Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge vil barna gå i bunad på 17. mai?

#1

LaBanga sa for siden:

Guttene mine har alltid elsket å gå i bunader og følt seg skikkelig stilige, men nå har eldstemann begynt på skolen og vi har flyttet ut av Oslo, så nå lurer jeg på hvor lenge han vil ha på seg bunad på den store dagen. Jeg satser på at jeg får den på ham i år også, men lurer litt på om han vil føle seg utenfor dersom ingen andre gutter i klassen har på seg bunad.

Noen som har erfaring i dette? Har bunadstrenden hos mannfolk forplantet seg nedover i aldersklassene? Pappa i familien har forøvrig også bunad, så her er forbildene iallfall i orden. Storebror er forøvrig en tøff kar som er blant de mest populære i klassen, så jeg tviler sterkt på om han vil bli mobbet for å gå i bunad. Han har snarere stor påvirkningskraft og kan fort bli en trendsetter, men jeg er neimen ikke sikker på om han klarer det nå.

Burde jeg forresten spørre ham på forhånd om han vil gå i bunad, eller skal jeg bare ta den på ham som vanlig? Tror ikke han vil protestere om vi gjør som vanlig, men det kan jo være han tenker seg om dersom jeg gir han valget.


#2

Zip sa for siden:

Storebror kjem til å ha den heile dagen. Han er så superstolt av den og gleder seg. :D Om ikkje mange andre har det syns nok han berre at han er superheldig som har bunad. Pappan og alle i slekta har og bunad. Her i bygda er det ganske vanlig med bunad og så han er nok ikkje den einaste. Og storebror har alltid blitt beundra av jevngamle.
Me prøvde den i går. I overigår fikk han fyrierma og ny skjorte av oldemor. Han har svart hallingbunad med sølvknapper, nikkers, hatt og sløyfe.


#3

allium sa for siden:

Min mellomste gikk i bunad i toget i 4. klasse, for to år siden. Han hadde antagelig gjort det ifjor også, hvis han ikke hadde gått i speiderflaggborgen og måtte ha speiderskjorte.


#4

Obelix sa for siden:

Min 7 åring nekter å bruke bunad, mens jentungen på 10 elsker å bruke sin.


#5

Avelonia sa for siden:

7 åringen min (gutt) vil ikke ha den på seg i år, han vil ha dress.
10 åringen min (jente) vil ha på seg seg bunaden.
5 åringen har jeg ikke hørt noe fra ang bunad, men jeg tror han skal bruke den.

Jeg vil å ha bunad, helst i år :cool:


#6

Alfa sa for siden:

Eg hadde hatt den på han som vanleg - utan å spørje på førehand. Med spørjing legg ein liksom føringar for at det kanskje ikkje er heilt ok, og då vil han kanskje vere meir mistenksom i forhold til reaksjonane han får (også dei positive).

Eg synest menn og gutar i bunad er flott, og her eg bur er det ganske vanleg at gutar går i bunad på 17. mai.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.