenen eller i en kjele på plata.