Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hestebæsj i kompost?

#1

Elise sa for siden:

Vi startet opp for noen uker siden med varmkompostering. Kjøpte dunk via kommunen, var på kurs osv.

Vi har ikke fått helt dreisen på det enda, men her om dagen var det en hest som bæsjet DEN bæsjen rett utenfor huset vårt, og jeg tenkte at det var flott å ha i komposten. Kanskje det ville sette litt fart i prosessen i stedet for å bare mugne som det gjør nå.

Det står i kursheftet at hundebæsj og kattebæsj ikke skal i komposten. Noen som har en formening om hestebæsj?


#2

Enhjørning sa for siden:

Jeg tror det skal fungere helt utmerket. :nikker:


#3

Elise sa for siden:

Takk for svar, da tror jeg nesten at jeg skal gjøre det.


#4

Sokk sa for siden:

Jeg tror også at det skal gå bra, men er ikke ekspert. :) Problemet med kompost er ofte at den er for våt. Bruker du nok strø i? Et triks for å få komposten til å starte kan være å helle i noen dl sukker, og røre godt rundt.

Lykke til!

Hvor mye måtte dere betale for kompostdunken, forresten?


#5

Elise sa for siden:

Vi får kompostdunk sponset av kommunen, og betaler 1250 kr. De sier at alt er verdt 3500 kr eller noe, tror jeg. (Følger med greip, inne-kompostdunk, strø-dunk, gratis strø)

Tror ikke vår kompost er for våt, for 80% av avfallet er brødmat. Datra mi tisset oppi der i går da, så vi har fått litt fuktighet iallfall. :knegg: Også helte jeg oppi litt varmt sukkervann. Ser for meg en skikkelig dose hestebæsj og temmelig mye strø vil være positivt.


#6

Sokk sa for siden:

Høres ut som en bra avtale! Her i kommunen får man ikke spons, men kan gå på gratis kompostkurs og få reduserte kommunale avgifter hvis man komposterer (tror det er 300 eller 400 kr i året man "sparer" - ikke noe som vil merkes så voldsomt, akkurat. :sur:)

Kom med oppdatering ang hestebæsjen, da! :hyper:


#7

Maiken38 sa for siden:

Hestebæsj er gull verd for rosebusker for øvrig. Den tiden jeg hadde hest kom godt voksne mennesker og fikk med seg hestebæsj til rosene sine.
For øvrig består hestebæsjen av nesten bare gress og høy. Så svaret på Hestebæsj i komposten, ja ikke noe problem.


#8

Elise sa for siden:

Ållrait, da blir det garantert hestebæsj i komposten. :knegg.

Sokk, vi får reduksjon i renovasjonsavgiften og... 350 kr, tror jeg. Han kursholderen sa at det beste ved vår kommunes avtale var at vi får gratis strø, fordi kvaliteten på strøet er noe som gjør at mange ikke lykkes med hjemmekomposteringen. (Og styret med å lage det gjør at mange ikke gidder.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.