Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Wienerbrødhjelp

#1

Mamma Rosa sa for siden:

Mine besteforeldre ønsket seg Wienerbrød i dag, og det har jeg aldri laget før.

Jeg har butterdeig, men hva har man egentlig i midten? :flau:
Jeg fant en på Det søte liv, men den er med vaniljekrem og det har jeg ikke.
Hjelp?


#2

Hulemannen sa for siden:

Jeg henger meg på spørsmålet, og er ikke det minste flau. Wienerbrød er godt :) Fortell, fortell!


#3

Kneazle sa for siden:

Vaniljekremen kan byttes ut med eplesytetøy. Evt annet syltetøy. Litt melisglasur over når de har kjølnet litt, og: Vips! Lykkelige besteforeldre. (Alternativt: Finn nærmeste bensinstasjon eller 7-Eleven, kjøp ferske wienerbrød og server ned slett mine. :D)


#4

Mamma Rosa sa for siden:

Da er Wienerbrødene i ovnen, med eple-/pæresyltetøy.
Håper det blir godt. :)

Takk for tips.

Emma: Jeg kjøper da ikke på bensinstasjonen. :skuffet:


#5

Tove sa for siden:

Jeg har en utrolig god og enkel oppskrift på wienerbrød. Jeg skal lete den opp og legge den ut. Har fått mye skryt for dem! :nikker:


#6

Kneazle sa for siden:

Selvfølgelig ikke. Fatter ikke hvordan jeg kom på en sånn idé. :sparke:
Ble de vellykkede, da?


#7

Nenne sa for siden:

Gjør endelig det. :nam:

#8

Mamma Rosa sa for siden:

De rareste Wienerbrødene jeg har sett. :knegg:
Jaja, de smakte ikke så verst da.


#9

Tove sa for siden:

Her fant jeg den!

Toves Wienerbrød

1/2 kilo hvetemel
250 gr. margarin (halve smuldres i melet, andre halve i smeltes og has i melken)
35 gr. sukker
1 egg
1 pk. gjær
3 dl. lunken melk

Rør dette sammen til en smidig deig, og la deigen heve til den er lett og luftig.

Er usikker på hvor mange wienerbrød jeg pleier lage av dette, men det kommer litt an på hvor store du ønsker dem. Del hvertfall deigen opp i like deler, og trill ut til lange "remser". Bruk så lite mel som mulig. så skal "remsene" snurres sammen. Begynn i midten og snurr rundt utover. Jeg bruker også å snurre "remsen" før jeg snurrer de sammen, for da blir det et fint mønster i wienerbrødene, og de ligner mer på vanlige wienerbrød.
Settes på plate og heves igjen til de blir luftige. Så kan man ha på eggekrem i midten om man ønsker det, men man trenger ikke.

Eggekrem
2 dl. melk
1 eggeplomme
1 sp. sukker
2 ts vaniljesukker
3/4 sp. potetmel

Dette kokes opp, visp godt, og avkjøl i vannbad.

Wienerbrødene stekes på 225 grader i 10-15 minutter. Følg med på dem, de skal være gyllenbrune i fargen.

Det kan være lurt å lage dobbel posjon, for de er farlig gode. Fine å fryse, med eller uten eggekrem. De blir som nystekte når de tines opp igjen i stekovenen eller i en kjele på plata.


#10

Tertit sa for siden:

Nam! Disse skal jeg jaggu prøve :) Vi skal feire bursdag om en måneds tid, så da passer det bra og servere wienerbrød.



#12

Mamma Rosa sa for siden:

Takk for oppskrift Tove! Den må jeg prøve til helga. :)


#13

Canisa sa for siden:

Den eneste wienerbrødhjelpen jeg kan yte, er å spise dem ...:nam:


#14

Mamma Rosa sa for siden:

Det trengs jo det også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.