Det kommer diabetikere hit i dag. Det hadde jeg ikke tenkt på før i morges. Kan jeg bytte ut alt sukker i oppskriftene med Splenda - det tror jeg nemlig jeg har i skapet.
Jeg skal bake sjokoladekake med kokesjokolade (ikke kakao) og lage vafler.
Og pisket krem.
Hei. Jeg vet ikke ang. bakingen, altså, men er du sikker på at de ikke kan spise vanlig mat ? Vi hadde besøk for en liten stund siden av en jente med diabetes, og hun spiste helt vanlig mat og kaker, hun bare regulerte hvor mye insulin hun tok i etterhånd...
Ikke akkurat svar på det du spurte om, men... :sorry:
Den eldste bruker insulin (barnas oldemor). Hun spiser ikke noe vanlige kaker lenger nei. Hun er i ferd med å miste synet pga diabetes. HUn hadde vel opprinnelig type 2, men har utviklet alvorlig diabetes. Svigermor har type 2 og regulerer bare med mat.
Min eks svigermor har diabetes. Hun lagte alt mulig med splenda. Vi merket ikke store forskjellen på smaken. Men husk du må ikke bruk samme mengden av det som sukker. For det er vel ganske søtt på smak. Men det står vel sikkert målemengden på pakken i forhold til sukker.
La oss få høre hvordan det gikk da…. :jupp:
Sjokoladekaken kan du vel glemme å gjøre diabetikervennlig så lenge du skal bruke kokesjokolade. Vaflene derimot, de tror jeg skal være greie å lage på Splenda.
Nå har jeg laget Barmens jokoladekake med Splenda. Røren smakte litt urk av kunstig... Står i ovnen nå. Jeg skjønner jo at det er sukker i sjokoladen, men tenkte den kanskje likevel ble mer diavennlig? :blond:
Altså at om man er diabetiker så skal man ikke ha noe sukker da.. så da hjelper det ikke å fjerne sukkeret om man likevel har sjokolade oppi. Trodde jeg.
Det spørs veldig, noen med diabetes kan spise den kaken, mens andre ikke.
Det er også forskjell på hvor mye sukker det er i kokesjokolader, det finnes jo også noen uten sukker.