Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til mat i familieselskap

#1

Zip sa for siden:

Har begynt å planlegge bursdag her i huset og lurer fælt på kva med skal lage til mat i familieselskapet. I barnebursdag dagen før har storebror bestilt pølsebod så den er grei. Men syns det er kjedelig med pølser i familieselskapet og. Me blir 25 stk, store og små.
Tenkte på å bake rundstykker men da går det vanvittig mykje så eg må smøre og smøre og smøre på formiddagen...., har hatt ein gong før.
Gryterett syns eg blir litt voldsomt, er midt på dagen mat.
Nokon tips?, må være litt enkelt å lage til mange og ålreit for store og små.


#2

trøtt sa for siden:

Du kan ha rundstykker som folk smører på selv. Sett frem fat med pålegg så slipper du å smøre det.


#3

Eia sa for siden:

2-3 ulike paier, kanskje?


#4

Zip sa for siden:

Hmm, ja rundstykker å smøre sjølv kunne jo gått ann. Litt problem er berre at 5-6 av ungene som kjem er på greie sjølv stadiet så ser for meg at det kan bli eindel gris.

Pai har eg faktisk aldri lagd, kva serverer ein ved siden av pai?


#5

007 sa for siden:

Vi har ofte pizzahorn, skinkehorn, pizzarundstykker (=halve rundstykker med pizzafyll, ost, stekes, ferdig), vanlig pizza, pai m/ salat, lasagne m/brød og salat eller gryterett m/ris og salat.


#6

Zip sa for siden:

Ja kunne lagd pizzahorn kanskje, kor mange skal ein beregne pr person da?. Her et dei som regel MASSE.

Ellers kunne eg godt tenkt meg å prøvd pai. Men må vel kjøpe meg paiform da og skal eg f.eks ha 3 stk pai må eg da ha 3 former?. Også ha salat til. :)


#7

trøtt sa for siden:

Hvis du skal ha pizzahorn må du lage ganske mange til hver, her spiser ingen færre enn 4 stk. De store spiser gjerne 6-7 stk. Det blir mye jobb.

Du må ha en form til hver pai ja. Pai er veldig godt og de fleste liker det. Tacopai er en slager her hjemme (også når jeg har gjester).


#8

Tertit sa for siden:

Hva med en pastasalat? Servert med rundstykker og rømmedressing til.
Pizzasnurrer, betasuppe, bacalao....


#9

Zip sa for siden:

Ja det blir så masse jobb å lage til sånne smågreier. Her er et alle masse.

Men ang pai, kor mange pai må eg ha da?. Ha salat ved siden av. Har visst lagra opskrift på tacopai, den hadde nok vore ein slager ja. Også tenkte eg pølsepai til ungane som ikkje vil ha tacopai.


#10

Zip sa for siden:

Salat kunne og vore greit. Bortsett fra at storebror likar ikkje det i det heile tatt. Syns det blir litt dumt da.


#11

trøtt sa for siden:

Til 25 stk ville jeg nok hatt 5-6 paier, avhengig av hvor stor form du kjøper. Jeg har hatt 2 stk til 9 personer og da ble alt spist opp. Nå kommer det selvsagt an på hvor mange små det er, hvis det er mange små så kan du nok klare deg med 4-5 stk og masse salat.


#12

Zip sa for siden:

9 små og 16 store. Hmmm, blir mange former å kjøpe da...!. Men da kan det jo bli pai i bursdager fremover, lett å variere med innhold. ;)

Tusen takk for svar og hjelp, fikk ikkje prikka deg.


#13

Røverdatter sa for siden:

Hva med en kombinasjon av kyllingsalat og pai? Så slipper du å lage så innmari mange paier.


#14

Zip sa for siden:

Ja det kunne jo vært en ide, men tipper alle vil ha pai og et eindel av den uansett. Men absolutt lurt. :)


#15

007 sa for siden:

Jeg lager store horn, og ingen voksne klarer mer enn 2 (max 3).


#16

Zip sa for siden:

Lurt, veldig ålreit og kjekt med slike ting. Tenke, tenke.
Korleis lager du horna?. Kjevler kor stor runding? og deler i kor mange?


#17

007 sa for siden:

Stor rund deig, deler i 8.


#18

Zip sa for siden:

Tusen takk. :)
Da for eg fundere litt.


#19

Honda sa for siden:

:jupp:

Dette bruker vi og søskebarnet mitt å ha.
Rundstykker og pålegg står på kjøkkenbenken,eller kjøkkenbord.Så går folk å tar det de vil ha,og smørrer der de sitter:D
Genialt.
Ingen slipper å pelle bort noe de ikke liker,så alle tar det de liker


#20

Zip sa for siden:

Men hvis eg f.eks lager tacopai, den er sikkert best varm?, er ikkje så lett å få fem varme paier samtidig. Sikkert berre plass til ein og ein i ovnen og tar jo litt tid.


#21

Zip sa for siden:

Ja skal tenke på det. Litt usikker med så mange klare sjølv og "pelle på" unger men heilt klart ein løsning ja.


#22

Tertit sa for siden:

Hva med ei god suppe og rundstykker til da. Kan gjøres ferdig på forhånd. Suppa kan bli så enkel eller så avansert som du selv ønsker. For å gjøre litt ekstra ut av det kan du jo servere olivenbrød, hvitløksbaguetter, brytebrød e.l til.


#23

Bokormen sa for siden:

Steke opp masse kjøttdeig dagen før og lage pastasaus + koke pastaskruer?


#24

Søster sa for siden:

Hvis det ender med rundstykker, her er et påleggtips: Lage omelett i ildfast form i stekeovnen, det er så enkelt, og den står jo bare der og lager seg selv.


#25

Zip sa for siden:

Så flotte tips, tusen takk. :blomst:

Søster - korleis lagar du omeletten i steikeovn?, trinn for trinn.... ;)




#28

Eia sa for siden:

Hvis du skjærer paien på forhånd, klarer du deg nok med 3 paier, kombinert med masse salat. Fransk quiche med ost og kalkun høres godt ut.


#29

Maiken38 sa for siden:

Jeg kan anbefale Tertits pastasalat m/rundstykker til voksen og pizza til barna f eks.

Eller Taco med tilbehør for det likker jo alle sammen som regel.

Eller ovnsstekte kyllinglår(store poser på rema 100), potetstaver og en salat? Potetstaver er forresten nam nam. Kyllinglårene kan man bruke samme krydderet som i potetstavene.

Ovnsstekt potetstaver 225-250* ca 25 min i ovne
Til 4 porsjoner trenger du:
8-10 middels store poteter (gjerne med skalle på)
75 g margarin
1-11/2 ts paprikapulver
½-1 ts salt
Friske eller tørkede urtekrydder, f eks rosmarin, marin eller salvie
1.Skjær potetene i tykke staver. Tørk dem med tørkepapir (jeg gjør ikke det)
2.Smelt margarinen og bland i paprikapulveret
3.Legg potetstavene i en ildfast form eller i en langpanne. Hell smøret over og vend potetene i det.
4.Stek potetene midt i ovnen ved 225-250* i 10 minutter
5.Vend potetstavene og stek dem i 10-15 minutter eller til de er myke og har fått fin farge
6.Strø ønsket mengde salt og urtekrydder over potetstavene og server


#30

Millen sa for siden:

Har ikke lest gjennom hele tråden, men hva med å kjøpe litt forskjellig grillmat f.eks hamburgere og grillspyd eller noe annet godt, så kan folk velge. Ha salat og annet godt dere liker som tilbehør. Sosialt og hyggelig.
Når niesen min har bursdag pleier de gjøre det. (hun har bursdag i juni da). :)


#31

Joika sa for siden:

Pai, fylte horn og en salat. :jupp:


#32

Zip sa for siden:

Ja det hadde vore supert men litt usikker om det blir varmt nok utevær her. Snøen er berre så vidt borte. Men det er 3 veker til da.
Litt værre hvis det blir dårlig vær, er jo kjekkast om alle kan vera ute.


#33

Zip sa for siden:

Ja prata akkurat med mannen om det å ha litt forskjellig. Da blir det til både store og små og litt variert. :D


#34

Tertit sa for siden:

Bare lurte på en ting. Er det vanlig å servere varm mat i familiebursdag? Vi serverer kun kake og ev. desserter. Ei venninde av meg serverer varm mat i familieselskap, men hun er den eneste jeg vet om. Hva med dere andre?


#35

007 sa for siden:

Egen tråd er på vei.

#36

Tertit sa for siden:

Flott! :D


#37

Zip sa for siden:

Her har me stort sett mat. Sidan me ber inn til kl 1200 og selskapet stort sett varar til 18-19 tida syns eg det er greit dei får litt lunsj mat. Er stort sett mat i alle bursdagar me er i. Nokon gonger kaffe og kaker berre men da blir det skrivi eller sagt når ein ber inn. Her feirar me alltid både store og små på begge sider. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.