Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Romtemperert og mykt smør

#1

Ine sa for siden:

Lager gulrotkake for første gang nå, og skal begynne på fyllet.

Det står i oppskrifta at jeg skal piske luftig smørkrem av mykt smør osv..

Hvordan får jeg til mykt smør? :blond: Røre det først? Ved å la det bli romtemperert?

Ønsker hurtig svar :) :jupp:


#2

Albertine sa for siden:

La det stå i romtemperatur til det er blitt så mykt at du kan røre det. :)


#3

Karamell sa for siden:

Romtemperert. Hurtigvarianten er noen sek i micro`n. :D


#4

Ine sa for siden:

Ok, takk for svar!

Har ikke mikro, så da får det bli gamlemåten!


#5

Ine sa for siden:

Meeen, hvor lang tid kan jeg forvente at det tar før smøret blir romtemperert fra jeg tar det ut fra kjøleskapet?:blånn:


#6

Pingis sa for siden:

Du kan jo dele smøret i mindre biter, eller til og med raspe det på rivjern, da blir det mykt raskere enn om du har en diger klump.


#7

Manga sa for siden:

Skummelt! Jeg er ekspert i å la det gå noen sekunder for lenge. Smeltet smør er ikke helt det samme som mykt smør...


#8

Karamell sa for siden:

Sette det i sola, men det er vel utelukket akkurat nå. :humre: :ser ut:


#9

Ine sa for siden:

Ikke mye sol nå nei :mad:

Har ikke mikro, så var inne på tanken om lav temp i ovn funka også, men tror jeg prøver rivjern først!


#10

Observatøren sa for siden:

Du kan også bruke ostehøvel, det funker fint. (Hilsen en uten mikro).


#11

Ine sa for siden:

I dag ordna jeg fyll også, ble godt ja.

Stolt nå altså, har ikke bakt kake siden heimkunnskapen! :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.