Jeg tok opp frosne kyllinglår i går kveld og helte en pose ferdigmarinade over dem i morges, og tenker å ovnssteke dem til middag. Vi har noen paprikaer som bør spises opp, og jeg har vurdert å ovnssteke dem med fetaost på, som Iset skrev om her for litt siden, og ha dem ved siden av. (Evt. pannesteke langsomt med masse, masse hvitløk.) Ellers har vi poteter og pasta og linser, vi har squash og brokkoli, løk, cherrytomater og gulrøtter, masse hvitløk, og alminnelige ting som mel og ost og fløte og egg og kryddere. Noen tips?
Her er ett forslag. Dette skal jeg lage i dag (hadde faktisk tenkt til å tilsette kylling også):
Linsegryte, 4 porsj.
5 dl røde linser
1 gul løk, hakket
2 hvitløksbåter, delt i skiver
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
1 krm hvit pepper
spisskummen etter smak
6 dl vann
1 grønnsakbuljongterning
Skyll linsene godt. Fres løk og hvitløk i olje. Legg i godt avrente linser og bland. Krydre med salt, pepper og spisskummen. La alt frese sammen et par minutter. Hell på vann og legg i buljongterningen. La det koke opp, ok koke videre p åsvak varme i ca 10 minutter.