Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ang. barnehagebetaling

#1

Marge sa for siden:

Er det vanlig at alle barnehager er betalingsfrie i juli måned, eller er dette opp til hver enkelt barnehage? Den ene barnehagen vår er stengt hele juli, det utgjør 4 uker og 3 dager tilsammen. Synes det er veldig lenge med tanke på at vi ikke får ta ut mer enn 3 uker ferie om sommeren, og hvis vi da skal være hjemme med ungene så lenge, er vi nødt til å ta ferie på ulike tidspunkt. Hvor lenge er det vanlig at barnehagene har stengt sommerstid?


#2

Hobbes sa for siden:

Jeg vet ikke hva som er vanlig... Vår barnehage er stengt to uker.


#3

Jålebeinet sa for siden:

Vi har kommunal barnehage og har betalingsfri juli. Barnehagen er stengt i uke 28 og 29, men en barnehage i hele bydelen tar i mot barn som ikke kan ta fri når barnets egen barnehage er stengt.

Når man har skolebarn som ikke har sfo-plass så er man nødt til å dele seg i ferien. I år tar vi foreldre to uker alene og to uker sammen.


#4

Elisabet sa for siden:

Vår barnehage har stengt hele juli. Veldig praktisk gitt. :snill: Dermed heller ingen betaling.


#5

allium sa for siden:

Barnehagen her er åpen hele året, men med krav til fire ukers ferie for barna. Juli er betalingsfri.

Nå har jeg bare sfo, og der stenger de i hele juli. Ikke kan jeg dele meg selv heller. Så dette blir en interessant sommer.


#6

Fluke sa for siden:

Vår barnehage er betalingsfri i juli, men har ikke stengt da. Vi må ta tre uker sammenhengende ferie i løpet av sommeren, og barnehagen er stengt hele romjulen, så da blir det vel ca. en måned uten barnehage totalt i løpet av året.


#7

polarjenta sa for siden:

Vi har åpent hele året, med unntak av helligdager og planleggingsdager. Det er krav om 4 uker ferie, 2 uker sammenhengende på sommeren, planleggingsdager kan regnes som en uke. Betalingsfri i juli.


#8

Avatar sa for siden:

Vi har betalingsfri i juli, men de har sommerbarnehage fordet.
Poenget er at barnet skal ha 1 mnd ferie (i hvert fall) i løpet av året, derfor betaler man ikke for juli.
Barna må også ha så og så lenge sammenhengene ferie i løpet av skoleferien (tror det er 3 uker?).
Vi har ikke det i år, vi har 2 x 2 uker. I juli og august.


#9

Labolina sa for siden:

Både barnehagen jeg jobber i og den jeg har jentene mine i har i utgangspunktet åpent hele året. Men de har gitt beskjed om at de ønsker å ha stengt i uke 29 og 30 og at det er fint om alle får tatt fri da. Må og ha fri 4 uker iløpet av året, og da 3 av de i sommerferien. Er betalingsfri i juli.


#10

ullmor sa for siden:

Stengt fire uker i juli, men kommunen praktiserer sommeråpen barnehage disse ukene så det er likevel et tilbud slik at man ikke MÅ ta ut ferie i disse bestemte ukene.


#11

ullmor sa for siden:

Glemte å si at vi ikke betaler ekstra for sommeråpen barnehage.


#12

maribo sa for siden:

Våre kommunale barnehager har åpent hele juli - og resten av sommeren. Men ungene MÅ ta tre uker sammenhengende ferie da.
Og juli er betalingsfri.


#13

trøtt sa for siden:

Vi betaler 12 i året og frem til nå har det ikke vært krav om at ungene må ta ut ferie. Vi betaler mindre enn maksprisen hver mnd så totalt sett kommer vi nok greit ut.


#14

Veronal sa for siden:

Barnehagen vår er åpen hele året bortsett fra 5 planleggingsdager og jul- og nyttårsaften. Vi har betalingsfri i juli og må ta 3 uker sammenhengende ferie innenfor sommermånedene.


#15

Pelikan sa for siden:

Vår barnehage er åpen hele året, men vi må ta ut 3 uker ferie iløpet av skolens sommerferie. Den siste uken kan vi ta når vi ønsker. Vi har også betalingsfri i juli.


#16

Ariel sa for siden:

Er dette noe som praktiseres i alle bydeler?

Lillemor går i privat barnehage, som er betalingsfri og stengt i hele juli. :snill:


#17

m^2 sa for siden:

Vår barnehage er ikke stengt i det hele tatt om sommeren, men det er betalingsfri i juli allikevel ;)


#18

LinKa sa for siden:

...


#19

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Er det ikke krav om at barnaet tar 5 uker ferie, men at plandagene regnes som en uke?
Det er det iallfall hos oss. Barnehagen er åpen hele året/sommeren, betalingsfri juli (noe jeg trodde alle barnehager måtte ha etter makspris) og hos oss er det krav om at 2uker skal tas sammenhengende, muligens i løpet av sommeren. Man kan søke om dispensasjon ved f eks utenlands/sydenreiser, o.l. ( skal man være borte i f eks 2 mndr om vinteren må man søke skriftlig på forhånd om å få godkjent det som ferie, men da skal det også innvilges ganske lett mener jeg å ha hørt.)


#20

Bærekraftig sa for siden:

Vår barnehage har åpent hele året, men vi må ta fire uker ferie i løpet av året, hvor tre må være sammenhengende.

Vi har ikke betalingsfri i juli, men halv pris i juli og august.


#21

Avatar sa for siden:

Det spiller jo egentlig ingen rolle. Dere må jo ta ferie alikvel, bare ikke nødvendigvis i juli, så til syvende og sist blir det likt for alle.


#22

Apple sa for siden:

Vår barnehage er aldri stengt, men vi er pålagt å ta ut minst 4 uker ferie. Da er én måned betalingsfri. Juli, tror jeg.


#23

Superior sa for siden:

Her også, men her er kravet to uker, men sfo er stengt, og jeg hr bare fått ferie 3 av 4 uker.. Nå som jeg brått må fikse denne biffen selv er det ikke lett. Vi kan jo ikke enes om ferie :snill:


#24

løve70 sa for siden:

Samme her.


#25

Mikkeline sa for siden:

Barnehagen er stengt 2 uker i juli, måneden er betalingsfri.


#26

Honda sa for siden:

Vet ikke hva som er vanlig. Vår barnehage er ikke stengt.Tror ingen her er stengt om sommeren.
Faktisk aldri hørt om sommer stengt bhg før gumora til ungene begynnte å jobbe i en i Bærum.

Vi har betalings fri juli

Ungene bør ha 14 dager fri i ett.


#27

Svanen sa for siden:

Finnes ingen fasit nei.
Selv i samme kommune gjøres det forskjellig. Minsten går i privat barnehage. Stengt 3 uker i juli, romjula og påskeuken. Juli er betalingsfri her. Men de kommunale (tror alle, men er ikke sikker) har åpent, men med krav om ferie. (sikker betalingsfri juli der og, regner med det)

SFO er stengt 4 uker i juli, så de gangen gubben er til sjøs i juli er jeg nødt til å ta mine 3 uker i juli, så bytte-passer vi klassevenninner de dagene vi jobber/har fri.
Så det er ikke enklet på jobb når 4 av 9 i turnus har barn i SFO....


#28

sologmåne sa for siden:

I Oslo tror jeg bydelene selv kan bestemme hvordan de ønsker å praktisere sommeråpning. I vår bydel har èn barnehage i hver enhet åpent, slik at det er et tilbud alle ukene for barna. Men dette gjelder kommunale barnehager. De private kan antagelig bestemme selv hvorvidt de skal ha åpent hele ferien, eller stengt noen uker.


#29

Hjertensfryd sa for siden:

Åpent heile tida, men ungane skal ha tre veker sammanhengande ferie mellom 16 juni og 15 august ( trur det var rett datoer ) Juli er betalingsfri.


#30

Dronningen sa for siden:

Vi har betalingsfri i juli, men barnehagen er åpen. Dette fordi foreldrene avgjør selv når i løpet av året ferieuker tas ut.


#31

ming sa for siden:

Her er det også betalingsfri i juli. Jeg mener barnehagen har sommerstengt to uker, men skal ikke være bombastisk. Med "lærerferie" får barnehagegutten uansett fri fem uker i strekk.

SFO her i kommunen har åpent hele sommeren, men skolen vår og to naboskoler, som alle er små, slår sammen sine SFO'er og har frilufts-SFO i marka i fellesferien (da med minst en ansatt fra hver SFO). Betalingsfri i juli for SFO også.


#32

GinaK sa for siden:

Storebror gikk i kommunal barnehage og der var bhg stengt to uker i juli men alle fikk tilbud om å ha barna i en annen barnehage de to ukene. HAdde allikevel betalingsfri juli.
Husker neimen ikke hvordan det er i lillebror sin bhg vedr. betaling men den er alltid stengt de to siste ukene i juli.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Betalingsfri? Det har jeg ikke hørt noe om, mulig mannen min vet det. Så mye vet JEG om regningene vi betaler. :p
Barnehagen har så og si aldri stengt, verken i julen, påsken eller om sommeren (bare enkelte dager, selvsagt helligdagene og planleggingsdager), men barnet må ta ut tilsammen 3 uker ferie i løpet av sommeren.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.